Til toppen

Inspirasjon og nyheter

Inspriasjonsartikler og nyheter fra Oluf.no. Lyst til å være forskjellen på hvitmuggost og blåmuggost? Eller ønsker inspirasjon til hjemmelaget pizza og grillmat? 

Slik bruker du cheddar

Klassisk Cheddar har perfekte smelteegenskaper og passer nydelig i varme og kalde retter. Få inspirasjon til smakfulle retter med Cheddar.

Lammestek med fristende tilbehør

Lammestek smaker ekstra godt med fristende tilbehør. Få tips til hjemmelaget saus, tilbehør og grønnsaker som passer til lam.

Norges beste oster finner du på Oluf.no

Visste du at vi har et stort utvalg av medaljevinnerne fra Oste-NM på Oluf.no? Og at vi sender osten trygt hjem til deg?

Våre medaljevinnere i oste-VM

På Oluf.no finner du et stort utvalg av medaljevinnerne fra Oste-VM. Vi sender de gjerne hjem til deg!

Prosten vant gull i oste-NM

Prosten utmerket seg under NM i ost 2021 som ble arrangert på DOGA i Oslo 22. oktober. I kategorien ferskost ble Prosten kåret til beste ost. I kåring ...

Forskjellen på Parmesan, Grana Padano og Pecorino

Osteentusiast? Da bør du kunne forskjellen på disse tre italienske klassikerene - Parmesan, Grana Padano og Pecorino.

Det beste tilbehøret til sommerens grillmat

Er du klar for grillsesongen? Tenn opp i engangsgrill, gassgrill, kullgrill eller elektrisk grill, hiv dine favoritter på varmen, og duk opp til et he ...

4 fordeler med å handle matvarene på nett

Å handle matvarer på nett er i vinden som aldri før, og det med god grunn. Fordelene er mange – bare se her!

Hvorfor bør du bruke pizzamel?

Å lage verdens beste pizza er ikke lenger forbeholdt italienske superkokker. Det er mange triks du kan lære deg for å oppnå et godt resultat, men det ...

Pizza slik italienerne gjør det

Spør noen hvem som lager den beste pizzaen vil svaret runge ut i unison – det er italienerne! Landet som oppfant retten har i årevis perfeksjonert båd ...

Når pizza blir en lidenskap

Pizza og pizzadeig er for noen oppskrifter man rutinemessig følger hver lørdag, toppet med det samme fyllet. For andre er det en lidenskap. Møt René M ...

Kortreist lokalmat på sitt beste – møt tre herlige matprodusenter fra Norge

Norsk mat er mat av god kvalitet. I dag vil flere forbrukere handle kortreist mat. Her er tre flotte matprodusenter du absolutt bør vite om.

Digg lørdagsmat med spennende råvarer

Lørdag er en av de dagene i uken vi har mulighet til å bruke litt ekstra tid på å lage mat, og den dagen vi gjerne unner oss noe ekstra godt. Hva med ...

Gresk mat som bringer Hellas til ditt eget kjøkken

Det blir kanskje ingen sommerferie til de greske øyene i år – lag heller noen greske matminner hjemme på ditt eget kjøkken.

Smakfulle veganske produkter fra hele verden

Plantebasert kosthold er i vinden som aldri før. Greske Violife, innovative Veggyness og tyske Meetlyke, lager produkter for alle som ønsker å introdu ...

Få en spansk vri på den norske sommeren med tapas

Finnes det noe hyggeligere enn å samles mange rundt et bord, med noe godt i glasset og lekre småretter du kan plukke selv utover kvelden? Tapas er det ...

Slik kan du enkelt lage deilig saus fra bunnen av

God saus får man vel aldri nok av? Og det kan være enklere enn man tror! Her får du oppskriften på tre knallgode sauser som enkelt kan lages hjemme.

Glad i ost?

Er du en ekte osteelsker? Da er det på tide å bli ordentlig kjent med de 7 ulike ostefamiliene som finnes.

Nyttårsmat som imponerer

Når året er på hell, er det hyggelig å gjøre litt ekstra stas på måltidet. Det er tross alt siste dagen av året. Er du en matentusiast, og gjestene li ...

Hjemmelaget pizza – den perfekte lørdagsmaten

Det trenger verken være vanskelig eller tidkrevende å lage hjemmelaget pizza. Med de riktige råvarene kan man lage hjemmelaget italiensk pizza på få m ...

Julegavetips til matentusiasten

Ikke alle synes det er lett å komme på julegaver til nær og fjern. Usikker på hvor du skal starte? Her er de perfekte tipsene til alle som elsker spis ...

Ost- og vinkveld? Slik blir jentekvelden vellykket

Lyst til å skape en uforglemmelig jentekveld? Hvorfor ikke heve standarden på en klassisk ost- og vinkveld? Det er ikke mye som skal til for å imponer ...

Noen av verdens beste oster på ostens dag

Visste du at den siste fredagen i oktober hvert år er ostens dag? I den anledning ønsker vi å hedre de prisvinnende norske ostene, og vise ostenasjone ...

Glad i Tex Mex?

Legg Tex Mex på hylla i noen dager, og dykk inn i en fiesta av smaker med autentisk meksikansk mat.

Olivenolje, sesamolje, peanøttolje ... når velger man hva?

Usikker på hvilken olje som passer til hva? La oss se litt nærmere på ulike olivenoljer, samt ta en titt på spennende smakstilsatte oljer slik at du l ...

Skal du servere spekemat? Slik blir spekefatet komplett

Usikker på hvilken spekemat du skal servere? La oss guide deg gjennom jungelen av spekemat, og vise deg hva Italia og Spania har å by på.

Franske og italienske oster du ikke bør gå glipp av

Osteverden er stor og variert. Vil du oppleve det beste av det beste? Her får du en oversikt over franske og italienske oster du absolutt bør prøve.

Savner du Italiaferien? Her er maten som tar deg tilbake

Nettopp kommet hjem fra Italia, og kjenner allerede savnet etter ekte italienske kulinariske opplevelser? Du er ikke alene – her er maten som tar deg ...

Pizzadeigen som gjør pizzaen fullkommen

Tynn, sprø bunn og en gylden skorpe, toppet med frisk tomatsaus og fersk mozarella – hvem trenger frossenpizza når du kan få en ekte italiensk oppleve ...