Til toppen

Raclette

Samle dine nære og kjære, og inviter på en hyggelig raclette-aften! Vi har deilig sveitsisk og fransk racletteost fra Emmi og Ermitage som sørger for et vellykket måltid. Raclette er en tradisjonsrik rett som stammer fra Val d'Annivieres i Sveits. Man la ost tett på ilden og skrapte den over på brød. Ordet raclette kommer fra det franske ordet ”racler” – å skrape.

Slik serverer du raclette

Racletteostene har fantastiske smelteegenskaper, og egner seg også svært godt som gratinering, i sauser, som smelteost på brødskiven eller på tacolefse i stekepannen. Bruk gjerne spesielle raclettejern der man fyller små stekepanner med for eksempel skinke, biff, kokt potet, brokkoli eller sopp og topper med racletteost som man gratinerer under grillplaten i raclettejernet.

Du bør beregne rundt 200 g ost og ca 150-200 g kjøtt, grønnsaker eller sjømat og et par skiver godt brød per person når du serverer raclette. En tørr hvitvin som Riesling eller Chardonnay fungerer veldig godt til retter med raclette.

Prøv også Moderne raclette med Thorbjørnrud Rød Ku.

Sorter
Kjølevare

Raclette skiver 400 g

Fransk racletteost i tykke, fine skiver, klar til bruk.
906577
Kjølevare

Raclette skiver 200 g

Sveitsisk raclette-ost i passe skiver, klar til bruk. Osten er produsert av pasteurisert kumelk.
907088
Vare med variabel vekt Kjølevare

Raclette ca 1,5 kg

Fransk kittmodningsost til raclette og gratinering.
906574
Utsolgt
Uegnet for å sendes hjem. Må hentes i Vestby Vare med variabel vekt Kjølevare

Raclette ca 6 kg

Fransk kittmodningsost til raclette, passer også til annen matlaging.
906575
327,27 pr kg

Raclettejern

Boska mini raclette

Et lite og hendig raclettejern, perfekt for to personer.
970375

Boska raclette quatro sort

Raclette fra Boska er av høy kvalitet. Den passer til et kvart hjul med racletteost. Grillen varmer opp Racelette-osten slik at man kan skrape den dekorativt over poteter, nachos eller annet snacks.
970398