Til toppen

Mel

«Er ikke mel bare mel?», tenker du kanskje. Det er fort gjort å undervurdere de forskjellige egenskapene og bruksområdene ulike typer mel kan ha. Den lille forskjellen kan bli veldig stor om du velger riktig type mel til det du skal lage – bare prøv selv!

Oluf har et godt utvalg melsorter, og da spesielt ekte italiensk mel. I Italia har de lange tradisjoner for bruk og utvikling av ulike meltyper for forskjellige formål. Særlig viktig er riktig pizzamel når du vil lage den perfekte italienske pizzabunnen – for mange sett på som den viktigste komponenten for en vellykket pizza.

Hos oss vil du finne det ypperste av pizzamel. Vi anbefaler både Caputo hvetemel tipo 00, Caputo pizzamel 00, eller den grønne Dallari hvetemel tipo-0, når du skal lage pizza. Disse tåler hevetid opp til 24 timer, men går du for en langtidshevet bunn kan du gjerne prøve Caputo Nuvola som tåler opp til 48 timer heving. Mel av tipo 0 eller 00 har en pudderaktig konsistens og er egnet for å tåle lang hevetid og de høye temperaturene en italiensk pizza skal stekes på. For de som må holde seg unna gluten, finnes det et glutenfritt pizzamel fra Caputo som er ideelt å bruke.

Skal du lage pasta fra bunnen, har Dallari også et godt mel for dette. Se etter den lyseblå pakken med påskriften «ideale per pasta sfoglia». Dette melet er også et tipo 00-mel, som gir enormt gode bakeegenskaper.

Oluf fører også maismel og polentamel fra anerkjente og dyktige produsenter, samt klassisk mel med ulik utmalingsgrad som alle fungerer svært godt til brød og annen hvetebakst. Klikk deg inn på produktene for nærmere og mer detaljert informasjon for hver meltype.

 

Sorter etter: Navn (a > å)

Caputo Criscito di casa 1 kg

130163-fpak
 
127,90 per kg

Caputo Manitoba 1 kg

130165-fpak
 
44,10 per kg

Caputo Nuvola 1 kg

Finmalt italiensk mel.
130164-fpak
 
54,00 per kg

Caputo durum hvetemel semola 1 kg

Durumhvete semolato er mest brukt til å lage hjemmelaget fersk pasta. Egner seg også godt til brødbakst og kaker. Gir en fin gylden farge på den hjemmelagede pastaen.
130157-fpak
 
47,10 per kg

Caputo glutenfritt mel 1 kg

130158-fpak
 
139,00 per kg

Caputo hvetemel cuoco 00 1 kg

Dette melet har et protein innhold ca 13%. Det gjør at deigen blir mer elastisk, tåler lengre eltetid, er mer robust og gir bakverk som brød og pizzabunn mer volum.
130160-fpak
 
39,00 per kg

Caputo hvetemel rinforzato 00 25 kg

Caputo "00" rinforzato som betyr "forsterket" er ideell til pizza, focaccia, ciabatta, eller til annet bakverk som skal ha en luftig og lett konsistens. Melet er en egenutviklet blanding fra den beste hveten på verdensmarkedet. Det er malt spesielt for å tåle stekning ved temperaturer over 370 °C. Melet kan brukes i steinovn, gassovn eller stekeovn.
130159

Caputo hvetemel tipo 00 1 kg

Ekstra finmalt italiensk mel, perfekt til fine bakverk.
130156-fpak
 
39,00 per kg

Caputo pizzamel 00 25 kg

Ekstra finmalt italiensk mel som gir luftige og flotte bakverk.
130155

Caputo pizzamel tipo-00 1 kg

Ekstra finmalt italiensk tipo 00 mel, perfekt til baking av pizzabunner.
130161-fpak
 
41,80 per kg

Dallari durumhvete semolato 1 kg

Italiensk durum hvetemel, gir en fin og gylden farge på pastaen
130150-fpak
 
34,90 per kg