Til toppen

Mel

«Er ikke mel bare mel?», tenker du kanskje. Det er fort gjort å undervurdere de forskjellige egenskapene og bruksområdene ulike typer mel kan ha. Den lille forskjellen kan bli veldig stor om du velger riktig type mel til det du skal lage – bare prøv selv!

Oluf har et godt utvalg melsorter, og da spesielt ekte italiensk mel. I Italia har de lange tradisjoner for bruk og utvikling av ulike meltyper for forskjellige formål. Særlig viktig er riktig pizzamel når du vil lage den perfekte italienske pizzabunnen – for mange sett på som den viktigste komponenten for en vellykket pizza.

Hos oss vil du finne det ypperste av pizzamel. Vi anbefaler både Caputo hvetemel tipo 00, Caputo pizzamel 00, eller den grønne Dallari hvetemel tipo-0, når du skal lage pizza. Disse tåler hevetid opp til 24 timer, men går du for en langtidshevet bunn kan du gjerne prøve Caputo Nuvola som tåler opp til 48 timer heving. Mel av tipo 0 eller 00 har en pudderaktig konsistens og er egnet for å tåle lang hevetid og de høye temperaturene en italiensk pizza skal stekes på. For de som må holde seg unna gluten, finnes det et glutenfritt pizzamel fra Caputo som er ideelt å bruke.

Skal du lage pasta fra bunnen, har Dallari også et godt mel for dette. Se etter den lyseblå pakken med påskriften «ideale per pasta sfoglia». Dette melet er også et tipo 00-mel, som gir enormt gode bakeegenskaper.

Oluf fører også maismel og polentamel fra anerkjente og dyktige produsenter, samt klassisk mel med ulik utmalingsgrad som alle fungerer svært godt til brød og annen hvetebakst. Klikk deg inn på produktene for nærmere og mer detaljert informasjon for hver meltype.

 

Sorter etter: Navn (a > å)

Caputo Criscito di casa 1 kg

Italiensk surdeigsblanding
130163-fpak
 
127,90 per kg

Caputo Fior di riso 1 kg

Rismel til baking og utbaking.
130189-fpak
 
69,00 per kg

Caputo Manitoba 1 kg

Ekstra finmalt mel laget på hvetemel dyrket i Manitoba-distriktet i Canada.
130165-fpak
 
44,10 per kg

Caputo Nuvola 1 kg

Finmalt italiensk mel.
130164-fpak
 
54,00 per kg

Caputo durum hvetemel semola 1 kg

Durumhvete semolato er mest brukt til å lage hjemmelaget fersk pasta. Egner seg også godt til brødbakst og kaker. Gir en fin gylden farge på den hjemmelagede pastaen.
130157-fpak
 
47,10 per kg

Caputo glutenfritt mel 1 kg

130169-fpak
 
139,00 per kg

Caputo hvetemel cuoco 00 1 kg

Dette melet har et protein innhold ca 13%. Det gjør at deigen blir mer elastisk, tåler lengre eltetid, er mer robust og gir bakverk som brød og pizzabunn mer volum.
130160-fpak
 
39,00 per kg