Til toppen

Blåmuggost

Blåmuggost har en myk, kremaktig konsistens med fyldig og aromatisk smak som kan variere fra mild til skarp. Osten modnes innenfra og ut ved hjelp av spesielle blåmuggkulturer. Det er nettopp dette som skaper de karakteristiske blågrønne årene i osten.

En god blåmuggost kan løfte smaksopplevelsen på det aller meste: på burger, til pasta, i en salat, i suppe, som pizzatopping eller på et ostefat med kun kjeks som tilbehør. Har du prøvd å lage saus basert på blåmuggost, for eksempel? Eller Sufflé med Saint Agur? Mange elsker den også på pepperkaker når desember kommer rullende. Her er det bare din egen kreativitet som setter grenser!

Hos Oluf finner du alt fra fransk Roquefort til italiensk Gorgonzola, eller kanskje du er glad i en særegen og fyldig Stilton? Også norske ysterier produserer fantastisk blåmuggost som har en naturlig plass i Olufs sortiment. Fra Gangstad Gård finner vi for eksempel Nidelven Blå som vant supergull og gull i oste-VM i 2019, samt en håndlaget blåmuggost av høy kvalitet med navnet Edel Blå. En annen norsk blåmuggost du bør prøve er Golvertind fra Strandli Gård som vant bronse i NM i 2019. Dette er en mild blåmuggost perfekt for deg som er litt skeptisk til de klassiske kraftige blåmuggostene. Her er det bare å prøve seg frem for å finne de ostene som treffer dine smaksløker best.  

Sorter etter:

LC Stilton krukke PDO 100 g

En liten Stiltonkrukke er for mange selvskreven til jul.
905993-fpak

Stilton mini (vokset) PDO 225 g

Cropwell Bishop’s Stilton med voks.
905904-fpak

Roquefort Papillon red label AOP 100 g

Delikat Roquefort med fyldig og kraftig smak.
904553-fpak
 
651,00 per kg

Saint Agur creme 150 g

Mild og smaksrik blåmuggost. Perfekt til dip og dressing.
905842-fpak
 
458,67 per kg