Til toppen

Våre medaljevinnere i oste-VM

Våre medaljevinnere i oste-VM

Igjen er det tid for Oste-VM og dette året fant denne formelle kåringen sted i Newport i Wales fra 1.-3.11.2022.  Ikke overraskende tok mange av våre gode, norske oster med seg fantastiske medaljer hjem. På oluf.no finner du er stort utvalg av medaljevinnerne fra Oste-VM og fra nettbutikken vår kan du enkelt klikke hjem ostene fra verdensmesterskapet og få de trygt og sikkert levert hjem på døra. 

Supergull - det absolutt beste

Rød ku fra Torbjørnrud Ysteri stakk av med den jeveste medaljen, nemlig supergull! Det samme gjorde den fantastiske  Raudberg fra Himmelspannet, som er en rødkittost produsert i vakre Hemsedal. Helt fantastisk! 

Våre gullvinnende oster

Eiker gårdsysteri med sin Holtefjell Ung tok med seg en velfortjent gullmedalje hjem fra verdensmesterskapet.. Gullmedalje fikk også Valdresmeieriet med sin fantastiske Bufar. Dette er en fastost som er lagret i minst 12 måneder og hos oss kan du kjøpe Bufar både i bit og i helt hjul

Fantastiske sølvvinnere

Og sølvvinnerne ble det mange av innenfor hver sine kategorier. Gangstad Gårdsysteri sin Granstubben tok med seg en flott sølvmedalje hjem, og i fjor fikk den gull! Har du smakt denne fantastiske osten enda? Den nytes varm og hvordan du skal servere denne osten kan du enkelt finne på Gangstad Gårdsysteri sine nettsider. 

Prestholt Geitost og Hol Gårdsysteri sin Leirgrøv - Naturell Kvit Geitost tok også med seg en velfortjent søvmedalje. Hos oss finner du denne både i bit på 200 g og et større stykke på hele 2,3 kg
Himmelspannet tok ikke bare supergull i år, for de tok også sølv med sin rødkittost, Solglad. Det samme gjorde Thorbjørnrud Ysteri med sin Brilliant Brie.  Oslo-ysteriet Winther Aker Brygge tok også med seg en sølvmedalje for sin Snøball Burrata.

Her er våre bronsevinnere

Det ble en lang liste av bronsemedaljevinnere, og her på Oluf.no finner du er bredt utvalg. Først ut kommer Valdresmeieriet som fikk med seg med seg tre bronsemedaljer hjem for både sin Bukono, Valdresost og for den fantastiske Syndin. Sistnevnte er en virkelig spennende fastost med en smak av brennesle!

Leirgrøv kvit geitost av stølsmelk fra Prestholt Geitost fikk også med seg en flott bronsemedalje hjem. Alle oster fra Prestholt Geitost blir produsert hos Hol Ysteri, i bygda Hol som er ei grend spekket med fantastiske norske, lokalmatprodusenter.

Eiker Gårdsysteri fikk med seg medalje for sin halvfaste rødkittsost, Mutschli.

Myrdal Gård fikk også med seg to bronse i dette verdensmesterskapet, med sin Fjellost og Kvit Geitost. I fjor tok Fjellosten med seg en sølvmedalje hjem til Tysnes, og det er uten tvil en kvalitetsost med en helt fantastisk smak. Se utvalget fra Myrdal Gård ved å klikke her.

Nidelven Blå fra Gangstad gårdsysteri, fikk med seg en bronsemedalje for deres meget gode blåmuggost som har blitt en favoritt for mange. Denne osten har virkelig blitt en medaljesamler og har mottok sølvmedalje under World Cheese Awards (WCA) i Spania i 2021-22, supergold i WCA i 2019-20, og gullmedalje under WCA i Bergen i 2018. 

Vil du smake på en av vinnerostene?

Vi hos Oluf Lorentzen er så stolte over å kunne tilby våre kunder 18 medaljevinnere fra årets WCA, fra noen av Norges absolutt fremste ysterier. Husk at vi sender osten trygt hjem til deg i forpakninger som tar vare på ostens smak og holdbarhet. Nå er det tid for et godt, norskt ostefat. 


Supergull

Himmelspannet Raudberg ØKO 240 g

Norsk håndlaget økologisk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Himmelspannet. Osten har en utmerket smelteevne og ypperlig på pizza, ostesmørbrød eller raclette. Topp pizzaen med noe søtt, eksempelvis aprikosmarmelade, fiken eller pæreskiver.
901039

Thorbjørnrud Rød Ku ca 3,5 kg

Norsk halvfast rødkittost fra Thorbjørnrud Ysteri laget på pasteurisert kumelk. Rød Ku har en svært god smelteevne, prøv den på din neste hjemmelagede pizza eller ostesmørbrød. Osten er en 24/7 ost, den egner seg utmerket til raclette, sauser, pasta, salater eller ostefatet.
901501

Gull

Eiker Holtefjell ung ca 2,7 kg

En fast, norsk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Eiker Gårdsysteri. Osten er fyldig, har en meget god smelteevne og perfekt til topping på pizza. Osten har mange bruksområder og egner seg til gratinering, pasta og smaksforsterking i sauser, i tillegg til det tradisjonelle ostebordet.
901101

Valdres ost Bufar 320 g

Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres. Ystet i sommerhalvåret av stølsmelk fra kyr som går på fjellbeite og modnet i minst 12 måneder. Bufar er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Osten har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Bufar egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan rives og brukes til gratinering da den har gode smelteegenskaper, eller skjæres i terninger som snacks. Bufar har fått navnet sitt fra en gammel tradisjon der kyrene ble hentet hjem fra stølen på bufardagen. Bufar ble premiert med gull under World Cheese Awards i 2018 og 2022, og fikk 3 stjerner i verdens største matkonkurranse, Great Taste Awards i 2021, der den også ble nominert til Golden Fork.
901405

Valdres ost Bufar ca 9 kg

Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres.
901409

Sølv

Himmelspannet Solglad 240 g

Norskprodusert rødkittost produsert på ku- og geitemelk. Den er ystet på pasteurisert melk.
901038

Prestholt Leirgrøv kvit geitost naturell 200 g

Norsk halvfast ost laget av pasteurisert geitemelk fra Prestholt Geitost, produsert på Hol Ysteri.
901051

Prestholt Leirgrøv kvit geitost naturell ca 2,3 kg

Norsk halvfast ost laget av pasteurisert geitemelk fra Prestholt Geitost, produsert på Hol Ysteri.
901050

Thorbjørnrud Brilliant brie 250 g

Norskprodusert trippelkremet hvitmuggsost fra Thorbjørnrud Ysteri, som er tilsatt ekstra fløte. Osten er inspirert av Brillat Savarin fra Frankrike.
901503

Gangstad Granstubben ca 380 g

Granstubben er en norskprodusert rødkittost fra Gangstad Gårdsysteri.
901214
Utsolgt

Winther Snøball m/fløtekjerne burrata 160 g

Norskprodusert burrata med fløtekjerne håndlaget på økologisk kumelk.
907131

Bronse

Valdres ost Bukono 350 g

Norskprodusert fastost smaksatt med bukkehornkløver, ystet på pasteurisert kumelk.
901403

Valdres ost Syndin 350 g

Norskprodusert fastost smaksatt med brennesle, ystet på pasteurisert kumelk.
901402

Valdres ost 350 g

Naturell, norsk fastost ystet for hånd av pasteurisert kumelk fra utvalgte gårder i Valdres. Valdresost er en fet gulost med fyldig og rund smak som er modnet i minimum 4 måneder. Osten egner seg svært godt til smørbrød, baguetter og sandwicher, eller ternet i en salat. Perfekt på ostefat og til tapas. Valdres Ost fikk bronsemedalje i World Cheese Awards i Wales November 2022.
901404

Eiker Mutschli ca 600 g

Norskprodusert halvfast rødkittost med en rik og pikant smak uten å bli for sterk for norske ganer.
901104
Utsolgt

Myrdal fjellost vellagret 175 g

Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert kumelk og lagret i minimum 9 måneder.
901465

Myrdal kvit geitost 175 g

Norsk fastost fra Myrdal gård, laget av pasteurisert geitemelk.
901455

Gangstad Nidelven blå ca 2 kg

Norskprodusert blåmuggost fra Inderøy, laget på pasteurisert kumelk.
901210

Prestholt Leirgrøv kvit geitost stølsmjølk 200 g

Norsk vellagret halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hol Ysteri, Prestholt Geitost.
901053