Skip to main content
Til toppen
Guide til pizzamel

Guide til pizzamel

Vi har gjennom årtier lett etter de beste leverandører innen kategorien mel, og da særlig pizzamel. Derfor er vi glade for at vi kan gi både privat- og storhusholdningsmarkedet et bredt sortiment av italienske Caputo og Dallari sine meltyper.

Pefekt pizzabunn med pizzamel

Pizza blir laget på uendelig mange måter verden rundt ved bruk av forskjellige teknikker og ulik type mel. Pizzaentusiasten, René Munthe Eik, har testet noen av våre absolutt beste pizzamel, og laget blant annet denne testen som du kan se på bloggen hans, pizzamani.no. Klikk deg gjerne inn, bli bedre kjent med René og hans lidenskap for pizza, gode råvarer og tilberedningsmetoder!

På pizzamani.no har René Munthe Eik skrevet godt og enkelt om pizzamel og våre ulike varianter, for at du enkelt kan velge riktig mel til riktig hevetid og tilberedningsmetode. Her er en oversikt:

  • Caputo Classica - Melet inneholder 11% protein og har en styrke som ligger på W 220-240. Dette er et mel som brukes når man skal gjære deigen inntil 24 timer. Melet tåler steketemperaturer på over 370° C. Melet kan brukes i steinovn, gassovn eller stekeovn. Melet kan anbefales om du vil ha pizzaen ferdig på under et døgn.
  • Caputo Pizzeria - Et pizzamel som inneholder 12,50% protein og har en styrke som ligger på W 260-270. Dette er et mel som er spesielt utviklet for å brukes til ekte pizza napolitana. Det tåler lengre gjæring/heving enn Caputo Classico. Melet tåler steketemperaturer på over 370° C. Melet kan brukes i steinovn, gassovn eller stekeovn. Melet kan anbefales når du skal lage deg en ekte pizza napolitana.
  • Caputo Nuvola - Dette er et mel som er et resultat av forskning og utvikling. og det gir en luftig skorpe (cornicione). Melet har et proteininnhold på 12,5% og en styrke på W 260-280. Melet er av typen tipo 0, og egner seg spesielt godt når du ønsker en pizza med luft og volum. Melet tåler steketemperaturer på over 370° C.
  • Caputo Cuoco - Dette melet inneholder 13% protein og har en styrke som ligger på W 300-320. Melet egner seg godt for deiger som skal heve lenge. Gjerne opp mot 48 timer. Det tåler steketemperaturer på over 370° C. Melet kan brukes i steinovn, gassovn eller stekeovn. Melet kan anbefales om du ønsker en mer kompleks smak i bunnen.
  • Caputo Manitoba Oro - Et svært sterkt mel med en styrke på W 370-390. Det kommer derfor i kategorien spesialmel. Bruk det enten alene i deiger som skal heve lenge, eller blandet inn i svakere meltyper for å øke styrken. Proteininnholdet i melet er på 14,5%. Melet har en glutenkvalitet som gjør deigen elastisk og tøybar. Melet kan brukes i steinovn, gassovn eller stekeovn.
  • Dallari hvetemel tipo-0 1 kg -Melet inneholder 10,7% protein og passer til en deig som skal gjære/heve i 4-8 timer. 
  • Caputo Criscito - Criscito er en surdeigskultur som er tørket og malt til fint mel. Ved å bruke Criscito vil du få en deig som i stor grad smaker som surdeigsbakst uten at du trenger å heve like lenge. Criscito gir en god smak til pizzadeigen, en fin duft og god fordøyelighet. Man tilsetter 2-5% av melets totale mengde.
  • Caputo Semola di grano duro - dette melet er dobbeltmalt, og med sin finkornede konsistens er det perfekt til utbaking av pizza.
  • Dallari Semulato - noe mindre finkornet i konsistensen enn Caputo sin variant, men et godt mel til utbaking av pizza.

Se vårt utvalg pizzamel

Pizzadeig i en bolle, pizzamel, tomatsaus, olivenolje, spekepølse og ost dandert på en kjøkkenbenk

Pizzamel

Se utvalget
Lenker
Min side