Skip to main content
Til toppen
Lammestek med fristende tilbehør

Lammestek

Lammestek med fristende tilbehør

Lammestek smaker ekstra godt med fristende tilbehør. Få tips til hjemmelaget saus, tilbehør og grønnsaker som passer til lam.

En nydelig lammestek, gjerne krydret med hvitløk, rosmarin og ansjons, er manges middagsfavoritt på mørke høstkvelder. Du kan heve lammemåltidet til nye høyder ved å servere litt ekstra godt tilbehør til. Hvis dere er mange rundt bordet, kan mettende tilbehør bidra til at du kan drøye kjøttet og mette enda flere.

Grønnsaker og poteter

Poteter er for mange et fast tilbehør til lammesteken. I stedet for koke poteter, kan du prøve disse ovnsbakte greske potetene. Annet mettende tilbehør som passer godt til lam, er for eksempel russiske erter eller puylinser. Ovnsbakt brokkoli med oliven- og kaperssalsa og syltet sopp er grønnsaksretter som setter en ekstra piff på måltidet.

Hjemmelaget saus

En deilig, hjemmelaget saus smaker helt nydelig til lammesteken. Prøv for eksempel denne nydelige klassiske rødvinssausen eller en smakfull lammesjy med sitron og timian

Det lille ekstra

Til lammemåltidet passer det godt med både søte og syrlige smaker. For mange er ripsgelé og myntegelé fast følge når det serveres lam. Dette er det lille ekstra som løfter måltidet.

Røyland ripsgelé 170 g

Ripsgelé fra Røyland Gård er barndomsminner fra farmors sommerhage på glass. Den produseres hjemme på Røyland Gård og er laget av friske norske rips. Røylands ripsgelé passer utmerket til kjøttretter, vilt og ost. Geleen er også nydelig som smakstilsetning i sauser og gryter. For noen kommer julefølelsen på plass først når pinnekjøtt og ripsgelé står på bordet. Produktene fra Røyland Gård produseres uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.

Produktnummer: 430645
Lagerbeholdning:
364,71 pr kg
Løiten ripsgelé 200 g

Løitens klassiker til ost og kjøttretter.

Produktnummer: 430106
Lagerbeholdning:
294,95 pr kg
Løiten myntegelé 200 g

Løitens klassiker til retter av lam.

Produktnummer: 430104
Lagerbeholdning:
280,00 pr kg
Culinar erter russiske ferdig kokt 220 g

Tradisjonsrikt tilbehør til vilt.

Produktnummer: 220109
Lagerbeholdning:
850,00 pr kg
Flor de California petit pois (erter) 425 g

Små gourmeterter som passer ypperlig som garnityr.

Produktnummer: 190205
Lagerbeholdning:
223,04 pr kg
Englert lammefond 200 ml

Englert lammefond hører hjemme i en god saus til lammestek. Prøv den også til gryteretter eller i saus til koteletter.

Produktnummer: 451075
Lagerbeholdning:
235,00 pr l
Borde tørket kantarell 20 g

Skogens gull med en litt pepperaktig smak.

Produktnummer: 190062
Lagerbeholdning:
4.300,00 pr kg
Røyland myntegelé 170 g

Myntegelé fra Røyland Gård er laget på peppermynte fra gårdens egen myntehage. Geleen er det perfekte tilbehøret til lam. Den er nydelig til ostefatet, spesielt blåmuggoster. Myntegeleen egner seg også godt til fisk, kanskje spesielt fet fisk som makrell. Røylands myntegelé har en nydelig frisk og rund smak. Den er velbalansert med syre og sødme med mye smak av mynte. Produktene fra Røyland Gård produseres uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.

Produktnummer: 430657
Lagerbeholdning:
323,53 pr kg
Lenker
Min side