Til toppen

Greske poteter

Ovnsbakte poteter smaker godt til det aller meste, enten som egen tapasrett eller tilbehør til kjøtt, fisk eller grillmat.

Greske poteter

Slik gjør du:

1. Vask små poteter (her er det brukt Perlepoteter), ca. 200 g per porsjon og legg de i en ildfast form.

2. Drypp over godt med Iliada olivenolje, strø over Maldon, kvernet sort pepper, litt finhakkede urter som for eksempel timian eller oregano, og hvitløk.

3. Bland godt sammen og stek de ved 200 °C, ca. 30 minutter til de er gylne og møre. Snu på potetene av og til.

4 porsjoner

  • 800 g perlepoteter
  • 1 dl Iliada kalamata olivenolje
  • 1 ss maldonsalt
  • 1 ss friske urter som timian eller oregano, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • kvernet sort pepper