Syltet sopp
Ca. 10 porsjoner
- 5 dl Iliada kalamata olivenolje
- 184 g Iliada økologisk kalamata oliven u/sten
- 750 g sopp, for eks. østersopp, sjampinjong og aromasopp
- 2 sjalottløk
- 1 dl hvitvinseddik
- 1.5 ts salt
- 0.5 ts nykvernet sort pepper
- 1 ss sukker
- 1 ts hel sort pepper
- 3 fedd hvitløk
- 1 neve frisk timian
- 2 laurbærblad
Slik gjør du:
1. Del soppen i båter eller litt tykke skiver. Skrell sjalottløken og kutt den i tynne ringer.
2. Varm opp ca. 2 dl olivenolje i en vid stekepanne med høy kant på høy varme. Tilsett sopp og sjalottløk, la det surre sammen til løken er myk og soppen gyllen.
3. Tilsett resten av olivenoljen, eddik, hvitløk, sukker og krydder. La blandingen småkoke i 4-5 minutter. Rør av og til. Smak evt. til med litt mer eddik og sukker.
4. Avkjøl, vend deretter inn oliven og ha soppen på rene tette glass. Oppbevares kjølig. Soppen holder seg minst to uker i kjøleskap.
Tips: Syltet sopp passer godt til for eksempel paté, på ristet brød med posjert egg over, til røkt fisk eller kjøtt, ost, på brødskiva over leverposteien eller som en del av tapas.
Produkter fra Oluf.no
Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no: