1. Del soppen i båter eller litt tykke skiver. Skrell sjalottløken og kutt den i tynne ringer.
2. Varm opp ca. 2 dl olivenolje i en vid stekepanne med høy kant på høy varme. Tilsett sopp og sjalottløk, la det surre sammen til løken er myk og soppen gyllen.
3. Tilsett resten av olivenoljen, eddik, hvitløk, sukker og krydder. La blandingen småkoke i 4-5 minutter. Rør av og til. Smak evt. til med litt mer eddik og sukker.
4. Avkjøl, vend deretter inn oliven og ha soppen på rene tette glass. Oppbevares kjølig. Soppen holder seg minst to uker i kjøleskap.
Tips: Syltet sopp passer godt til for eksempel paté, på ristet brød med posjert egg over, til røkt fisk eller kjøtt, ost, på brødskiva over leverposteien eller som en del av tapas.
Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no:
Kjølevare
Denne varen er en kjølevare. Vi tilfredstiller alle krav om matsikkerhet og du kan være trygg på at varen blir forsvarlig behandlet hele veien hjem til deg!
Vare med variabel vekt
Produktet varierer i vekt og størrelse. Enhetsprisen er utregnet fra en reservasjonsvekt som er noe høyere enn ca. vekt i varebeskrivelse. Pris per kg er den reelle kiloprisen på varen som du vil bli belastet når varen veies. Prisen blir justert basert på faktisk vekt på utsendingsdagen.
Du betaler aldri for mer enn det du får :)
Les mer om produkter med vektvariabel vekt her.
Kan ikke sendes, må hentes i Vestby.
Denne varen må hentes på vårt hentested i Vestby.
Noen av våre varer er for store, for skjøre eller er av andre årsaker uegnet for å sendes hjem til privatkunder. Vi ønsker likevel å kunne tilby våre kunder muligheten til å kjøpe disse varene hvis man har mulighet for å hente varen på vårt lager i Vestby. Handlekurver som inneholder en av disse varene vil begrense tilegnelige fraktalternativer til kun Hentested: Oluf Lorentzen, Toveien 22, 1540 Vestby.
Hvis du ønsker ordren sendt hjem må du fjerne varen med symbolet for hentevare Vestby.