Til toppen
Syltet sopp

Syltet sopp

Ca. 10 porsjoner

  • 5 dl Iliada kalamata olivenolje
  • 184 g Iliada økologisk kalamata oliven u/sten
  • 750 g sopp, for eks. østersopp, sjampinjong og aromasopp
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1.5 ts salt
  • 0.5 ts nykvernet sort pepper
  • 1 ss sukker
  • 1 ts hel sort pepper
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 neve frisk timian
  • 2 laurbærblad

Slik gjør du:

1. Del soppen i båter eller litt tykke skiver. Skrell sjalottløken og kutt den i tynne ringer.

2. Varm opp ca. 2 dl olivenolje i en vid stekepanne med høy kant på høy varme. Tilsett sopp og sjalottløk, la det surre sammen til løken er myk og soppen gyllen.

3. Tilsett resten av olivenoljen, eddik, hvitløk, sukker og krydder. La blandingen småkoke i 4-5 minutter. Rør av og til. Smak evt. til med litt mer eddik og sukker.

4. Avkjøl, vend deretter inn oliven og ha soppen på rene tette glass. Oppbevares kjølig. Soppen holder seg minst to uker i kjøleskap.

Tips: Syltet sopp passer godt til for eksempel paté, på ristet brød med posjert egg over, til røkt fisk eller kjøtt, ost, på brødskiva over leverposteien eller som en del av tapas.

Produkter fra Oluf.no

Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no:

Sorter Navn (a > å)

Iliada Kalamata olivenolje ex virgin PDO 750 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak
420181

Maldonsalt 250 g

Mildt og porøst flaksalt, perfekt til topping.
130100

Martin Pouret hvitvinseddik 250 ml

Fransk hvitvinseddik fra byen Orleans.
410358

Mill & Mortar penja pepper 50 g

Sort pepper fra Penja-dalen i Kamerun.
514564

Mill & Mortar timian ØKO 25 g

En anvendelig krydderurt fra Spania.
514557