Hjemmelaget klassisk rødvinsaus er en enkel og deilig saus som passer godt til okse, lam og kalv, samt noen fiskeretter som hellebarn, torsk og tiggvar.
Smelt sukkeret til en gyllen karamell. Hell i rødvin og rødvinseddik og kok dette inn til det halve.
Tilsett 1 liter god oksefond. Småkok uten lokk til sausen har kokt inn til om lag 5 dl.
Ta sausen av varmen og rør inn 50 gram smør med en visp. Juster eventuelt smaken med litt salt, pepper, sukker og sitronsaft.
Bestill produktene du trenger til denne oppskriften på Oluf.no:
Kjølevare
Denne varen er en kjølevare. Vi tilfredstiller alle krav om matsikkerhet og du kan være trygg på at varen blir forsvarlig behandlet hele veien hjem til deg!
Vare med variabel vekt
Produktet varierer i vekt og størrelse. Enhetsprisen er utregnet fra en reservasjonsvekt som er noe høyere enn ca. vekt i varebeskrivelse. Pris per kg er den reelle kiloprisen på varen som du vil bli belastet når varen veies. Prisen blir justert basert på faktisk vekt på utsendingsdagen.
Du betaler aldri for mer enn det du får :)
Les mer om produkter med vektvariabel vekt her.
Kan ikke sendes, må hentes i Vestby.
Denne varen må hentes på vårt hentested i Vestby.
Noen av våre varer er for store, for skjøre eller er av andre årsaker uegnet for å sendes hjem til privatkunder. Vi ønsker likevel å kunne tilby våre kunder muligheten til å kjøpe disse varene hvis man har mulighet for å hente varen på vårt lager i Vestby. Handlekurver som inneholder en av disse varene vil begrense tilegnelige fraktalternativer til kun Hentested: Oluf Lorentzen, Toveien 22, 1540 Vestby.
Hvis du ønsker ordren sendt hjem må du fjerne varen med symbolet for hentevare Vestby.