Til toppen

Personopplysninger og personvern

Behandling av personopplysninger på oluf.no

Webredaktøren har det daglige ansvaret for behandlinger av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Gurusoft as er databehandler, og er vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet/nettbutikken. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. En egen databehandleravtale mellom Oluf Lorentzen as og Gurusoft as regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Personvern og informasjonskapsler

For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder, er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna. Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, frakttype, bestillingsdetaljer og lignende.

Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring.

Når du besøker vårt nettsted vil nettleseren din laste ned informasjonskapsler ("cookies"). Dette er små tekstfiler som utveksles mellom nettleseren din og vårt nettsted og som brukes for å få nettstedet til å fungere best mulig.

Som nettbruker kan du velge å avvise lagring og bruk av informasjonskapsler ("cookies"). Vi anbefaler Post- og teletilsynets nettsted nettvett.no for beskrivelse av hvordan du kan akseptere eller avvise informasjonskapsler ("cookies").

Informasjonskapsler/cookies på nettstedet

Det er Gurusoft as som leverer netthandelsplattform/skytjenesten Gurusoft Ecommerce for vårt nettsted og som står for teknisk utvikling, drift og vedlikehold. Gurusoft benytter følgende to informasjonskapsler for at nettstedet skal fungere:

  • JSESSIONID; dette er en «sesjons-cookie» som fjernes fra din datamaskin/mobil når du lukker nettleseren. Denne cookie-en har en referanse-ID til en sesjonsfil på webserveren. Sesjonsfilen inneholder ikke-personlige data. Nødvendig for at anonyme brukeren kan ha hver sin handlekurv, favoritter, osv. Sesjonsfilen slettes automatisk etter at brukeren har lukket nettleseren eller vært inaktiv, og lagres således ikke permanent. Kun systemadministratorer har tilgang til disse sesjonsfilene.
  • listView; cookie benyttes for at systemet skal huske hvilke typer produktlister en bruker har valgt, to mulige verdier: list eller grid visning. Lagrer ingen personlige data.

Sikkerhetssertifikat (SSL)

Det er trygt å besøke dette nettstedet og nettstedet vårt har sikkerhetssertifikat som bekrefter nettstedets identitet og sikrer at all kommunikasjon er kryptert. Vi benytter anerkjent sikkerhetssertifikat fra ledende aktør Commfides (også leverandør til Altinn.no).  

Formålet med kryptering er å sikre en trygg datakommunikasjon mellom server (vårt nettsted) og klient (din nettleser). Dette inkluderer et digitalt sertifikat som skal bevise at nettstedet og dets avsender er ekte. 

Personopplysninger

Personinformasjon som samles inn og behandles for registrerte brukere i denne nettbutikken er:

  • kontaktinformasjon som navn, adresser, e-postadresse og telefonnummer
  • passord lagres enveiskryptert 
  • kjøpstransaksjoner/ordre med leveringsinformasjon, valgt frakt- og betalingsmetode (ikke betalingsopplysninger som kredittkortinfo) 
  • e-post kommunikasjon som ordrebekreftelser, tilbud og systemmeldinger
  • annen informasjon som brukernavn, passord, språk, handlekurv, handlelister og favoritter
  • Gurusoft som leverandør av skytjenesten samler inn og bruker trafikkinformasjon, eksempelvis nettlesertype og IP-adresse, og lagre dette i en begrenset periode. Disse logger/data blir ikke trukket ut og brukt i andre sammenhenger. Formålet for denne lagrering er: 
  • å oppdage og forhindre sikkerhetstrusler
  • å levere stabile og raske skytjenester
  • å kunne undersøke og spore eventuelle svindelforsøk eller ondsinnede handleringer mot skytjenesten.

Personopplysninger til ERP og transportsystem

Vi overfører i dag følgende informasjon fra denne nettsiden til vårt forretningssystem (ERP) samt løsning for bestilling av frakt:

  • kontaktinformasjon som navn, adresser, e-postadresse og telefonnummer
  • kjøpstransaksjoner/ordre med leveringsinformasjon, valgt frakt- og betalingsmetode (ikke betalingsopplysninger som kredittkortinfo) 

Innsyn til Personopplysninger

Registrerte brukere finner Personinformasjon vi har lagret i nettbutikken/nettsiden under Min side etter innlogging. Spørsmål vedr personinformasjon kan rettes til firmapost@oluf.no som videresender til personvernansvarlig i bedriften.

Sletting av Personopplysninger

Dersom du ønsker at dine personopplysninger slettes fra vår nettbutikk, send en forespørsel til firmapost@oluf.nosom videresender til personvernansvarlig i bedriften.

Personvern

Informasjon om behandling av personopplysninger, inkludert rett til innsyn.

Oluf Lorentzen importerer, bearbeider og distribuerer varer til kunder i Norge.

Formålet med behandling av personopplysninger

Formålet med å bruke personopplysninger vil være:

  1. Å ha kontakt og leveringsinformasjon til kunden.
  2. Å kunne lage en unik brukerkonto ved for eksempel web-handel på www.oluf.no
  3. Å kunne oppbevare dokumentasjon som vi er pålagt å oppbevare i henhold til regnskapsloven

Behandling av personopplysninger

Vår behandling av personopplysningene skjer innenfor rammen av gjeldende norsk lov og forskrift. Det rettslige grunnlaget vil være enten at

  • behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale med deg, å utføre gjøremål i forkant av en slik avtale eller for at Oluf Lorentzen skal oppfylle en rettslig forpliktelse.
  • du har gitt oss et særskilt samtykke til en nærmere angitt type behandling, som for eksempel å abonnere på nyhetsbrev..

For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder, er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna. Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, frakttype, bestillingsdetaljer og lignende.

Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring.

Sletting og anonymisering

Vi vil slette personopplysningene eller anonymisere dem, i den grad vi har mulighet til det, hvis vi mottar en henvendelse fra deg eller bedriften om at du ikke lenger er tilknyttet bedriften eller ikke lenger skal være registrert som kontaktperson.

Lagring av personopplysninger

Personopplysningene vil primært lagres på servere i Europa. Alle våre samarbeidspartnere og underleverandører innenfor IT og lagring har databehandleravtaler med oss og skal av den grunn alltid følge gjeldene regler.

Kontakt

Kontakt oss på firmapost@oluf.no om du vil ha innsyn i, få utlevert, korrigere eller slette personopplysninger som er lagret om deg. For øvrig har du mulighet til å klage over behandlingen av personopplysninger til Datatilsynet.

Rettigheter

Dersom du mener at Oluf Lorentzen AS ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.  

Redegjørelse for arbeid med likestilling og diskriminering

Redegjørelse 2020.pdf
Last ned