Skip to main content
Til toppen

Ni oppskrifter for deg som vil prøve noe nytt til fredagstacoen

Taco er for mange selve fredagskosen, men noen ganger trenger man litt inspirasjon for å løfte tacomåltidet til nye høyder.

La deg inspirere av disse fargerike taco-oppskriftene fra Broken Taco på reketaco, kyllingtaco, nachos, bifftaco, burrito, vegetartaco, fisketaco, kyllingwraps og pulled pork taco.


Hva slags kjøtt skal jeg velge til tacoen?

Mange forbinder fredagstacoen med kjøttdeig, men det finnes så mange andre deilige alternativer! Prøv for eksempel strimlet biff eller nakkekotelett. Til kyllingtaco er vår favoritt lårfilet av kylling. Dette kjøttet er saftigere og smaker mer enn brystfileten.

Det er også nydelig å slow cooke kjøtt til taco. Det vil si at du dekker kjøttet med væske og koker kjøttet lenge ved lav temperatur. Deretter kutter du kjøttet i fine strimler eller river det med en gaffel. Både kyllinglår, grytekjøtt av storfe og nakkekoteletter av svin er nydelig å slow cooke. Det finnes også et godt utvalg ferdig pulled pork og pulled chicken som du fint kan bruke. Vårt tips for å "pimpe" dette kjøttet er å la det renne godt av seg og rive det fint. Bland med litt Broken Taco spice mix og varm kjøttet raskt i stekepanne eller i ovnen. God middag!

Hva passer best til taco med sjømat?

Vi elsker taco med reker! Bruk lekre scampi, men gjerne også gode, norske reker. Dryss litt Broken Taco spice mix over rekene og stek dem 1-2 minutter i litt olje. Hvis du ønsker å bruke fisk i tacoen, er en fast hvit fisk å foretrekke. Torsk, kveite, steinbit og brosme er eksempler på fisketyper som kan brukes. Gni strimlet fisk inn med litt Taco spice mix og stek den i godt med olje og smør. Du kan også vende fisken i litt brødsmuler eller pankomel blandet med Taco spice mix før steking for en sprø og fin skorpe på fisken!

Hva er best til vegetartaco?

En god vegetartaco smaker nydelig med et lag refried beans som base, sammen med nydelige stekte og ferske grønnsaker. Refried beans er en meksikansk bønnestuing som tradisjonelt brukes mye i taco. I tillegg til å smake nydelig, gir bønnene en god metthetsfølelse. Stekt søtpotet, paprika, squash, gresskar og sopp er godt i taco. I tillegg kan du bruke friske frukt og grønnsaker, som cherrytomat, vårløk, reddik, mais, avokado og mango.

Slik hever du tacoen et par hakk!

For å heve tacoen et lite hakk ekstra, er en god pickles selve prikken over i'en. En ordentlig god taco skal spake litt fra seg med syrlige smaker. Derfor har Broken Taco utviklet et bredt sortiment syltede grønnsaker. Sjekk her og finn din favoritt.

Lenker
Min side