Skip to main content
Til toppen
Tapas: Slik får du en spansk vri på den norske sommeren

Piknikbord med smakfulle tapasretter

Tapas: Slik får du en spansk vri på den norske sommeren

Finnes det noe hyggeligere enn å samles mange rundt et bord, med noe godt i glasset og lekre småretter du kan plukke selv utover kvelden? Tapas er det perfekte måltidet for lange, norske sommerkvelder som aldri tar slutt.

Tapas er en rekke ulike småretter bestående av mindre porsjoner klassisk spansk mat, som for eksempel oliven, hvitløk, skinker, pølser, kjøttboller og mye mer. Nesten som et klassisk koldtbord, bare med en spansk vri.

Tapasen kan spores helt tilbake til 1200-tallet, og var i utgangspunktet noe du spiste før eller mellom et måltid, ofte sammen med en alkoholholdig drikke (vanligvis rødvin). I dag har de spanske smårettene spredt seg rundt om i hele verden og har for mange blitt et helt måltid i seg selv. Kokker i Michelin-klassen har bidratt til å gjøre det ellers ydmyke måltidet til en enestående kulinarisk opplevelse. Heldigvis trenger du ikke være Michelin-kokk for å spise god tapas!

Les også: Tapasrettene som imponerer gjestene

Bring den spanske sommeren hjem

Sommer er for mange synonymt med god mat, varme dager og kanskje en god reise? Eller hva med å ta med den spanske sommeren hjem og invitere dine beste venner på spansk aften? Med et bredt utvalg tapasretter som skinke, oliven, mini-squash, grissini, marinert ost i terninger, aioli og mye mer, vil det være noe for alle. Tapas er et inkluderende måltid som kan tilpasses alles mager (og smaksløker), så du trenger ikke være redd for at gjestene ikke kan spise det du serverer.

Et vellykket tapasbord har noe for enhver smak. Hva med å lage deilig focaccia med rosmarin og oliven eller et saftig olivenbrød? Brødbakst er fantastisk å dyppe i olivenolje, balsamico eller en hjemmelaget brøddippolje. Eller hva med å lage hummus med oliven og pinjekjerner, ovnsbakt brokkoli med oliven- og kaperssalsa eller sommersalat med oliven? Når det kommer til tapas er det kun fantasien som setter grenser, og hos Oluf finner du et hav av spennende tapasoppskrifter som vil falle i smak for både store og små.

Samtidig er det ikke alltid man ønsker å stå på kjøkkenet å lage mat hele dagen. Da er det greit å kunne supplere med ferdige småretter, og da Ridderheims nye tapasserie «Plukk og Miks» perfekt.

Ingen tapas uten spekeskinke; se hvordan du gjør spekefatet komplett med disse tipsene.

Enkel tapas med noe for alle

Ridderheims har skapt en serie med enkle tapasretter i små forpakninger som er perfekt til stranden, parken eller som en del av et større tapasbord med vennegjengen. Produktene er laget av gode råvarer, og her finner du mange ulike smaker som varierer fra mild til sterk slik at alle finner noe de liker. Ridderheim har vunnet mange priser for produktene sine, så dette er tapasretter du kan servere med god samvittighet.

Kjøp Ridderheims i vår nettbutikk og få maten levert hjem.

Det finnes 22 ulike varianter til tapasbordet i den nye serien, også med mange vegetariske alternativer. Hva foretrekker du? Klassisk spansk chorizo, spekeskinke av serrano eller kanskje pepperoni con queso?

Kanskje du også vil gi deg selv litt ekstra tid og kjøpe den aiolien du egentlig hadde planer om å lage? Plukk og miks de rettene du liker best og skap deg et godt og enkelt måltid, eller kombiner dem med noen lekre hjemmelagede retter, så er tapaskvelden komplett.

Les mer: Camilla Pihl har delt noen av sine vegetarfavoritter fra Ridderheims’ Plukk og Miks-serie.

Bestill tapasrettene på nett

Om ikke det var enkelt nok å plassere ferdige tapasretter på bordet, kan du også enkelt bestille alt du trenger over nett og få det sendt rett hjem. Oluf garanterer at maten kommer frem i samme gode tilstand som den forlot lageret – uansett om du bor i Alta eller Kristiansand. Alt du trenger til en hyggelig (og lang) sommerkveld finner du i blant vårt utvalg av tapasprodukter.

Lenker
Min side