Skip to main content
Til toppen
Fem feststemte forretter med laks

Fem feststemte forretter med laks

Laks er med god grunn en gjenganger når det serveres forretter i hyggelig lag. Velger du laks av god kvalitet trengs kun litt godt tilbehør for å lage forretter som smaker, imponerer og setter tonen for resten av kvelden. Her får du fem oppskrifter på kjappe og enkle forretter med laks.


Røkt ørret med asparges og sitronhollandaise

Røkt ørret fra garnviks røkeri er tørrsaltet og røkt på tradisjonelt vis med bøk. Den har en fast konsistens med en behagelig og naturlig smak av ekte røyk. Prøv den gjerne sammen med hvit eller grønn asparges og en frisk sitronhollandaise. Vi har laget vår egen vri, der vi har brukt fransk smør og kremfløte for ekstra god smak, kanskje en ny favoritt? 

Klikk her for oppskrift på røkt ørret med asparges og sitronhollandaiseLynrask grønn ertesuppe med aquavitlaks og kremost

Den mildrøkte aquavitlaksen har en unik smak, nydelig farge der toner av aquavit og krydder spiller godt på lag med røykaromaen. Laksen er lett gravet etter gamle tradisjoner og røkt på bøkeflis. Vinner i det norske måltid 2022.  

Lyst på en utrolig enkel, delikat og lynrask suppe toppet med mildrøkt aquavitlaks, kremost, sukkererter og reddik?

Klikk her for oppskrift på ertesuppe med aquavitlaksSalat med varmrøkt laks, chèvre og syltede rødbeter

Garnviks røkeri sin varmrøkte laks har en saftig konsistens med en behagelig og naturlig smak av ekte røyk, røkt på tradisjonelt vis med bøk. Laksen er krydret med garnviks særegne krydderblanding for ekstra god smak. Produktet er premiert med gull i nm 2019.

Når man skal ha gjester er det utrolig kjekt med retter som enkle, kan lages i en fei og ikke minst imponerende gode, denne krysser av i alle boksene.

Klikk her for oppskrift på salat med varmrøkt laks, chèvre og syltede rødbeterGravlaks med appelsin og sennepssaus

Gravlaksen til garnviks røkeri er gravet etter gamle tradisjoner, med nydelig smak av cognac og dill. Gravlaksen er vinner av det norske måltid 2021, med andre ord en skikkelig godbit. En klassiker som aldri går av moten er gravlaks med sennepssaus, her er vår versjon med syltet rødløk, agurk, kapers og appelsin som gir en ekstra spennende smak til det hele.

Klikk her for oppskrift på appelsin og sennepssaus
 Potetvaffel med kaldrøkt laks og limedressing 

Garnviks røkeri sin kaldrøkte laks er røkt på bøkeflis og smaksatt med chili og lime, og gir en helt unik smaksopplevelse. Produktet er kåret til årets sjømatprodukt i 2018 under trøndersk matfestival. Server den gjerne på en lekker potetvaffel toppet med ruccula, reddik og en syrlig limedressing. 

Klikk her for potetvaffel med kaldrøkt laks og limedressingLaks – verdens mest populære fisk

Norsk laks kan trygt sies å være verdens mest populære fisk, med sin ettertraktede smak, konsistens, sitt røde fiskekjøtt, sunnhet og ikke minst alle dens ulike tilberedningsmetoder. Den er helt rå som sushi og fantastisk i varme retter. Til konservering troner den i en helt egen klasse med sin saftighet, størrelse og fylde.  

En eldgammel konserveringsmetode, faktisk kjent helt tilbake til middelalderen er graving av fisk. Fisken ble lettsaltet og lagt lagvis i tønner for lengre oppbevaring.  Nå i moderne tid regnes gravet fisk som en delikatesse og ikke en nødvendighet for å unngå sult. Fisken fileteres (skinnet beholdes på) før den gnis inn med en blanding av sukker, salt, ulike urter og krydder. Dill til laks er for mange obligatorisk, i tillegg til en god skvett alkohol som cognac eller akevitt, her er variantene mange etter hva man liker. Etter krydring legges laksefiletene i press før den til slutt skjæres i tynne skiver og nytes helt enkelt til brødmåltider, som del av et koldtbord eller gjerne i lekre forretter.   

I tillegg til graving er røyking av fisk også en svært kjent konserveringsmetode gjennom tusener av år, enten ved kaldrøyking eller varmrøyking. Laks smaksettes med for eksempel røyk fra bjørk, bøk eller einer. Før røyking saltes og sukres fisken, tørkes noen timer, røykes og deretter tørker den igjen. Her er variasjonene mange etter hvilken smak og konsistens man ønsker på fisken. 

En ekte smak av trøndelagskysten 

Garnviks røkeri er en liten foredlingsbedrift fra frøya i trøndelag som virkelig har tatt vare på disse eldgamle tradisjonene og lagt til ny matkunnskap med stort fokus på utvikling av nye moderne smaker, som blant annet lime og chili. Garnvik produserer ulike varianter av røkt laks og ørret, gravet laks, spekelaks og ulike typer sild. De bruker ekte råvarer med utsøkt smak, med kvalitetsgaranti og vakkert presentert i miljøriktig emballasje. Summen av alt dette har gjort flere av produktene til klare vinnere i ulike nasjonale matkonkurranser, blant annet vinner i det norske måltid 2022. Produktene hører også til under merkeordningen spesialitet. Utmerkelsen viser vei til det beste man finner av lokalmat og – drikke i norge og en garanti for at hoved råvaren alltid har norsk opprinnelse, produktet skal ha et håndverkspreg og være basert på unike oppskrifter. 

Sterke strømmer og stor forskjell på flo og fjære fyller havet utenfor frøya med friskt og rent sjøvann to ganger i døgnet. Både sommer og vinter. Garnviks røkeri velger derfor lokale råvarer og kortreist råstoff av ypperste kvalitet. Vi anbefaler deg sterkt å smake på alle disse fantastiske produktene fra trøndelag, enten servert på et godt frokostbord, til lunsj, tapas eller invitere til smaksfest med ulike forretter. 


Garnviks Røkeri røkt ørret bit 200 g

Kortreist ørret fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis med klassisk smak fra Garnviks Røkeri. Klar til servering.

Produktnummer: 980041
Lagerbeholdning:
845,00 pr kg
Garnviks Røkeri mildrøkt aquavitlaks bit 200 g

Kortreist laks fra krystallklar sjø, lett gravet, tilsatt aquavit, røkt på bøkeflis. Et smakfullt stykke fisk, klart til å nytes.

Produktnummer: 980048
Lagerbeholdning:
845,00 pr kg
Garnviks Røkeri varmrøkt laks bit 200 g

Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis og smaksatt med Garnviks Røkeri sin krydderblanding. Et smakfullt stykke fisk basert på tradisjoner, klar til å nytes.

Produktnummer: 980042
Lagerbeholdning:
845,00 pr kg
Garnviks Røkeri gravet laks bit 200 g

Kortreist laks fra krystallklar sjø, gravet etter gamle tradisjoner. Et smakfullt stykke fisk marinert i cognac, tilsatt dill.

Produktnummer: 980044
Lagerbeholdning:
845,00 pr kg
Garnviks Røkeri kaldrøkt laks m/chili bit 200 g

Kortreist kaldrøkt laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis og smaksatt med chili og lime. Et unikt produkt som passer til både hverdag og fest.

Produktnummer: 980047
Lagerbeholdning:
845,00 pr kg
Lenker
Min side