Skip to main content
Til toppen
Salat med varmrøkt laks, chèvre og rødbeter

Salat med varmrøkt laks, chèvre og rødbeter

Garnviks røkeri sin varmrøkte laks har en saftig konsistens med en behagelig og naturlig smak av ekte røyk, røkt på tradisjonelt vis med bøk. Laksen er krydret med garnviks særegne krydderblanding for ekstra god smak. Produktet er premiert med gull i nm 2019.

Når man skal ha gjester er det utrolig kjekt med retter som enkle, kan lages i en fei og ikke minst imponerende gode. Denne oppskriften krysser av i alle boksene. 

Til 4 porsjoner trenger du: 

  • 200 g varmrøkt laks  
  • 1 eple, i tynne skiver
  • 1 ss sitron, saften
  • 240 g chèvre
  • 65 g babyleaf mix (1pose)
  • ½  rødløk, i tynne skiver
  • 160 g syltede rødbeter, i terninger
  • 4 ss honning m/ valnøtter (eventuelt 3 ss honning og 1 ss hakkede valnøtter)
  • ½ ts rød pepper, grovhakket (mill & mortar rød pepper) 
  • Grissini

Slik gjør du: 

  1. Del laksen i mindre biter. 
  2. Bland sammen epleskiver og sitron. 
  3. Del chèvre i tynne skiver.
  4. Fordel alle ingrediensene på et stort serveringsfat eller fire tallerkener. Ha over honning med nøtter og et dryss finhakket pepper. Server med grissini eller annet sprøtt bakverk. 
Visning
Nyhet
Garnviks Røkeri varmrøkt laks bit 200 g

Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis og smaksatt med Garnviks Røkeri sin krydderblanding. Et smakfullt stykke fisk basert på tradisjoner, klar til å nytes.

Produktnummer: 980042
Lagerbeholdning:
850,00 pr kg
Lesgards honning m/valnøtter til ost 120 g

Førsteklasses appelsinblomsthonning tilsatt valnøtter. Denne kombinasjonen er veldig god til alle typer ost.

Produktnummer: 430587
Lagerbeholdning:
816,67 pr kg
Soignon chèvre 120 g

Fransk porsjonspakket chèvre i sylinderform.

Produktnummer: 904583
Lagerbeholdning:
550,00 pr kg
Mario Fongo mini grissini 100 g

Delikate mini grissini med en nøytral smak.

Produktnummer: 335027
Lagerbeholdning:
520,00 pr kg

Syltede rødbeter

Hvis du ønsker å sylte dine egne rødbeter finner du oppskrift her.

Du trenger

  • 160 g ferske rødbeter 
  • ½ l vann
  • ½ ss salt

Lake

  • ½ ts nellikspiker
  • ½ ts røde pepperkorn 
  • 2 ss vann
  • ½ dl hvitvinseddik (6 % eddik)   
  • ½ dl sukker  

Slik gjør du: 

  1. Vask rødbetene godt, la stilk og litt av bladfestet sitte på. 
  2. Kok rødbetene i lettsaltet vann i ca. 40 min, til de er myke. 
  3. Ha dem i en bolle med kaldt vann og dra av skallet (bruk hansker).
  4. Skjær rødbetene i store terninger eller skiver og legg dem i et rent sylteglass.
  5. Dryss over nellik og pepperkorn. 
  6. Kok opp vann, eddik og sukker, hell over rødbetene. Sett på lokk og avkjøl. 
Mill & Mortar kampot rød pepper ØKO 50 g

Pepperen er også kjent som rød moden pepper.

Produktnummer: 514642
Lagerbeholdning:
2.620,00 pr kg
Mill & Mortar nellik hel ØKO 30 g

Sprø blomsterknopper fra nelliktreet.

Produktnummer: 514549
Lagerbeholdning:
3.400,00 pr kg
Martin Pouret hvitvinseddik 250 ml

Fransk hvitvinseddik fra byen Orleans.

Produktnummer: 410358
Lagerbeholdning:
256,00 pr l
Lenker
Min side