Skip to main content
Til toppen

Pizzatopping til ekte italiensk pizza

Pizzaens historie kan spores helt tilbake til 997. Før 1600-tallet var pizza dekket med hvit topping. Den ble senere beriket med olivenolje, ost, tomater eller fisk.

Den mest kjente pizzaen er Pizza Margherita. I 1889 lagde kokken Raffaele Esposito Pizza Margherita for å hedre dronningen av Italia Margherita av Savoy. Den var toppet med tomater, mozzarella og basilikum, for å representere fargene på det italienske flagget.

Selv om Pizza Margherita er mest kjent, er Marinara kanskje den eldste pizzaen. Den ble krydret med ansjos, kapers, oregano, svarte oliven fra Gaeta, salt og olje, og ble kalt Marinara fordi det var maten fiskerne spiste da de kom hjem fra lange dager med fiske i Napolibukta.

Når du skal lage pizza har du i dag mange muligheter for topping, men ifølge italiensk tradisjon skal du velge få og enkle smaker, samt ingredienser av høy kvalitet.

En ekte italiensk pizza er toppet med en tynt lagt tomatsaus eller hvit saus og ost. I tillegg kan du ha på kjøtt, grønnsaker og urter. En god italiensk pizza skal ikke ha for mye ost og topping. Den gode pizzabunnen skal få lov til å skinne, og for mye saus og ost kan gjøre bunnen soggy. Vi anbefaler i underkant av 100 g tomatsaus og 80-100 g ost per porsjonspizza.

Hvis du skal lage pizzabunnen selv, finner du vårt utvalg pizzamel her. Eller kjøp en ferdig pizzabunn av høy kvalitet her.


Pizzasaus

Kjøp ferdig pizzasaus eller bruk San Marzano-tomater til å toppe pizzaen. Se hele vårt utvalg av pizzasauser her.


Ost til pizza

Den beste osten til pizza er Fiordilatte. Dette er en tørrere mozzarella som smaker nydelig. Gorgonzola kan brukes i små mengder for en ekstra piff på smaken og god parmesan kan høvles over pizzaen etter steking. Se hele utvalget av mozzarella, gorgonzola og parmesan.


Topping til pizza

Kjøttvarer som 'nduja og salami har du på pizzaen før den stekes. Les mer om hvordan du bruker 'nduja her. Mortadella og spekeskinke har du på etter pizzaen kommer ut av ovnen.


Chilisaus til pizza

Lenker
Min side