Pizzaens historie kan spores helt tilbake til 997. Før 1600-tallet var pizza dekket med hvit topping. Den ble senere beriket med olivenolje, ost, tomater eller fisk.
Den mest kjente pizzaen er Pizza Margherita. I 1889 lagde kokken Raffaele Esposito Pizza Margherita for å hedre dronningen av Italia Margherita av Savoy. Den var toppet med tomater, mozzarella og basilikum, for å representere fargene på det italienske flagget.
Selv om Pizza Margherita er mest kjent, er Marinara kanskje den eldste pizzaen. Den ble krydret med ansjos, kapers, oregano, svarte oliven fra Gaeta, salt og olje, og ble kalt Marinara fordi det var maten fiskerne spiste da de kom hjem fra lange dager med fiske i Napolibukta.
Når du skal lage pizza har du i dag mange muligheter for topping, men ifølge italiensk tradisjon skal du velge få og enkle smaker, samt ingredienser av høy kvalitet.
En ekte italiensk pizza er toppet med en tynt lagt tomatsaus eller hvit saus og ost. I tillegg kan du ha på kjøtt, grønnsaker og urter. En god italiensk pizza skal ikke ha for mye ost og topping. Den gode pizzabunnen skal få lov til å skinne, og for mye saus og ost kan gjøre bunnen soggy. Vi anbefaler i underkant av 100 g tomatsaus og 80-100 g ost per porsjonspizza.
Kjøttvarer som nduja og salami har du på pizzaen før den stekes. Mortadella og spekeskinke har du på etter pizzaen kommer ut av ovnen.
Kjølevare
Denne varen er en kjølevare. Vi tilfredstiller alle krav om matsikkerhet og du kan være trygg på at varen blir forsvarlig behandlet hele veien hjem til deg!
Vare med variabel vekt
Produktet varierer i vekt og størrelse. Enhetsprisen er utregnet fra en reservasjonsvekt som er noe høyere enn ca. vekt i varebeskrivelse. Pris per kg er den reelle kiloprisen på varen som du vil bli belastet når varen veies. Prisen blir justert basert på faktisk vekt på utsendingsdagen.
Du betaler aldri for mer enn det du får :)
Les mer om produkter med vektvariabel vekt her.
Kan ikke sendes, må hentes i Vestby.
Denne varen må hentes på vårt hentested i Vestby.
Noen av våre varer er for store, for skjøre eller er av andre årsaker uegnet for å sendes hjem til privatkunder. Vi ønsker likevel å kunne tilby våre kunder muligheten til å kjøpe disse varene hvis man har mulighet for å hente varen på vårt lager i Vestby. Handlekurver som inneholder en av disse varene vil begrense tilegnelige fraktalternativer til kun Hentested: Oluf Lorentzen, Toveien 22, 1540 Vestby.
Hvis du ønsker ordren sendt hjem må du fjerne varen med symbolet for hentevare Vestby.
Kjøp ferdig pizzasaus eller bruk San Marzano-tomater til å toppe pizzaen.
Den beste osten til pizza er Fiordilatte. Dette er en tørrere mozzarella som smaker nydelig. Gorgonzola kan brukes i små mengder for en ekstra piff på smaken og god parmesan kan høvles over pizzaen etter steking.