Til toppen

Pizzatopping til ekte italiensk pizza

Pizzaens historie kan spores helt tilbake til 997. Før 1600-tallet var pizza dekket med hvit topping. Den ble senere beriket med olivenolje, ost, tomater eller fisk.

Den mest kjente pizzaen er Pizza Margherita. I 1889 lagde kokken Raffaele Esposito Pizza Margherita for å hedre dronningen av Italia Margherita av Savoy. Den var toppet med tomater, mozzarella og basilikum, for å representere fargene på det italienske flagget.

Selv om Pizza Margherita er mest kjent, er Marinara kanskje den eldste pizzaen. Den ble krydret med ansjos, kapers, oregano, svarte oliven fra Gaeta, salt og olje, og ble kalt Marinara fordi det var maten fiskerne spiste da de kom hjem fra lange dager med fiske i Napolibukta.

Når du skal lage pizza har du i dag mange muligheter for topping, men ifølge italiensk tradisjon skal du velge få og enkle smaker, samt ingredienser av høy kvalitet.

En ekte italiensk pizza er toppet med en tynt lagt tomatsaus eller hvit saus og ost. I tillegg kan du ha på kjøtt, grønnsaker og urter. En god italiensk pizza skal ikke ha for mye ost og topping. Den gode pizzabunnen skal få lov til å skinne, og for mye saus og ost kan gjøre bunnen soggy. Vi anbefaler i underkant av 100 g tomatsaus og 80-100 g ost per porsjonspizza.


Topping til pizza

Kjøttvarer som 'nduja og salami har du på pizzaen før den stekes. Les mer om hvordan du bruker 'nduja her. Mortadella og spekeskinke har du på etter pizzaen kommer ut av ovnen.

`Nduja 200 g

Smørbar kruttsterk salami fra Italia som passer perfekt som topping på en pizza.
500979

Salumi Pulice 'nduja ca 400 g

Italiensk `nduja, smørbar sterk svinepølse fra Calabria.
501705

Negrini salsiccia m/trøffel 250 g

Italiensk fersk kjøttpølse med trøffel til steking eller grilling.
501633

Salami napoli 70 g

Salami med rustikk kjøttstruktur som har sitt opphav i Napoli, syd i Italia.
501010

Negrini salame peperoni 80 g

Negrini salame peperoni er en tradisjonell italiensk sterkt krydret salami som er skåret i tynne skiver og kan nytes både kald og varm. Passer utmerket som topping på en pizza. Har finmalt kjøttstruktur, med sterk ettersmak av chili.
501644

Prosciutto de Parma gran reserva 120 g

Italias stolthet, skinke fra Parma. Denne er lagret i ca 18 mnd.
501210

Prosciutto cotto italiano 150 g

Kokt italiensk skinke av ypperste klasse.
501211

Negrini mortadella m/trøffel 120 g

Italias svar på servelat med mild smak av trøffel.
501609

Arco porcini triofolati 800 g

Hermetisert italiensk steinsopp i solsikkeolje.
190082

Nova funghi famigliola 780 g

Hermetisert italiensk stubbeskjellsopp i olje.
190081
Nyhet

Cara Cucina ansjosfilet italiensk 80 g

Italienske ansjosfileter i solsikkeolje og salt.
180210

Castellino oliven Taggiasca i olje u/sten 180 g

Italiensk Taggiasca oliven uten sten i solsikke olje.
480711

Pizzasaus

Kjøp ferdig pizzasaus eller bruk San Marzano-tomater til å toppe pizzaen. Se hele vårt utvalg av pizzasauser her.

Mutti pizzasaus klassisk 400 g

Mutti sin klassiske pizzasausen har en god og fyldig tomatsmak. Sausen er uten krydder slik at du enkelt kan tilsette de smakene du liker best.
192110

Mutti pizzasaus m/krydder 400 g

Pizzasaus med klassiske italienske smaker som oregano og basilikum. Passer perfekt på pizza, men kan også brukes i andre italienske retter som lasagne eller gryteretter.
192111

Mutti pizzasaus m/krydder 210 g

Pizzasaus med klassiske italienske smaker som oregano og basilikum. Passer perfekt på pizza, men kan også brukes i andre italienske retter som lasagne eller gryteretter.
192112

Mutti San Marzano DOP tomatfilet 400 g

San Marzano er en avlang tomat, med tykkere skall og færre frø, og den er ansett av mange som den beste tomaten å bruke på pizza. Mutti San Marzano DOP tomatfilet er produsert i et begrenset område i Sør-Italia, mellom Roma og Napoli, nær vulkanen Vesuv.
192150

Ciao tomater San Marzano DOP 400 g

San Marzano DOP tomater i en fyldig og frisk tomatsaus.
192230

Ciao tomater gule datterini 400 g

Gule, små hele plommetomater som et fargerikt alternativ til røde tomater.
192235

Strianese tomater San Marzano DOP 400 g

San Marzano DOP dyrkes i Campagna-regionen i Italia. Tomatene er faste, har en fyldig og rik smak med lite syre. Perfekt til napolitansk pizzasaus, til pasta og supper.
192206

Mascarpone 250 g

Berømt italiensk ferskost, perfekt til tiramisu og andre desserter.
905101

Ost til pizza

Den beste osten til pizza er Fiordilatte. Dette er en tørrere mozzarella som smaker nydelig. Gorgonzola kan brukes i små mengder for en ekstra piff på smaken og god parmesan kan høvles over pizzaen etter steking. Se hele utvalget av mozzarella, gorgonzola og parmesan.

LS Fiordilatte blokk 400 g

En fastere type mozzarella i blokk fra Sør-Italia. Mozzarellaen er lett å rive og passer perfekt til pizza. Til napolitansk pizza anbefaler vi 100 gram Fiordilatte i blokk.
907187

Mozzarella blokk 1 kg

En fastere mozzarellatype, perfekt til pizza og andre varme retter, lett å rive.
907188

LS Fiordilatte taglio Napoli 1,5 kg

Fiordilatte er en tørrere type mozzarella. Den er laget på pasteurisert kumelk, og kuttet på ekte Napoli-vis. Passer ypperlig på pizza.
907246

LS Fiordilatte cubetti 1,5 kg

Fiordilatte er en tørrere type mozzarella, laget på pasteurisert kumelk. Cubetti er mozzarella i små terninger, som passer perfekt til pizza og andre varme retter.
907248
Utsolgt

Cubetti 150 g

En fastere type mozzarella i terninger, perfekt til pizza. Laget på pasteurisert kumelk.
907202

LS Stracciatella 250 g

Stracciatella er laget på pasteurisert kumelk. Den er ganske kraftig grunnet innholdet av fløte.
907250

LS Burrata 125 g

Burrata er en fersk, kremet ost laget av pasteurisert kumelk, som skjuler et hjerte av stracciatella. Den ligner på mozzarella, men har en mykere konsistens. Denne osten har ofte kort holdbarhet.
907259

Mozzarella di bufala fersk 125 g

Italiensk fersk mozzarella, laget på bøffelmelk for mer smak.
907119

Mozzarella fersk 125 g

En av Italias mest utbredte matvarer, med uendelige bruksområder.
907186

Parmigiano Reggiano trekant 40 mnd DOP 200 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe, og modnet ekstra lenge.
907589

Pecorino Romano 8 mnd DOP 170 g

Berømt italiensk fastost, perfekt til matlaging. Pasteurisert.
907229

Parmigiano Reggiano flak DOP 500 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907599

# Baffalo blu 2 x 50 g

Myk blåmuggsost med 100% italiensk pasteurisert bøffelmelk.
906539

Taleggio DOP 200 g

Smaksrik italiensk rødkittost laget av pasteurisert kumelk. Denne osten har mange bruksområder.
905535

Scamorza Affumicata røkt 250 g

Røkt italiensk ferskost som kan brukes som en erstatning for blant annet mozzarella.
907161