Til toppen

Taleggio DOP 200 g

Produktnummer: 905535-fpak
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

350,00 per kg

Smaksrik italiensk rødkittost laget av pasteurisert kumelk. Denne osten har mange bruksområder.

Taleggio er en gammel Norditaliensk ostetype som lages på pasteurisert kumelk. Tidligere gikk denne osten under betegnelsen stracchino, som er en fellesbetegnelse for bløte til halvfaste og firkantede oster laget i områdene rundt Milano i Lombardiregionen. Den fikk sin DOP betegnelse 15. September 1988 og er dermed en opprinnelsesbeskyttet ost med strenge krav til produksjons-område og -teknikk. Osten er ustabilisert og har derfor en kjerne som modnes utenfra og innover.
Smak
Taleggio har en konsistens som er glatt og fin, med noen få små hull. Smaken er noe søt, fyldig og aromatisk som forsterkes ved lagring. Ettersmaken har en «touch» av trøfler. Rundt 40 dager etter modning på meieriet, får osten en gylden og myk skorpe og ostens utvikling går mot oransje/lys brun. Det er helt normalt at osten får et belegg med noe grønnmugg. Dette kan vaskes bort med lunket saltvann og en klut.
Bruksområder
Som genuin Taleggio har denne osten et bredt spekter av bruksområder. Den uttalte sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet. I treningsform er den flott i salater og risotto. Også velegnet som smaksavrunder i sauser og pastaretter.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1292
Energi (KCal) 312
Fett (g) 26
Mettede fettsyrer (g) 18
Karbohydrater (g) 0.4
Sukkerarter (g) 0.4
Protein (g) 19
Salt (g) 2
Kostfiber (g) 0
Gtin D-pak 7026599055354
Gtin F-pak 8119125010251
Opphavssted Italia
Drenret vekt 0.000
Bruksområder Som genuin Taleggio har denne osten et bredt spekter av bruksområder. Den uttalte sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet. I treningsform er den flott i salater og risotto. Også velegnet som smaksavrunder i sauser og pastaretter.
Smak Taleggio har en konsistens som er glatt og fin, med noen få små hull. Smaken er noe søt, fyldig og aromatisk som forsterkes ved lagring. Ettersmaken har en «touch» av trøfler. Rundt 40 dager etter modning på meieriet, får osten en gylden og myk skorpe og ostens utvikling går mot oransje/lys brun. Det er helt normalt at osten får et belegg med noe grønnmugg. Dette kan vaskes bort med lunket saltvann og en klut.
Antall F-pak i D-pak 16
Pakningsenhet 200 Gram
EPD nummer 2718898
Etikett DOP
Ingredienser Pasteurisert kumelk, salt, animalsk kalveløpe.
Sesong Nei
Opprinnelsesland Italia
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fasthet 2
Skarphet 2
Fyldighet 3
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Inneholder
Nøtter Fri for
Mandler Fri for
Kasjunøtter Fri for
Paranøtter Fri for
Hasselnøtter Fri for
Macademianøtter Fri for
Pekannøtter Fri for
Pistasienøtter Fri for
Valnøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Bygg Fri for
Havre Fri for
Hvete Fri for
Rug Fri for
Lupiner Fri for
Spelthvete Fri for
Khorasanhvete Fri for
Debio økologisk Nei
EU økologisk Nei
Fairtrade Nei
Korsher Nei
Halal Nei
Egnet for veganere Nei
Egnet for vegetarianere Nei
Pakningsstørrelse 200.0 gram
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 4 °C.
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned

Scamorza Affumicata røkt 250 g

Røkt italiensk ferskost som kan brukes som en erstatning for blant annet mozzarella
907161-fpak
 
384,00 per kg

Caputo hvetemel cuoco 00 1 kg

Dette melet har et protein innhold ca 13%. Det gjør at deigen blir mer elastisk, tåler lengre eltetid, er mer robust og gir bakverk som brød og pizzabunn mer volum.
130160-fpak
 
39,00 per kg

Mutti tomater San Marzano DOP 2,5 kg

Plommetomat, som regnes som selve gullstandarden, med sin kjøttfullhet og gode balanse mellom syre og sødme.
192142-fpak
 
79,60 per kg

Iliada Kalamata oliven i olje PDO boks 500 g

Kalamataoliven i olje med en rund og kjøttaktig smak, perfekt til gresk salat
480561-fpak
 
103,20 per kg