Til toppen

Taleggio DOP 200 g

Produktnummer: 905535-Fpak
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

372,05 per kg

Smaksrik italiensk rødkittost laget av pasteurisert kumelk. Denne osten har mange bruksområder.

Taleggio er en gammel Norditaliensk ostetype som lages på pasteurisert kumelk. Tidligere gikk denne osten under betegnelsen stracchino, som er en fellesbetegnelse for bløte til halvfaste og firkantede oster laget i områdene rundt Milano i Lombardiregionen. Den fikk sin DOP betegnelse 15. September 1988 og er dermed en opprinnelsesbeskyttet ost med strenge krav til produksjons-område og -teknikk. Osten er ustabilisert og har derfor en kjerne som modnes utenfra og innover.
Allergener
Melk
Smak
Taleggio har en konsistens som er glatt og fin, med noen få små hull. Smaken er noe søt, fyldig og aromatisk som forsterkes ved lagring. Ettersmaken har en «touch» av trøfler. Rundt 40 dager etter modning på meieriet, får osten en gylden og myk skorpe og ostens utvikling går mot oransje/lys brun. Det er helt normalt at osten får et belegg med noe grønnmugg. Dette kan vaskes bort med lunket saltvann og en klut.
Bruksområder
Som genuin Taleggio har denne osten et bredt spekter av bruksområder. Den uttalte sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet. I treningsform er den flott i salater og risotto. Også velegnet som smaksavrunder i sauser og pastaretter.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1292.000 KJ
Energi (KCal) 312.000
Fett 26.000 g
Mettet fett 18.000
Karbohydrater 0.400 g
Sukkerarter 0.400
Protein 19.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.000
Gtin D-pak 7026599055354
Gtin F-pak 8119125010251
Opphavssted Italia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Som genuin Taleggio har denne osten et bredt spekter av bruksområder. Den uttalte sødmen i smaken gjør den til en elegant dessertost og en hjørnestein på ostebordet. I treningsform er den flott i salater og risotto. Også velegnet som smaksavrunder i sauser og pastaretter.
Smak Taleggio har en konsistens som er glatt og fin, med noen få små hull. Smaken er noe søt, fyldig og aromatisk som forsterkes ved lagring. Ettersmaken har en «touch» av trøfler. Rundt 40 dager etter modning på meieriet, får osten en gylden og myk skorpe og ostens utvikling går mot oransje/lys brun. Det er helt normalt at osten får et belegg med noe grønnmugg. Dette kan vaskes bort med lunket saltvann og en klut.
Antall F-pak i D-pak 16
Standard pakningsenhet 200 Gram
EPD nummer 2718898
Ingredienser Pasteurisert kumelk, salt, animalsk kalveløpe.
Sesong Nei
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 2
Skarp 2
Fyldig 3
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 4
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned

Granforno grissini 125 g

Italienske brødstenger uten krydder.
334005-Fpak
 
152,00 per kg

Fine English klassisk kjeks 100 g

Tynn og sprø kjeks til ost, spesielt god til gouda.
342051-Fpak
 
448,00 per kg

Toast for cheese dadler nøtter og gresskar 100 g

Tynn og sprø kjeks til ost, spesielt god til kremete oster.
342059-Fpak
 
619,00 per kg

CanBech marmelade til ferskost m/bringebær 72 g

Marmelade med bringebær og roseblader. Passer godt til mozzarella, mascarpone, fetaost og ricotta.
430540-Fpak
 
465,28 per kg