
Julegavetips til matelskeren
Hva skal du gi i julegave til den som har alt? Her får du våre beste tips til matgaver under juletreet!
Ønsker du å gi bort noe eksklusivt til Jul? Spiselige gaver er alltid populære, og de fleste setter pris på å finne deilige råvarer og nye smaker under juletreet. Hvorfor ikke velge noe som hobbygourmeten vanligvis ikke unner seg? Eksklusive produkter som vellagret balsamico, trøffel, bourbonvanilje eller en hel serranoskinke vil garantert bli en suksess. Du kan også sette sammen spennende gavepakker, for eksempel til å utforske nye matretter eller til å lage et fristende ostefat – noe enhver matentusiast vil sette pris på.
10 spiselige julegaver
- Valdres ost og Bufar - Ostene fra Valdresmeieriet er proppfulle av smak, kan brukes på ostefatet, som pålegg og i matlaging.
- Gangstad camembert - Kommer i et fint ildfast fat og varmes ca 20 min på 180 grader. Kjøp gjerne noen gode kjeks til å dyppe i osten.
- Heidal formost - Ser lekker ut på frokostbordet og smaker himmelsk.
- Gavepakker - Lekre gavepakker egner seg godt som både julegave og vertinnegave!
- Tørket sopp fra Borde - Gourmetkokkenes hemmelige våpen! Tørket sopp bløtlegges og tilsettes sauser og gryteretter for å tilføre masse smak.
- Trøffel fra Urbani - En eksklusiv råvare mange kanskje ikke tar seg råd til å kjøpe i hverdagen. Da er det ekstra stas når det ligger under juletreet!
- Krydder fra Mill & Mortar - Her finner du alt hobbykokken ønsker seg av krydder!
- Vellagret balsamico fra Leonardi - Alle matelskere vet å sette pris på en god og vellagret balsamicoeddik!
- Extra virgin olivenolje fra ROI - Pene flasker med eksklusiv olivenolje av beste kvalitet fra Italia.
- Panettone - Deilige italienske julekaker som kommer i mange ulike smaker og nydelige esker. Vært tidlig ute! Disse blir fort utsolgt.
Matgaver som passer alle
Vi har satt sammen gavepakker fulle av delikatesser som vil glede både matelskere og hobbykokker. Velg mellom alt fra ost og tilbehør, kjøkkenutstyr, gourmetprodukter og kaffe med sjokolade, til deilige julevarer og kjøtt og spekemat. Utforsk våre julegavetips og finn den perfekte gaven som både smaker godt og varer lenge! Klikk på lenkene for å se julegavetipsene: gavepakker, ost og tilbehør, kjøkkenutstyr, gourmet, kaffe og sjokolade, deilige julevarer og kjøtt og spekemat.
Hvordan oppbevare spiselige julegaver?
Velg gjerne spiselige gaver med lang holdbarhet, som olje, kjeks eller kaffe, hvis du skal levere gavene et par dager før jul. Kjølevarer må oppbevares kaldt frem til gaven skal åpnes. Et godt tips er å kjøpe en liten kjølebag eller pakke gaven inn i litt aluminiumsfolie med kjøeelementer, da holder gaven seg kald i mange timer.
Gavepakker
Gi bort lekre gavepakker med delikatesser.
En smakfull gaveeske å gi til noen du er glad i fra Røyland Gård. Opplev den rene, forfriskende smaken av norsk natur med eplegløgg og tre syltetøy av blåbær, tyttebær og solbær. Røyland håndplukker de beste norske råvarene for å gi deg den autentiske smaken av Norge. Eplegløggen er drikkeklar og kan nytes varm eller kald, gjerne som velkomstdrink sammen med vin eller bobler. Syltetøyene passer til helgefrokosten, ostefatet, vaflene eller som smaksforsterker til kjøtt- og pølseretter. Produktene er uten konserveringsmidler, rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk. Pernille og Gunnar ønsker å dele sin lidenskap for ekte norsk matkultur, og håper å inspirere til uforglemmelige måltider.
En smakfull gaveeske til noen du er glad i, der håndverk og tradisjon, kvalitet og smak spiller hovedrollen. Elgsalami fra Inderøy Slakteri er en delikat spekepølse av elg-, svin- og storfekjøtt, røkt på bøkeflis, med rund smak. Krydret tyttebær og blåbær fra Røyland Gård er laget av norske bær, rett fra skogen, perfekt til ost og spekemat. Server syltetøyene til elgsalami og annen spekemat, gjerne i kombinasjon med seterrømme og flatbrød, et nydelig tilskudd til spekebordet.
Spansk hel serranoskinke u/ben. Pakket i en gaveeske med stativ og kniv.
Opplev den rene, forfriskende smaken av norsk natur med Røylands tilbehør til ost. Røyland gård håndplukker de beste norske råvarene for å gi deg den autentiske smaken av Norge, uten tilsetningssoffer, rørt med stødig hånd. Røylands 3-pk til ost er en sammensetning av norske smaker som passer perfekt til ostefatet. Eple med granskudd er nydelig til blåmugg, solbærsyltetøyet er perfekt til brie, camembert og faste oster, mens rips med vanilje anbefales til kittoster og faste oster. Det unike med Røylands produkter er at de alle baseres utelukkende på norske råvarer. Produktene fra Røyland Gård produseres alle uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk. Pernille og Gunnar ønsker å dele sin lidenskap for ekte norsk matkultur, og håper å inspirere til uforglemmelige måltider.
Gavepakning med varianter av norsk tang og havsalt.
Gaveeske med tre ulike tilbehør til Gin & Tonic: Tørket roseknopper, tørket hibiscusblomsterblader og frysetørket tindvedbær.
En smakfull gaveeske å gi til noen du er glad i fra Røyland Gård. Opplev den rene, forfriskende smaken av norsk natur med eplegløgg og tre syltetøy av blåbær, tyttebær og solbær. Røyland håndplukker de beste norske råvarene for å gi deg den autentiske smaken av Norge. Eplegløggen er drikkeklar og kan nytes varm eller kald, gjerne som velkomstdrink sammen med vin eller bobler. Syltetøyene passer til helgefrokosten, ostefatet, vaflene eller som smaksforsterker til kjøtt- og pølseretter. Produktene er uten konserveringsmidler, rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk. Pernille og Gunnar ønsker å dele sin lidenskap for ekte norsk matkultur, og håper å inspirere til uforglemmelige måltider.
En smakfull gaveeske til noen du er glad i, der håndverk og tradisjon, kvalitet og smak spiller hovedrollen. Elgsalami fra Inderøy Slakteri er en delikat spekepølse av elg-, svin- og storfekjøtt, røkt på bøkeflis, med rund smak. Krydret tyttebær og blåbær fra Røyland Gård er laget av norske bær, rett fra skogen, perfekt til ost og spekemat. Server syltetøyene til elgsalami og annen spekemat, gjerne i kombinasjon med seterrømme og flatbrød, et nydelig tilskudd til spekebordet.
Spansk hel serranoskinke u/ben. Pakket i en gaveeske med stativ og kniv.
Opplev den rene, forfriskende smaken av norsk natur med Røylands tilbehør til ost. Røyland gård håndplukker de beste norske råvarene for å gi deg den autentiske smaken av Norge, uten tilsetningssoffer, rørt med stødig hånd. Røylands 3-pk til ost er en sammensetning av norske smaker som passer perfekt til ostefatet. Eple med granskudd er nydelig til blåmugg, solbærsyltetøyet er perfekt til brie, camembert og faste oster, mens rips med vanilje anbefales til kittoster og faste oster. Det unike med Røylands produkter er at de alle baseres utelukkende på norske råvarer. Produktene fra Røyland Gård produseres alle uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk. Pernille og Gunnar ønsker å dele sin lidenskap for ekte norsk matkultur, og håper å inspirere til uforglemmelige måltider.
Gavepakning med varianter av norsk tang og havsalt.
Gaveeske med tre ulike tilbehør til Gin & Tonic: Tørket roseknopper, tørket hibiscusblomsterblader og frysetørket tindvedbær.
En smakfull gaveeske å gi til noen du er glad i fra Røyland Gård. Opplev den rene, forfriskende smaken av norsk natur med eplegløgg og tre syltetøy av blåbær, tyttebær og solbær. Røyland håndplukker de beste norske råvarene for å gi deg den autentiske smaken av Norge. Eplegløggen er drikkeklar og kan nytes varm eller kald, gjerne som velkomstdrink sammen med vin eller bobler. Syltetøyene passer til helgefrokosten, ostefatet, vaflene eller som smaksforsterker til kjøtt- og pølseretter. Produktene er uten konserveringsmidler, rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk. Pernille og Gunnar ønsker å dele sin lidenskap for ekte norsk matkultur, og håper å inspirere til uforglemmelige måltider.
En smakfull gaveeske til noen du er glad i, der håndverk og tradisjon, kvalitet og smak spiller hovedrollen. Elgsalami fra Inderøy Slakteri er en delikat spekepølse av elg-, svin- og storfekjøtt, røkt på bøkeflis, med rund smak. Krydret tyttebær og blåbær fra Røyland Gård er laget av norske bær, rett fra skogen, perfekt til ost og spekemat. Server syltetøyene til elgsalami og annen spekemat, gjerne i kombinasjon med seterrømme og flatbrød, et nydelig tilskudd til spekebordet.
Spansk hel serranoskinke u/ben. Pakket i en gaveeske med stativ og kniv.
Opplev den rene, forfriskende smaken av norsk natur med Røylands tilbehør til ost. Røyland gård håndplukker de beste norske råvarene for å gi deg den autentiske smaken av Norge, uten tilsetningssoffer, rørt med stødig hånd. Røylands 3-pk til ost er en sammensetning av norske smaker som passer perfekt til ostefatet. Eple med granskudd er nydelig til blåmugg, solbærsyltetøyet er perfekt til brie, camembert og faste oster, mens rips med vanilje anbefales til kittoster og faste oster. Det unike med Røylands produkter er at de alle baseres utelukkende på norske råvarer. Produktene fra Røyland Gård produseres alle uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk. Pernille og Gunnar ønsker å dele sin lidenskap for ekte norsk matkultur, og håper å inspirere til uforglemmelige måltider.
Gavepakning med varianter av norsk tang og havsalt.
Gaveeske med tre ulike tilbehør til Gin & Tonic: Tørket roseknopper, tørket hibiscusblomsterblader og frysetørket tindvedbær.
Ost og tilbehør
Deilig ost og tilbehør er alltid velkommen under juletreet.
Eikern er en norskprodusert halvfast rødkittost med en rik og pikant smak uten å bli for sterk for norske ganer.
Norskprodusert hvitskimmelost, laget på pasteurisert kumelk lagt i Gangstad Gårdsysteri sitt keramiske fat.
Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres. Ystet i sommerhalvåret av stølsmelk fra kyr som går på fjellbeite og modnet i minst 12 måneder. Bufar er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Osten har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Bufar egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan rives og brukes til gratinering da den har gode smelteegenskaper, eller skjæres i terninger som snacks. Bufar har fått navnet sitt fra en gammel tradisjon der kyrene ble hentet hjem fra stølen på bufardagen. Bufar ble premiert med gull under World Cheese Awards i 2018 og 2022, og fikk 3 stjerner i verdens største matkonkurranse, Great Taste Awards i 2021, der den også ble nominert til Golden Fork.
Glutenfritt fikensyltetøy med valnøtter.
Tynn og sprø kjeks til ost, spesielt god til kremete oster.
Delikate mini lingue med en nøytral smak.
Eikern er en norskprodusert halvfast rødkittost med en rik og pikant smak uten å bli for sterk for norske ganer.
Norskprodusert hvitskimmelost, laget på pasteurisert kumelk lagt i Gangstad Gårdsysteri sitt keramiske fat.
Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres. Ystet i sommerhalvåret av stølsmelk fra kyr som går på fjellbeite og modnet i minst 12 måneder. Bufar er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Osten har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Bufar egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan rives og brukes til gratinering da den har gode smelteegenskaper, eller skjæres i terninger som snacks. Bufar har fått navnet sitt fra en gammel tradisjon der kyrene ble hentet hjem fra stølen på bufardagen. Bufar ble premiert med gull under World Cheese Awards i 2018 og 2022, og fikk 3 stjerner i verdens største matkonkurranse, Great Taste Awards i 2021, der den også ble nominert til Golden Fork.
Glutenfritt fikensyltetøy med valnøtter.
Tynn og sprø kjeks til ost, spesielt god til kremete oster.
Delikate mini lingue med en nøytral smak.
Eikern er en norskprodusert halvfast rødkittost med en rik og pikant smak uten å bli for sterk for norske ganer.
Norskprodusert hvitskimmelost, laget på pasteurisert kumelk lagt i Gangstad Gårdsysteri sitt keramiske fat.
Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres. Ystet i sommerhalvåret av stølsmelk fra kyr som går på fjellbeite og modnet i minst 12 måneder. Bufar er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Osten har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Bufar egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan rives og brukes til gratinering da den har gode smelteegenskaper, eller skjæres i terninger som snacks. Bufar har fått navnet sitt fra en gammel tradisjon der kyrene ble hentet hjem fra stølen på bufardagen. Bufar ble premiert med gull under World Cheese Awards i 2018 og 2022, og fikk 3 stjerner i verdens største matkonkurranse, Great Taste Awards i 2021, der den også ble nominert til Golden Fork.
Glutenfritt fikensyltetøy med valnøtter.
Tynn og sprø kjeks til ost, spesielt god til kremete oster.
Delikate mini lingue med en nøytral smak.
Kjøkkenutstyr
Ostefat, kniver og annet kjøkkenutstyr er fint å gi bort.
Lite fondue sett, perfekt størrelse for tapas.
Et lite og hendig raclettejern, perfekt for to personer.
Boska osteklokke - 23.8 cm er en serveringsbrett i rund form med en gjennomsiktig kuppel. Dette produktet har en diameter på 23,8 centimeter og er egnet for servering av ulike matvarer som ost, kjeks, frukt, og lignende.
Stilig rundt skjærebrett i hvit eik. Egner seg som serveringsbrett til ost.
Osteknivsett med 4 kniver designet for bruke til myke, halvfaste og faste oster.
Lite fondue sett, perfekt størrelse for tapas.
Et lite og hendig raclettejern, perfekt for to personer.
Boska osteklokke - 23.8 cm er en serveringsbrett i rund form med en gjennomsiktig kuppel. Dette produktet har en diameter på 23,8 centimeter og er egnet for servering av ulike matvarer som ost, kjeks, frukt, og lignende.
Stilig rundt skjærebrett i hvit eik. Egner seg som serveringsbrett til ost.
Osteknivsett med 4 kniver designet for bruke til myke, halvfaste og faste oster.
Lite fondue sett, perfekt størrelse for tapas.
Et lite og hendig raclettejern, perfekt for to personer.
Boska osteklokke - 23.8 cm er en serveringsbrett i rund form med en gjennomsiktig kuppel. Dette produktet har en diameter på 23,8 centimeter og er egnet for servering av ulike matvarer som ost, kjeks, frukt, og lignende.
Stilig rundt skjærebrett i hvit eik. Egner seg som serveringsbrett til ost.
Osteknivsett med 4 kniver designet for bruke til myke, halvfaste og faste oster.
Gourmetvarer
Gi bort lekre delikatesser matinteresserte setter ekstra pris på.
Delikate morkeltopper fra franske Borde.
Sorte eksklusive vintertrøfler (Tuber melanosporum Vitt.).
Puré av ekte hvit trøffel (Tuber magnatum Pico).
Delikat og eksklusiv balsamico lagret i hele 15 år.
Olivenolje fra Taggiasca oliven.
Eksklusiv vanilje fra Tahiti.
Delikate morkeltopper fra franske Borde.
Sorte eksklusive vintertrøfler (Tuber melanosporum Vitt.).
Puré av ekte hvit trøffel (Tuber magnatum Pico).
Delikat og eksklusiv balsamico lagret i hele 15 år.
Olivenolje fra Taggiasca oliven.
Eksklusiv vanilje fra Tahiti.
Delikate morkeltopper fra franske Borde.
Sorte eksklusive vintertrøfler (Tuber melanosporum Vitt.).
Puré av ekte hvit trøffel (Tuber magnatum Pico).
Delikat og eksklusiv balsamico lagret i hele 15 år.
Olivenolje fra Taggiasca oliven.
Eksklusiv vanilje fra Tahiti.
Kaffe og sjokolade
Deilig kaffe og god sjokolade er alltid populært!
En blanding av arabica og robusta kaffebønner, ideell for melkebaserte kaffedrikker. Intensitet: 8/10. Denne blandingen har vunnet "Superior Taste Award" fra the International Taste Institute.
Ekte napolitansk espresso, levert i Nespressokompatible kapsler. Kapslene er ideell til en 25-40 ml kopp, og kan også brukes til lungo.
Krydderblanding til kaffe latte.
Italiensk kvalitetssjokolade med ristede pistasjenøtter.
Italiensk melkesjokolade med hele hasselnøtter.
Klassisk sjokoladekjeks med biter av belgisk sjokolade.
En blanding av arabica og robusta kaffebønner, ideell for melkebaserte kaffedrikker. Intensitet: 8/10. Denne blandingen har vunnet "Superior Taste Award" fra the International Taste Institute.
Ekte napolitansk espresso, levert i Nespressokompatible kapsler. Kapslene er ideell til en 25-40 ml kopp, og kan også brukes til lungo.
Krydderblanding til kaffe latte.
Italiensk kvalitetssjokolade med ristede pistasjenøtter.
Italiensk melkesjokolade med hele hasselnøtter.
Klassisk sjokoladekjeks med biter av belgisk sjokolade.
En blanding av arabica og robusta kaffebønner, ideell for melkebaserte kaffedrikker. Intensitet: 8/10. Denne blandingen har vunnet "Superior Taste Award" fra the International Taste Institute.
Ekte napolitansk espresso, levert i Nespressokompatible kapsler. Kapslene er ideell til en 25-40 ml kopp, og kan også brukes til lungo.
Krydderblanding til kaffe latte.
Italiensk kvalitetssjokolade med ristede pistasjenøtter.
Italiensk melkesjokolade med hele hasselnøtter.
Klassisk sjokoladekjeks med biter av belgisk sjokolade.
Julevarer
Gi bort gaver som gir litt ekstra god julestemning.
Tradisjonell fastost med mye smak, laget på pasteurisert kumelk, produsert i Holland.
Klassisk engelsk dessertkake til jul.
Norsk tradisjonsrik brunost støpt i gammeldagse former med akantusmønster fra Heidal Ysteri i Gudbrandsdalen. Formosten er pasteurisert, ystet på ku- og geitemelk og tilsatt fløte. Smaken er mild, søt, rund og fyldig. Heidal sin brunost, eller raudost som de sier i Heidal, er som skapt for den tradisjonsrike norske matpakken. Rør litt brunost inn i havregrøten eller i viltsausen, eller bruk den til is, vafler eller i brøddeigen. Du kan også smøre noen lefser med smør, brunost og sprøstekt spekeskinke, og servere som fingermat i fine ruller.
Kandiserte friske fiken som har en søt og aromatisk smak.
Klassisk italiensk panettonekake
Cropwell Bishop lager Stilton krukker av beste kvalitet til jul.
Kjøtt og spekemat
Kjøtt og spekemat er en gave mange setter pris på. Noen av disse varene tåler å stå i romtemperatur, praktisk når du skal gi dem som gave (sjekk spesifikasjoner for hvert produkt for max.temp).
Italiensk salami med sort trøffel.
Italiensk kjøttfull salami.
Italiensk `nduja, smørbar sterk svinepølse fra Calabria.
Spekepølse av svin og storfe fra Inderøy i Trøndelag. Straumpølsen har en tydelig kjøttstruktur og er røkt på bøkeflis og har blitt kåret til Norges beste spekepølse. Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner på Inderøy og de er mest kjent som kompromissløs produsent av Inderøysodd, og har i tillegg produsert kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. De benytter kun norske kjøttråvarer og produktet er merket med Nyt Norge. Produktet er pakket i beskyttende atmosfære og har spiselig ytterlag. Straumpølsen passer godt på et spekefat, som pålegg eller snacks. Med sitt klassiske smaksbilde passer den også perfekt sammen med andre smaker på et tapasbord. Tempereres før servering.
Spansk spekefat av Ibèrico serrano skinke, Ibèrico chorizo spekepølse og Ibèrico speket ytrefilè.
Italiensk salami med sort trøffel.
Italiensk kjøttfull salami.
Italiensk `nduja, smørbar sterk svinepølse fra Calabria.
Spekepølse av svin og storfe fra Inderøy i Trøndelag. Straumpølsen har en tydelig kjøttstruktur og er røkt på bøkeflis og har blitt kåret til Norges beste spekepølse. Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner på Inderøy og de er mest kjent som kompromissløs produsent av Inderøysodd, og har i tillegg produsert kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. De benytter kun norske kjøttråvarer og produktet er merket med Nyt Norge. Produktet er pakket i beskyttende atmosfære og har spiselig ytterlag. Straumpølsen passer godt på et spekefat, som pålegg eller snacks. Med sitt klassiske smaksbilde passer den også perfekt sammen med andre smaker på et tapasbord. Tempereres før servering.
Spansk spekefat av Ibèrico serrano skinke, Ibèrico chorizo spekepølse og Ibèrico speket ytrefilè.
Italiensk salami med sort trøffel.
Italiensk kjøttfull salami.
Italiensk `nduja, smørbar sterk svinepølse fra Calabria.
Spekepølse av svin og storfe fra Inderøy i Trøndelag. Straumpølsen har en tydelig kjøttstruktur og er røkt på bøkeflis og har blitt kåret til Norges beste spekepølse. Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner på Inderøy og de er mest kjent som kompromissløs produsent av Inderøysodd, og har i tillegg produsert kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. De benytter kun norske kjøttråvarer og produktet er merket med Nyt Norge. Produktet er pakket i beskyttende atmosfære og har spiselig ytterlag. Straumpølsen passer godt på et spekefat, som pålegg eller snacks. Med sitt klassiske smaksbilde passer den også perfekt sammen med andre smaker på et tapasbord. Tempereres før servering.
Spansk spekefat av Ibèrico serrano skinke, Ibèrico chorizo spekepølse og Ibèrico speket ytrefilè.