Til toppen

Thorbjørnrud Rød ku - inspirasjon og bruksområder

Thorbjørnrud Rød ku - inspirasjon og bruksområder

Rød Ku - Meieribestyrerens favoritt - er en såkalt 24/7 ost som kan nytes til frokost, lunsj, middag og dessert.

Den er ypperlig til Raclette-middag/kveldsmåltid da Rød Ku har særdeles god smelteevne. Denne retten/måltidet har fått sitt navn fra det franske ordet racler, som betyr; å skrape.

 

Raclettejern var en populær julegave for noen år tilbake, men om du likevel ikke har et, kan det skaffes i de fleste jernvareforetninger og her på oluf.no. 

Hovedingrediensen i den klassiske varianten av Raclette er:

Poteter - kokte eller bakte

Sølvløk

Sylteagurk - conrnichons

Ost (Rød ku) 200-250 g per pers

I tilegg er spekeskinke eller salt pølse tradisjonelt tilbehør.

Plasser raclettejernet midt på bordet med boller og fat, med tilbehøret rundt. Kok eller bak poteter i ovnen. De beste potetene er mandelpoteter, RIngerikspoteter eller franske Ratte poteter, som alle er like gode med skallet på. Oste skjæres i 1 cm tykke skiver i størrelsen tilpasset skålene, og smeltes under stekeplaten. Når osten begynner å boble og får en gyllen farge, er den klar og kan helles over potetene.


Raclette er en fantastisk selskapsrett!

 

Det krever lite forberedelser, og matlagingen ved bordet skaper en hyggelig og avslappet stemning. Som vertskap er det behagelig å slippe å løpe frem og tilbake, og du slipper å ha prestasjonsangst.  

Når det gjelder tilbehøret til raclette er det bare å bruke fantasien. Grønnsaker som sopp, mais og asparges passer godt til, og det finnes et mangfold av spennende salamier og spekeskinke en kan servere til. 

Til Raclette drikker man gjerne en tørr eller halvtørr hvitvin, godt avkjølt. Du kan også servere en lett rødvin. Spør om råd på vinmonopolet så hjelper de deg å velge ut noe i forhold til det tilbehøret du har valgt. I alpene drikkes det også te til raclette.

Sorter etter: Navn (a > å)

Diamante artisjokkbunner 400 g

Hermetiske artisjokkbunner i lake.
190230

Fallot cornichons 340 g

Små franske sylteagurker, sprø og fulle av smak
400423
365,26 pr kg

Figaro sølvløk 100 g

Sølvløk tilhører løkfamilien, og er en liten kepaløk med mild smak. Siden denne er syltet vil den få er litt syrlig ettersmak.
400394

Fuet Catalan skivet 100 g

Spansk spekepølse i skiver.
500675

Greenhouse cornichons 340 g

Små, sprø sylteagurker på glass.
400460

Opies cocktailagurker 227 g

Førsteklasses agurker konservert i destillert malteddik.
400400

Parmaskinke 200 g

Italias stolthet. Spekeskinke laget i Parma. Lagret i 14 måneder.
501013

Salami milano 70 g

Saftig og mild salami med finmalt kjøttstruktur, produsert i Nord-Italia.
501018

Salami napoli 70 g

Salami med rustikk kjøttstruktur som har sitt opphav i Napoli, syd i Italia.
501010

Serranoskinke skivet 11 mnd 80 g

Spansk spekeskinke, lagret i 11 måneder.
500600