Moderne raclette med Thorbjørnrud Rød Ku
2 porsjoner
- 200 g små poteter
- 200 g rosenkål eller andre grønnsaker
- 8 stk små løk (delikatesseløk)
- 2 dl balsamico (eller annen eddik)
- 1 dl vann
- 1/2 dl sukker
- 1 dl sylteagurker
- 300 g Thorbjørnrud Rød Ku
- 50 g Fuet Catalan
- 40 g Parmaskinke
Slik gjør du:
- Kok potetene og rosenkålen i lettsaltet vann til de er møre.
- Skrell løken. Kok opp eddik, vann og sukker. La løkene koke i syltelaken til de er møre. Avkjøl. Del løkene i to og del løkene i «flak».
- Anrett grønnsakene på et fat eller to tallerkener.
- Sett osten på et stekebrett. Brenn snittflaten på osten med en gass- eller creme brulée-brenner til overflaten smelter. Skrap osten over retten og nyt.
- Tips: Hvis du ikke har en gassbrenner, kan du sette osten noen minutter under grillelementene i ovnen. Du kan også kutte osten i skiver og bruke et raclettejern.