Til toppen
Moderne raclette med Thorbjørnrud Rød Ku

Moderne raclette med Thorbjørnrud Rød Ku

2 porsjoner

  • 200 g små poteter 
  • 200 g rosenkål eller andre grønnsaker
  • 8 stk små løk (delikatesseløk)
  • 2 dl balsamico (eller annen eddik)
  • 1 dl vann
  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl sylteagurker
  • 300 g Thorbjørnrud Rød Ku
  • 50 g Fuet Catalan
  • 40 g Parmaskinke

Slik gjør du:

  1. Kok potetene og rosenkålen i lettsaltet vann til de er møre. 
  2. Skrell løken. Kok opp eddik, vann og sukker. La løkene koke i syltelaken til de er møre. Avkjøl. Del løkene i to og del løkene i «flak».
  3. Anrett grønnsakene på et fat eller to tallerkener.
  4. Sett osten på et stekebrett. Brenn snittflaten på osten med en gass- eller creme brulée-brenner til overflaten smelter. Skrap osten over retten og nyt.
  5. Tips: Hvis du ikke har en gassbrenner i skapet, så kan du sette osten noen minutter under grillelementene i ovnen
Sorter Navn (a > å)
Uegnet for å sendes hjem. Må hentes i Vestby Vare med variabel vekt Kjølevare

Thorbjørnrud Rød Ku ca 3,5 kg

Norsk halvfast rødkittost fra Thorbjørnrud Ysteri laget på pasteurisert kumelk. Rød Ku har en svært god smelteevne, prøv den på din neste hjemmelagede pizza eller ostesmørbrød. Osten er en 24/7 ost, den egner seg utmerket til raclette, sauser, pasta, salater eller ostefatet.
901501

Federzoni balsamico sølv 250 ml

Delikat, velbalansert balsamico fra Modena.
410369

Fallot cornichons 340 g

Små franske sylteagurker, sprø og fulle av smak
400423
Kjølevare

Fuet Catalan skivet 100 g

Spansk spekepølse i skiver.
500675
Kjølevare

Parmaskinke 40 g

Italias stolthet. Spekeskinke laget i Parma. Lagret i 12 måneder.
501040