Kjekt å ha til jul
Jobber du med bestilling av varer til butikk eller storkjøkken? Her er våre mest populære julevarer, fyll opp beholdningen i god tid før julehandelen.
Rundt juletiden vet vi av erfaring at forbruker etterspør andre varer, både litt ekstra eksklusive varer og varer forbundet med tradisjon. Italiensk panettone har for alvor gjort et inntog i nordmenns julevaner, det samme gjelder engelske stilton. Norske delikatesser som vakre Heidal formost og ekslusiv røkelaks fra Garnvik er også fast innslag på koldtbord og til julefrokosten. Her er våre forslag til varer du kan tilby for å gi dine kunder en ekstra smakfull jul.
Ost
Tverås juleprim er en krydret prim med smak av jul, tilsatt kardemomme, kanel og ingefær. En delikat og smidig prim som er perfekt sammen med pepperkake og gløgg.
Tradisjonell fastost med mye smak, laget på pasteurisert kumelk, produsert i Holland.
Tradisjonell fastost med mye smak, laget på pasteurisert kumelk, produsert i Holland.
Engelsk Stilton er en av de klassiske blåmuggostene på lik linje med Italias Gorgonzola og Frankrikes Roquefort.
Fine Cheese Company sin klassiske Stilton krukker. Laget på pasteurisert kumelk.
En liten Stiltonkrukke er for mange selvskreven til jul.
Cropwell Bishop lager Stilton krukker av beste kvalitet til jul.
Cropwell Bishop lager Stilton krukker av beste kvalitet til jul.
Cropwell Bishop lager Stilton krukker av beste kvalitet til jul. Denne er tilsatt Portvin.
Shropshire blåmuggost i krukke med whisky.
Fransk tilbehør til ost. Tre ulike marmelader tilpasset ulike ostefamilier.
Fransk tilbehør til ost. Gavepakning med tre marmelader tilpasset ulike ostefamilier.
Fisk og sjømat
Norskprodusert raket fjellrøye filet fra Sæterstad gård i Hattfjelldal. Røyen har en mild smak med aromatisk lukt og myk tekstur, som gir en deilig munnfølelse. Kombiner røyen med gode råvarer som lefser, mandelpoteter, purre, rødløk, rødbeter, rømme og flatbrød - og server gjerne med øl og akevitt.
Norskprodusert raket, skinnfri fjellrøye med ben fra Sæterstad gård. Røyen har en mild smak og aromatisk lukt, og en myk tekstur gir deilig munnfølelse. Kombiner fisken med god råvarer som lefser, mandelpoteter, purre, rødløk, rødbeter, rømme og flatbrød - og server gjerne med øl og akevitt.
Norskprodusert varmrøkt fjellrøye fra Sæterstad gård i Hattfjelldal. Røyen lakesaltes før den røykes med oreved i 2-3 timer. På grunn av lavt fettinnhold gir det en unik smak. Fisken er nydelig til både lunsj og middag, gjerne med en egenkomponert rødbetesalat ved siden.
Norske, ferske håndpillede reker i lake fra Helgelandskysten. Nordlandsreker ser ut som om de kommer rett fra reketråleren, og de flotte rekene blir håndpillet i løpet av 12-18 timer etter fangst. Nord-Reker har utviklet laken som rekene ligge i, og den bevarer både smak og utseende på rekene.
Wangenstens prisbelønte rakfisk blandet med fløyelsmyk rømme.
Knasende, flate og forblåste Frøyaflak med spiret bygg, honning og sukkertare fra Frøya i Trøndelag. Nydelig sammen med produkter fra Garnvik. Passer utmerket sammen med ost, spekemat eller tapas.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis med unik smak. En spesialitet fra Garnvik på Frøya, klar til servering. Best i test i TV2, desember 2023.
Kortreist ørret fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis med klassisk smak fra Garnvik. Klar til servering. Vinner av årets sjømatprodukt under Trøndersk Matfestival 2025.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis og smaksatt med Garnvik sin krydderblanding. Et smakfullt stykke fisk basert på tradisjoner, klar til å nytes.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, gravet etter gamle tradisjoner. Et smakfullt stykke fisk marinert i cognac, tilsatt dill.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis. Et smakfullt og saftig stykke fisk smaksatt av Garnviks krydderblanding basert på tradisjoner.
Kortreist kaldrøkt laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis og smaksatt med chili og lime. Et unikt produkt som passer til både hverdag og fest.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, lett gravet, tilsatt aquavit, røkt på bøkeflis. Et smakfullt stykke fisk, klart til å nytes.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, marinert i cognac og krydret med pepper, røkt på bøkeflis for unik smak. En spesialitet fra Garnvik på Frøya.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis for unik smak. En spesialitet fra Garnvik på Frøya, skåret i tynne, delikate skiver.
Kortreist ørret fra krystallklar sjø, tørrsaltet og røkt på bøkeflis på tradisjonelt vis gir en nydelig smak. Skåret i tynne delikate skiver.
Laksegodt er et mildt og kremet påleggsprodukt laget av restråstoff fra produksjonen fra varmrøkt laks fra Garnvik. Kjempegodt på brød, baguette eller på Frøyaflak. Laksegodt er i takt Garnviks bærekrafts mål med å redusere matsvinn.
En fyldig og balansert gravlakssaus fra Inderøy 64° Nord, Berg Gård, laget på kaldpresset rapsolje, ekte sennepsfrø og dill. Smaken er rund, syrlig og aromatisk med et hint av akevitt, og passer perfekt til gravlaks, røkelaks og andre kalde fiskeretter. En klassisk saus med balansert sødme som løfter smaken av laks og sjømat.
Svensk tilbehør til gravlaks.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis for unik smak. En spesialitet fra Garnvik på Frøya. Perfekt når du skal unne deg noe ekstra og ypperlig å gi bort da laksen kommer i en flott sjaktel. Laksen ble kåret til Årets produkt under Trøndersk Matfestival 2023, og vant bronse i NM i Sjømat både i 2023 og 2024. Laksen har en fin og mørk lakserosa farge, den har en fast konsistens med en naturlig røyksmak.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis og smaksatt med einebær ogfennikel. Et unikt produkt som passer både til hverdag og fest. Årets nyhet fra Garnvik i2025.
Tørrvarer
Inderøy 64° Nord sennepssaus med dill fra Berg Gård, Trøndelag, gir måltidene et friskt og smakfullt løft. Denne klassiske kombinasjonen av fyldig sennep og dill passer utmerket til fisk, skalldyr, salater, kjøttretter og potetretter. Berg Gård er først i Norge til å bruke norske sennepsfrø i sine produkter.
Inderøy 64° Nord Akevittsennep fra Berg Gård, Trøndelag, en blanding av lokale sennepsfrø og akevittens unike krydder. Velegnet til spekemat, pølser, kjøttretter, ribbe og pinnekjøtt. Bruk den som en smakfull ingrediens i marinader, dressinger eller sauser. Berg Gård er først i Norge til å bruke norske sennepsfrø i sine produkter.
Inderøy 64° Nord julesennep fra Berg Gård, Trøndelag, har en fyldig og krydret smak. En balansert kombinasjon av sennep, sødme og tradisjonelle julekrydder og mellomgrov tekstur. Velegnet til ribbe, medisterkaker, pølser, julepålegg og potetlefser. Berg Gård er først i Norge til å bruke norske sennepsfrø i sine produkter.
Huså Pepperkake er en svensk, håndlaget klassiker som bringer frem gode minner og smak av jul, fra Huså Bröd i Sverige. Pepperkakene er bakt med speltmel, har en balansert sødme og kryddermiks. Kjeksen er gode alene, sammen med blåmuggost og brie, som en snack til iskrem eller panna cotta.
Tradisjonell tysk julekake med smør, rosiner, mandler, kandisert appelsin og sitronskall, drysset med melis.
Tradisjonell tysk Christstollen julekake med marsipan.
Tyske små Christollen julekaker med rosiner og marsipan.
Panettonekake med sjokoladedrops, toppet med glasur.
Tradisjonell italiensk julekake, fylt med kremet balsamico fra Leonardi.
Tradisjonell italiensk julekake, fylt med fiken og sjokolade.
Panettonekake med kandisert appelsin og rosiner, smaksatt med Marsala og «Terre Siciliane Zibibbo liquoroso PGI” vin.
Klassisk italiensk panettonekake
Klassisk engelsk dessertkake til jul.
Stuffing mix med salvie og løk, et klassisk tilbehør til kylling og kalkun.
Stuffingmix fri for konserveringsmidler, tilsatt farge og smak.
Brukes som fyll i klassiske engelske paier og terter.
Norsk aquavitgelé laget på prisvinnende aquavit fra Grimstad. Røylands aquavitgelé er det perfekte tilbehøret til julematen. Nydelig til både ribbe, rakfisk og kalkun. Geleen passer også svært godt til viltkjøtt og kjøttretter av okse, og kan gjerne sette prikken over i-en på et ostefat. Røylands aquavitgelé er frisk og lett syrlig, med smak av aquavitkrydder som karve og anis. Nydelig balansert med akkurat passe sødme, syre og krydder. Produktene fra Røyland Gård produseres uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.
Drinksirup tyttebær & krydder fra Røyland Gård er en cordial hvor friskhet og bitterhet er nydelig balansert. Drinksirupen smaker som konfekt og er et spennende utgangspunkt for drinker. Serveres gjerne i kombinasjon med dessert eller mørk sjokolade. Drinkmiksen er laget av norske råvarer, er uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.
Drinksirup eple & granskudd fra Røyland Gård er en frisk cordial som er et spennende utgangspunkt for drinker med eller uten alkohol. Sirupen er frisk, syrlig og sommerlig. Passer godt til aperitiffer, til retter med skalldyr og grønne salater. Drinkmiksen er laget av norske råvarer, er uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.
Drikkeklar eplegløgg. Gløggen er et nydelig alkoholfritt alternativ, men kan gjerne serveres kald med ulike varianter av vin eller bobler.
Brukes som krydder i paella, fiskeretter og lussekatter.
Brukes som krydder i paella, fiskeretter og lussekatter.
Safran er et eksklusivt og elegant krydder.
100% vanilje med kraftig aroma og smak.
Eksklusiv vanilje fra Tahiti.
Vanilje fra Madagaskar er den vaniljetypen som har størst innhold av vanillin. Aromaen karakteriseres som dyp, fyldig, søt og kremet.
Laget av tørkede og kvernede Bourbon vaniljestenger, som er den vaniljetypen som har størst innhold av vanillin.
Laget av Bourbonvanilje, og er med så mye smak at man ikke trenger mange dråpene for å prege en rett med en smak av vanilje.
Kjøttvarer
Spansk hel serranoskinke u/ben. Pakket i en gaveeske med stativ og kniv.
Ridderheims landpaté er en smørbar paté klar til servering.
Hvitløkspaté er en smørbar, mellomgrov paté klar til servering.
Grønn pepperpaté er en smørbar paté klar til servering
Hvitløkspaté er en smørbar, mellomgrov paté klar til servering.
Morkelpaté er en smørbar paté klar til servering.
Grønn pepperpaté er en smørbar paté klar til servering.
Ridderheims landpaté er en smørbar paté klar til servering.
Klassisk fransk mousse av lever smaksatt med ulike typer sopp.
Gavepakker
En perfekt gavepakke å gi til noen du er glad i fra Røyland Gård. Opplev den rene, forfriskende smaken av norsk natur med eplemost og tre geleer av rips, mynte og aquavit. Røyland håndplukker de beste norske råvarene for å gi deg den autentiske smaken av Norge. Eplemosten er laget av hageepler fra Sørlandet, server den gjerne som et alkoholfritt alternativ til de gode middagene. Geleene er nydelige som smaksforsterkere til middagsretter av både storfe, vilt, lam og fisk, i tillegg til ost. Produktene er uten konserveringsmidler, rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk. Pernille og Gunnar ønsker å dele sin lidenskap for ekte norsk matkultur, og håper å inspirere til uforglemmelige måltider.
En smakfull gaveeske å gi til noen du er glad i fra Røyland Gård. Opplev den rene, forfriskende smaken av norsk natur med eplegløgg og tre syltetøy av blåbær, tyttebær og solbær. Røyland håndplukker de beste norske råvarene for å gi deg den autentiske smaken av Norge. Eplegløggen er drikkeklar og kan nytes varm eller kald, gjerne som velkomstdrink sammen med vin eller bobler. Syltetøyene passer til helgefrokosten, ostefatet, vaflene eller som smaksforsterker til kjøtt- og pølseretter. Produktene er uten konserveringsmidler, rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk. Pernille og Gunnar ønsker å dele sin lidenskap for ekte norsk matkultur, og håper å inspirere til uforglemmelige måltider.
En smakfull gaveeske til noen du er glad i, der håndverk og tradisjon, kvalitet og smak spiller hovedrollen. Elgsalami fra Inderøy Slakteri er en delikat spekepølse av elg-, svin- og storfekjøtt, røkt på bøkeflis, med rund smak. Krydret tyttebær og blåbær fra Røyland Gård er laget av norske bær, rett fra skogen, perfekt til ost og spekemat. Server syltetøyene til elgsalami og annen spekemat, gjerne i kombinasjon med seterrømme og flatbrød, et nydelig tilskudd til spekebordet.
En lekker gaveeske til noen du er glad i, der håndverk og tradisjon, kvalitet og smak spiller hovedrollen. Camembert i skål er ypperlig til steking fra Gangstad Gårdsysteri, Straumpølse av svin- og storfekjøtt røkt på bøkeflis fra Inderøy Slakteri, og et friskt og passe søtt solbærsyltetøy fra Røyland Gård. Kombinasjonen av produktene er perfekt til en lun hjemmekveld, som en del av et festbord, eller som smakfull snacks, satt sammen av tre av Norges fremtredende lokalmatprodusenter. Hver for seg har de høstet heder og ære for sine produkter og med denne gavepakken ønsker de å dele sin lidenskap for ekte norsk matkultur, der de ønsker å inspirere til uforglemmelige måltider.
En lekker gaveeske til noen du er glad i, der håndverk og tradisjon, kvalitet og smak spiller hovedrollen. Esken inneholder en mild camembert og Edel Blå, en fyldig og snill blåmuggost fra Gangstad Gårdsysteri, der all ost er pasteurisert og laget på gårdens egen kumelk. Røyland Gård kommer med to geleer, eple med granskudd der syrlige Filippa epler er tilsatt håndplukket granskudd som passer utmerket til blåmuggoster. En fløyelsmyk, passe syrlig gelé av rips med vanilje er velsmakende til hvitmugg og andre milde oster. Geleene inneholder kun norsk frukt og bær. Kombinasjonen av produktene er perfekt til en lun hjemmekveld eller en smakfull ostekveld, der lokalmatprodusentene ønsker å inspirere til uforglemmelige måltider.
Norskprodusert vellagret, fast gulost ystet på pasteurisert helmelk fra ku, fra utvalgte gårder i Valdres. Modnet som ostehjul på trehyller i minst 8 måneder. Juleosten er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Den har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Perfekt til julefrokosten og lunsjen, eller som vertinnegave. Egner seg godt på brødskiven og ostesmørbrød og godt på ostefat, til tapas, på pizza og burger, i omelett eller til å strø over pasta. Juleosten finner du i utvalgte butikker i sesong.
Gaveeske med tre ulike tilbehør til Gin & Tonic; Hele einerbær, hel stjerneanis og hel rosépepper.
