Til toppen

Vaniljestang tahiti 2 stk

Produktnummer: 513520
Lagerbeholdning:

Eksklusiv vanilje fra Tahiti.

Vanilla planifolia har sitt opphav i Mexico, og frem til midten av 1800-tallet var dette landet hovedprodusenten av vanilje. Stikklinger som ble brakt fra Mexico til Tahiti muterte på et tidspunkt, og betegnes nå som en egen art og heter Vanilla Tahitensis. Vanilje er en tropisk orkidé, og ettersom alt arbeid med fremstillingen av disse aromatiske smaksbombene er manuelt, er dette svært kostbart og tidkrevende arbeid. Vaniljeorkidéen krever skygge og er avhengig av en annen plante å vokse oppetter. Blomstene befruktes for hånd og først 6 måneder senere er fruktene klare for høsting. For å få frem smaksstoffene og den fantastiske aromaen må vaniljestengene kokes, legges i svettekasser og tørkes i en møysommelig prosess over flere måneder.
Smak
Vanilje fra Tahiti blir sett på som mer eksklusiv og er dyrere enn vanilje fra Mexico og Madagaskar. Den inneholder også mer olje og frø, er kraftigere og bløtere. Stengene er lange og tykke, aromaen er søt, fruktig og blomsterpreget.
Bruksområder
Tahiti vaniljestang er velegnet i desserter, iskrem, søte sauser og bakverk, men vaniljen kan også benyttes i andre matretter.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 0.000 KJ
Energi (KCal) 0.000
Fett 0.000 g
Mettet fett 0.000
Karbohydrater 0.000 g
Sukkerarter 0.000
Protein 0.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 0.000
Gtin D-pak 3760123762465
Opphavssted Fransk Polynesia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Tahiti vaniljestang er velegnet i desserter, iskrem, søte sauser og bakverk, men vaniljen kan også benyttes i andre matretter.
Smak Vanilje fra Tahiti blir sett på som mer eksklusiv og er dyrere enn vanilje fra Mexico og Madagaskar. Den inneholder også mer olje og frø, er kraftigere og bløtere. Stengene er lange og tykke, aromaen er søt, fruktig og blomsterpreget.
Antall F-pak i D-pak 1
Standard pakningsenhet 24 Gram
EPD nummer 2300127
Ingredienser Vaniljestang (Tahiti).
Sesong Nei
Ku Nei
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Fri for
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Ingen temperaturkrav
Min.temp 2 °C.
Max.temp 25
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned