Til toppen

CBC Shropshire blåmuggost m/whisky PDO 200 g

Produktnummer: 905996-Fpak
Lagerbeholdning:

Shropshire blåmuggost i krukke med whisky.

Blue Shropshire har aldri blitt laget på stedet med samme navn, men ble først produsert i Inverness i Skottland som et forsøk på å utvikle en Stiltonlignende ost. Den het først Inverness-shire blue og Blue Stewart, men fikk til slutt navnet Shropshire Blue for å kunne selge den lettere. Den pasteuriserte kumelken er tilsatt et naturlig fargestoff som kommer fra frøene til orleanplanten, annatto, som gir et fint fargespill mellom den gule ostemassen og den blå muggen. Blue Shropshire blir i dag kun produsert av tre meierier som også lager Stilton. Vår produsent Cropwell Bishop Creamery er en av disse tre og er et familie eiet firma som holder til i Vale of Belvoir på grensen mellom Nottinghamshire og Leicestershire.
Allergener
Melk
Smak
Blue Shropshire er meget sterk og rik på smak, med tydelig preg av Whisky, fargen på osten er gulaktig og marmorert mens konsistensen er kremet og smørbar. Blue Shropshire er en ost som modnes over tid og den har best smak fra 12 uker og oppover.
Bruksområder
Blue Shropshire er først og fremst en dessertost, den er også velegnet til kanapeer og osteanretninger eller som et smakfullt smørbrød, servert på engelsk vis med en sterk kopp te til. Som tilbehør til denne osten anbefaler vi mørkt brød eller usaltet kjeks. vi mørkt brød eller usaltet kjeks.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1620.000 KJ
Energi (KCal) 391.000
Fett 31.500 g
Mettet fett 21.300
Karbohydrater 0.100 g
Sukkerarter 0.100
Protein 21.300 g
Kostfiber 0.000
Salt 1.750
Gtin D-pak 5017971033826
Gtin F-pak 5017971033871
Opphavssted Storbritannia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Blue Shropshire er først og fremst en dessertost, den er også velegnet til kanapeer og osteanretninger eller som et smakfullt smørbrød, servert på engelsk vis med en sterk kopp te til. Som tilbehør til denne osten anbefaler vi mørkt brød eller usaltet kjeks. vi mørkt brød eller usaltet kjeks.
Smak Blue Shropshire er meget sterk og rik på smak, med tydelig preg av Whisky, fargen på osten er gulaktig og marmorert mens konsistensen er kremet og smørbar. Blue Shropshire er en ost som modnes over tid og den har best smak fra 12 uker og oppover.
Antall F-pak i D-pak 6
Standard pakningsenhet 200 Gram
EPD nummer 1286236
Ingredienser Pasteurisert kumelk, whisky 10%, salt, syrekultur, vegetabilsk løpe, muggkultur (penicillium roqeforti), fargestoff: annatto E160b.
Sesong Ja
Periode Jul
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 2
Skarp 5
Fyldig 5
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 5
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned