Til toppen

CBC Stilton krukke PDO 200 g

Produktnummer: 905994-Fpak
Lagerbeholdning:

Cropwell Bishop lager Stilton krukker av beste kvalitet til jul.

Stilton er en blåmuggost produsert av pasteurisert kumelk. Osten kan sporestilbake til midten av 17-hundretallet. Den har sitt gode navn og rykte fra byen Stilton i Huntingdonshire i Midt-England. Stilton er en ost som modnes over tid, og den har sin smaksmessige topp fra 12 uker og oppover. Stilton er en av de klassiske blåmuggsostene på linje med Gorgonzola og Roquefort.
Allergener
Melk
Smak
Stilton er meget sterk og rik på smak. Den er ikke så salt som den franske Roquefort. Fargen på osten er gulhvit og marmorert.Konsistensen er tett og «kort». Osten i krukkene er smørebare. Smaken er fyldig, aromatisk og meget særegen.
Bruksområder
Stilton er først og fremst en dessertost, gjerne servert med stangselleri og reddiker. Serveres forøvrig best sammen med mørkt brød eller tørr kjeks. Den er velegnet til kanapeer eller som et smakfullt smørbrød, servert på engelsk vis med en sterk kopp te til. Stilton kan også brukes som grunnkomponent i en «Blue Cheese dressing», og som smaksforsterker i en viltsaus. Fin på ostebordet med mørkt brød.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1700.000 KJ
Energi (KCal) 410.000
Fett 35.000 g
Mettet fett 23.000
Karbohydrater 0.100 g
Sukkerarter 0.100
Protein 23.700 g
Kostfiber 0.000
Salt 2.000
Gtin D-pak 5017971033772
Gtin F-pak 5017971033611
Opphavssted Storbritannia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Stilton er først og fremst en dessertost, gjerne servert med stangselleri og reddiker. Serveres forøvrig best sammen med mørkt brød eller tørr kjeks. Den er velegnet til kanapeer eller som et smakfullt smørbrød, servert på engelsk vis med en sterk kopp te til. Stilton kan også brukes som grunnkomponent i en «Blue Cheese dressing», og som smaksforsterker i en viltsaus. Fin på ostebordet med mørkt brød.
Smak Stilton er meget sterk og rik på smak. Den er ikke så salt som den franske Roquefort. Fargen på osten er gulhvit og marmorert.Konsistensen er tett og «kort». Osten i krukkene er smørebare. Smaken er fyldig, aromatisk og meget særegen.
Antall F-pak i D-pak 6
Standard pakningsenhet 200 Gram
EPD nummer 361402
Ingredienser Pasteurisert kumelk, salt, vegetabilsk løpe, syre- og muggkultur.
Sesong Ja
Periode Jul
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 2
Skarp 5
Fyldig 5
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 0 °C.
Max.temp 5
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned