Til toppen

CBC Stilton krukke m/portvin PDO 200 g

Produktnummer: 905995-Fpak
Lagerbeholdning:

Cropwell Bishop lager Stilton krukker av beste kvalitet til jul. Denne er tilsatt Portvin.

Stilton har sitt opphav etter byen med samme navn, har ca. 300 års historie bak seg og regnes blant de klassiske blåmuggostene på linje med Gorgonzola og Roquefort. Denne osten produseres på pasteurisert kumelk, er områdebeskyttet (PDO) og kan derfor bare produseres i Nottinghamshire, Leicestershire eller Derbyshire, England. Vår produsent Cropwell Bishop Creamery er et familie eiet firma som holder til i Vale of Belvoir på grensen mellom Nottinghamshire og Leicestershire.
Allergener
Melk
Smak
Stilton er meget sterk og rik på smak, men likevel mindre salt enn den franske Roquefortosten. Fargen på osten er lillakatig og marmorert mens konsistensen er smørbar. Smaken er fyldig, aromatisk og meget særegen med et søtlig preg av portvin. Stilton er en ost som modnes over tid og den har best smak fra 12 uker og oppover.
Bruksområder
Stilton er først og fremst en dessertost, den er også velegnet til kanapeer og osteanretninger eller som et smakfullt smørbrød, servert på engelsk vis med en sterk kopp te til. Stilton kan også brukes som grunnkomponent i en Blue Cheese dressing og som smaksforsterker i saus. Som tilbehør til denne osten anbefaler vi mørkt brød eller usaltet kjeks.
Spesifikasjoner
Energi (KJ) 1550.000 KJ
Energi (KCal) 374.000
Fett 31.500 g
Mettet fett 21.300
Karbohydrater 1.300 g
Sukkerarter 1.300
Protein 21.300 g
Kostfiber 0.000
Salt 1.750
Gtin D-pak 5017971033819
Gtin F-pak 5017971033895
Opphavssted Storbritannia
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Stilton er først og fremst en dessertost, den er også velegnet til kanapeer og osteanretninger eller som et smakfullt smørbrød, servert på engelsk vis med en sterk kopp te til. Stilton kan også brukes som grunnkomponent i en Blue Cheese dressing og som smaksforsterker i saus. Som tilbehør til denne osten anbefaler vi mørkt brød eller usaltet kjeks.
Smak Stilton er meget sterk og rik på smak, men likevel mindre salt enn den franske Roquefortosten. Fargen på osten er lillakatig og marmorert mens konsistensen er smørbar. Smaken er fyldig, aromatisk og meget særegen med et søtlig preg av portvin. Stilton er en ost som modnes over tid og den har best smak fra 12 uker og oppover.
Antall F-pak i D-pak 6
Standard pakningsenhet 200 Gram
EPD nummer 1286483
Ingredienser Pasteurisert kumelk, portvin 10%, salt, syrekultur, vegetabilsk løpe, muggkultur (penicillium roqeforti).
Sesong Ja
Periode Jul
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 2
Skarp 5
Fyldig 5
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 5
Hovedbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned