Til toppen

Pizzatopping til ekte italiensk pizza

Pizzaens historie kan spores helt tilbake til 997. Før 1600-tallet var pizza dekket med hvit topping. Den ble senere beriket med olivenolje, ost, tomater eller fisk.

Den mest kjente pizzaen er Pizza Margherita. I 1889 lagde kokken Raffaele Esposito Pizza Margherita for å hedre dronningen av Italia Margherita av Savoy. Den var toppet med tomater, mozzarella og basilikum, for å representere fargene på det italienske flagget.

Selv om Pizza Margherita er mest kjent, er Marinara kanskje den eldste pizzaen. Den ble krydret med ansjos, kapers, oregano, svarte oliven fra Gaeta, salt og olje, og ble kalt Marinara fordi det var maten fiskerne spiste da de kom hjem fra lange dager med fiske i Napolibukta.

Når du skal lage pizza har du i dag mange muligheter for topping, men ifølge italiensk tradisjon skal du velge få og enkle smaker, samt ingredienser av høy kvalitet.

En ekte italiensk pizza er toppet med en tynt lagt tomatsaus eller hvit saus og ost. I tillegg kan du ha på kjøtt, grønnsaker og urter. En god italiensk pizza skal ikke ha for mye ost og topping. Den gode pizzabunnen skal få lov til å skinne, og for mye saus og ost kan gjøre bunnen soggy. Vi anbefaler i underkant av 100 g tomatsaus og 80-100 g ost per porsjonspizza.


Topping til pizza

Kjøttvarer som 'nduja og salami har du på pizzaen før den stekes. Les mer om hvordan du bruker 'nduja her. Mortadella og spekeskinke har du på etter pizzaen kommer ut av ovnen.

`Nduja 200 g

Smørbar kruttsterk salami.
500979

Negrini `Nduja ca 500 g

Smørbar spicy salami fra Calabria. Mange bruksområder og spesielt god på pizza!
501643

Negrini mortadella m/trøffel 120 g

Italias svar på servelat med mild smak av trøffel.
501609

Prosciutto de Parma gran reserva 120 g

Italias stolthet, skinke fra Parma. Denne er lagret i ca 18 mnd.
501210

Nova funghi famigliola 780 g

Hermetisert italiensk stubbeskjellsopp i olje.
190081

Pizzasaus

Kjøp ferdig pizzasaus eller bruk San Marzano-tomater til å toppe pizzaen. Se hele vårt utvalg av pizzasauser her.

Mutti pizzasaus m/krydder 400 g

Klassisk italiensk pizzasaus med krydder.
192111

Mutti San Marzano DOP tomatfilet 400 g

Tykke fileter av San Marzano DOP tomater som ligger i en fyldig tomatsaus.
192150

Strianese tomater San Marzano DOP 400 g

San Marzano DOP dyrkes i Campagna-regionen i Italia. Tomatene er faste, har en fyldig og rik smak med lite syre. Perfekt til napolitansk pizzasaus.
192206

Ost til pizza

Den beste osten til pizza er Fiordilatte. Dette er en tørrere mozzarella som smaker nydelig. Gorgonzola kan brukes i små mengder for en ekstra piff på smaken og god parmesan kan høvles over pizzaen etter steking. Se hele utvalget av mozzarella, gorgonzola og parmesan.

LS Fiordilatte blokk 400 g

En fastere type mozzarella i blokk fra Sør-Italia. Mozzarellaen er lett å rive og passer perfekt til pizza. Til napolitansk pizza anbefaler vi 100 gram Fiordilatte i blokk.
907187

LS Fiordilatte små kuler 500 g

Fiordilatte er en tørrere type mozzarella. Kulene er laget på pasteurisert kumelk.
907221
Utsolgt

LS Fiordilatte cubetti 250 g

En fastere type mozzarella i terninger fra Sør-Italia, perfekt til pizza. Laget på pasteurisert kumelk. Til napolitansk pizza anbefaler vi 100 gram Fiordilatte cubetti.
907230

LS Fiordilatte taglio Napoli 1,5 kg

Fiordilatte er en tørrere type mozzarella. Den er laget på pasteurisert kumelk, og kuttet på ekte Napoli-vis. Passer ypperlig på pizza.
907246
Nyhet

Parmigiano Reggiano flak DOP 500 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907599

Parmigiano Reggiano trekant 12 mnd DOP 200 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907592

LS Burrata 125 g

Burrata er en fersk, kremet ost laget av pasteurisert kumelk, som skjuler et hjerte av stracciatella. Den ligner på mozzarella, men har en mykere konsistens. Denne osten har ofte kort holdbarhet.
907259