Västerbottensost er en høyt verdsatt klassiker i Sverige som brukes mye i matlaging og som pålegg. Västerbottensost er en fastost med mye smak og personlighet. Den er lagret i minst 14 måneder og produsert med historisk kunnskap og yrkesstolthet.
Kjølevare
Denne varen er en kjølevare. Vi tilfredstiller alle krav om matsikkerhet og du kan være trygg på at varen blir forsvarlig behandlet hele veien hjem til deg!
Vare med variabel vekt
Produktet varierer i vekt og størrelse. Enhetsprisen er utregnet fra en reservasjonsvekt som er noe høyere enn ca. vekt i varebeskrivelse. Pris per kg er den reelle kiloprisen på varen som du vil bli belastet når varen veies. Prisen blir justert basert på faktisk vekt på utsendingsdagen.
Du betaler aldri for mer enn det du får :)
Les mer om produkter med vektvariabel vekt her.
Kan ikke sendes, må hentes i Vestby.
Denne varen må hentes på vårt hentested i Vestby.
Noen av våre varer er for store, for skjøre eller er av andre årsaker uegnet for å sendes hjem til privatkunder. Vi ønsker likevel å kunne tilby våre kunder muligheten til å kjøpe disse varene hvis man har mulighet for å hente varen på vårt lager i Vestby. Handlekurver som inneholder en av disse varene vil begrense tilegnelige fraktalternativer til kun Hentested: Oluf Lorentzen, Toveien 22, 1540 Vestby.
Hvis du ønsker ordren sendt hjem må du fjerne varen med symbolet for hentevare Vestby.
Västerbottensost er laget på samme måte helt siden Ulrika Eleonora Lindström skapte sin mytiske oppskrift i 1872 på meieriet i Burträsk. Oppskriften er fremdeles en velholdt hemmelighet som bare noen få mennesker kjenner til.
Hver dag leveres melk fra lokale melkebruk rundt Burträsk. Melken blir pasteurisert ved å varme den opp og deretter raskt avkjøles. Deretter røres melken for å skille mysen og skape en kornete ostemasse, som så fylles i runde former.
Formene er 42 centimeter i diameter – større enn alle andre svenske hele oster. Dette kan være en av forklaringene på ostens unike smak. Deretter settes ostene i press i ca. 18 timer og vendes for hånd i henhold til en spesiell plan. De ferdigpressede ostene legges i en spesiell saltlake til de er helt riktige med tanke på overflate, tekstur, salthet og smak.
For å modnes og utvikle sin unike smak, lagres all Västerbottensost i minst 14 måneder. For å avgjøre om ostene er klare, tas en kjerne ut ved hjelp av en drill, som ostemesteren vurderer.
Les mer på www.västerbottensost.com.