
Västerbottensostpai, originaloppskriften
Vår deilige klassiske originaloppskrift på Västerbottensostpaj er perfekt til buffetbordet for alle feiringer, uansett anledning – midtsommer, påske eller jul. Västerbottensostpaj er et elsket tillegg til sommerens festdager. Dette er den originale oppskriften på Västerbottensostpaj, men den kan selvfølgelig varieres etter smak og anledning. Den serveres gjerne med rogn, finhakket rødløk, dill og en klatt crème fraîche. Vel bekomme!
Til en pai trenger du
Paideig
- 125 g smør
- 3 dl hvetemel
- 1 ss vann
Fyll
- 300 g Västerbottensost, revet
- 3 egg
- 2 dl fløte
- 1 klype sort pepper
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Bland smør og mel til en smuldrete masse. Tilsett vannet og bland sammen til en smidig deig.
- Trykk ut paideigen i en paiform (ca 24 cm). Prikk paibunnen med en gaffel og sett formen i ovnen i ca 10 minutter.
- Visp egg og fløte, tilsett osten. Smak til med salt og pepper.
- Hell over ostefyllet i piabunnen og stek i ca 20 minutter, til paien har stivnet. Avkjøl.