Grillet salat med Västerbottensost-dressing
En deilig, sunn og mettende salat. De vakre fargene gjør at salaten i tillegg blir en fryd for øyet. Denne serverer vi til både lunsj og som tilbehør til middag.
4 porsjoner
Salatdressing
- 1 fedd presset hvitløk
- 2 ansjosfileter, finhakket
- 2 dl rapsolje
- 0,5 dl revet Västerbottensost
- 4 ss melk
- 1 stk lime, skall og juice
- Salt
Salat
- 3 stk søtpoteter
- 2 stk avokado
- 1 pk sukkererter
- 1 stor pose salatmix
- 1 pk cherrytomater
- 1 potte korinader
- 150 g Västerbottensost
- 2 stk vårløkstilker
- 0,5 dl ristede gresskarkjerner
- Salt og pepper
Vinaigrette
- 3 ss Iliada kalamata olivenolje
- 1 ss sukker
- 1 stk lime, juicen
Slik gjør du:
Dressing
- Visp sammen eggeplommene med finhakkede sardiner, presset hvitløk, limeskall, limejuice og finrevet Västerbottensost.
- Tilsett oljen forsiktig i en jevn stråle under visping (bruk gjerne en stavmikser).
- Tilsett salt og melk under visping for å få en løsere konsistens. Smak til med mer salt om nødvendig.
Salat
- Skrubb søtpotetene og del dem i båter. Dryss litt salt over potetene og pakk dem inn i folie. Stekes på grillen eller i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.
- Del avokadoen i store båter. Pensle med litt olje og grill avokadobåtene på grillen eller i en støpejernspanne, ca 2 minutter per side.
- Hakk vårløk og koriander, skjær osten i terninger, høvle reddikken, del tomatene i to og rens sukkerertene.
- Bland sammen salaten og avslutt med de grillede grønnsakene. Ha over dressing og vinaigrette etter eget ønske.