Til toppen

Grillet salat med dressing av Västerbottensost


Grillet salat med dressing av Västerbottensost

 

Slik gjør du:

Dressing:
Visp sammen eggeplommene med finhakket sardiner, presset hvitløk, limeskall, limejuice og finrevet Västerbottensost. Tilsett oljen forsiktig i en jevn stråle under visping. (bruk gjerne en stavmikser) Tilsett salt og melk under visping for å få en løsere konsistens. Smak til med mer salt om nødvendig.

Salat:
Skrubb søtpotetene og del dem i båter. Pensle med litt olje og lag grillstriper på grillen eller i en støpejernspanne. Dryss litt salt over potetene og  pakk den inn i folie. Stekes på grillen eller i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Del avokadoen i store båter. Pensle med litt olje og grill avocadobåtene på grillen eller i en støpejernspanne, ca 2 minutter per side. Hakk vårløk og koriander, skjær osten i terninger, høvle reddikken, del tomatene i to, rens sukkerertene og bland olivenolje med limejuice. Bland sammen salaten og avslutt med de grillede grønnsakene. Ha over dressing og vinagrett etter eget ønske.

4 porsjoner

porsjoner
Salatdressing
1 fedd presset hvitløk
4 ss melk
1 stk lime, skal og juice
Salt
Salat
3 stk søtpoteter
2 stk avocado
1 pk sukkererter
1 stor pose salatmix
1 pk cherrytomater
1 potte korinader
2 stk vårløkstilker
1 dl ristet gresskarkjerner
Salt og pepper
Vinagrett
1 ss sukker
1 stk lime, juicen

Legg oppskrift i handlevogn