Norsker oster og spekemat til glade maidager
Mai er høytid for fest og god mat – og hva passer vel bedre enn fat dekket med lekre norske oster og smakfull spekemat? Utforsk vårt utvalg av kvalitetsprodukter som passer til menyen i din restaurant, perfekt til buffet, tapas, koldtbord og ostefat. Gjør deg klar for smakfulle maidager!
Høvding Sverre Ung fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter. Det er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk, modnet 3-6 måneder. Osten er smidig, har noe hullsetting, med mild smak og lukt. Smaken kan oppleves både kremet, søt, syrlig, fyldig, balansert og nøtteaktig med kort ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød, knekkebrød, til matlaging eller gratinering.
Høvding Sverre Lagret fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter, modnet 6-12 måneder. Osten er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk. Den er myk, smidig og med litt hullsetting. Smaken kan oppleves kremet, søt, rund, fyldig, balansert og nøtteaktig med god ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød og knekkebrød, til gratinering, pizza og ostefatet.
Høvding Sverre XO fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter og er modnet i minst 12 måneder. Det er en pasteurisert, kittmodnet ost av kumelk, der skorpen er beige og blekere enn ung og lagret. Osten er fast, smidig, med noe hullsetting, med mye smak og lukt. Smaken oppleves rund, fyldig, balansert, salt og nøtteaktig med mye ettersmak. XO kan brukes som en parmesan og raspes på supper, pasta og pizza. Nydelig å spise alene sammen med god drikke.
Rokoll fra Orkladal Ysteri er ystet som en fransk Vacherol og er modnet minst 2,5 måneder. Det er en pasteurisert, myk kittmodnet ost av kumelk, med rødlig skorpe. Osten er smidig og smaken kan oppleves både kremet, søt, rund, fyldig, balansert med noe ettersmak. Nyt osten temperert, med godt brød eller usaltet kjeks, gele, honning, nøtter og tørket frukt. Ypperlig sammen med andre oster på en tallerken til forrett eller dessert.
Skjenald fra Orkladal Ysteri en pasteurisert, myk kittmodnet ost av kumelk, ystet som en fransk Vacherol, modnet minst 2,5 måneder. Osten er smidig, med god smak og lukt. Skjenald smaker best temperert og server den gjerne med godt brød eller knekkebrød i kombinasjon med gelé, honning, nøtter og tørket frukt. Server den sammen med andre oster på en tallerken til forrett eller dessert. Kan varmes i ovnen og nytes som en dip.
Høvding Sverre XO fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter og er modnet i minst 12 måneder. Det er en pasteurisert, kittmodnet ost av kumelk, der skorpen er beige og blekere enn ung og lagret. Osten er fast, smidig, med noe hullsetting, med mye smak og lukt. Smaken oppleves rund, fyldig, balansert, salt og nøtteaktig med mye ettersmak. XO kan brukes som en parmesan og raspes på supper, pasta og pizza. Nydelig å spise alene sammen med god drikke.
Høvding Sverre Ung fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter. Det er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk, modnet 3-6 måneder. Osten er smidig, har noe hullsetting, med mild smak og lukt. Smaken kan oppleves både kremet, søt, syrlig, fyldig, balansert og nøtteaktig med kort ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød, knekkebrød, til matlaging eller gratinering.
Høvding Sverre Lagret fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter, modnet 6-12 måneder. Osten er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk. Den er myk, smidig og med litt hullsetting. Smaken kan oppleves kremet, søt, rund, fyldig, balansert og nøtteaktig med god ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød og knekkebrød, til gratinering, pizza og ostefatet.
Prisvinnende, lagret fastost, ystet på stølsmelk fra Valdres.
Valdres Brie er en tradisjonell hvitmuggost ystet på pasteurisert helmelk fra ku med melk fra gårder i Valdres. Osten er formodnet og spiseklar. Frisk og fløyelsaktig med en myk, nesten kremaktig konsistens. Rund og mild ettersmak, samtidig fyldig og litt nøtte- og sjampinjongaktig smak som gjør den anvendelig og lett å like. Valdres Brie egner seg godt på ostefat, til dessert eller snacks og som fritert eller stekt. Perfekt på lyst brød og usaltet kjeks, med syltetøy eller chutney. Prøv den gjerne på pizza.
Naturell, norsk fastost ystet for hånd av pasteurisert kumelk fra utvalgte gårder i Valdres. Valdresost er en fet gulost med fyldig og rund smak som er modnet i minimum 4 måneder. Osten egner seg svært godt til smørbrød, baguetter og sandwicher, eller ternet i en salat. Perfekt på ostefat og til tapas. Valdres Ost fikk bronsemedalje i World Cheese Awards i Wales November 2022.
Norsk fastost smaksatt med bukkehornkløver fra Valdresmeieriet, laget på pasteurisert kumelk. Bukono egner seg svært godt til smørbrød og sandwicher, kan også skjæres i terninger som snacks. Smelter perfekt i omelett eller på pizza. Prøv den til tapas. Bukono er en fet gulost som gir en fyldig smak som kan minne om nøtter og lønnesirup. Ystet for hånd av helmelk fra utvalgte gårder i Valdres. Bukono ble premiert med bronse under World Cheese Awards i 2018 og 2022, og sølv i 2023.