
Ost
Ost fra hele verden og nydelig norsk ost finner du i vår ostedisk. Finn den perfekte mozzarella til å toppe pizzaen, deilige oster til ostefatet eller en smaksrik parmesan til pastaretten!
Hvilke typer ost har vi?
Ost er laget av melk tilsatt melkesyrebakteriekultur, salt og løype som skiller ut mysen. Forskjeller i produksjon og melketyper har ført til mange tusen ulike ostesorter over hele verden. Noen er harde og skarpe, andre er myke og milde. Vi deler våre oster inn de syv ostefamiliene blåmuggost, chèvre, fastost, ferskost, hvitmuggost, kittmodningsost og smelteost. De vanligste melkesortene for produksjon av ost er ku, geit, sau og bøffel.
Norskprodusert pasteurisert camembert på kumelk fra Eiker Gårdsysteri.
Norskprodusert hvitmuggost smaksatt med pepper. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norskprodusert hvitmuggost smaksatt med norsk bergmynte og oregano. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norskprodusert hvitmuggost smaksatt med ramsløk og sort pepper. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norskprodusert hvitmuggost produsert på 100% geitemelk. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norskprodusert rødkittost produsert på ku- og geitemelk. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norsk håndlaget økologisk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Himmelspannet. Osten har en utmerket smelteevne og ypperlig på pizza, ostesmørbrød eller raclette. Topp pizzaen med noe søtt, eksempelvis aprikosmarmelade, fiken eller pæreskiver.
Norskprodusert rødkittost ystet på pasteurisert kumelk fra Himmelspannet. Storehorn har innslag av hvitmugg i skorpen og god smelteevne.
Norsk lagret, halvfast ost laget av pasteurisert geitemelk fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv er lagret mellom 4-9 måneder, har en mild og behagelig smak av geitemelk, hasselnøtter og karamell med en tilnærmet hvit, lys gul ostemasse. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk lagret, halvfast ost laget av pasteurisert geitemelk fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv er lagret mellom 4-9 måneder, har en mild og behagelig smak av geitemelk, hasselnøtter og karamell med en tilnærmet hvit, lys gul ostemasse. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norskprodusert modnet kremost av pasteurisert geitemelk fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Prosten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Gammel Erik Mellomlagret er en norsk håndverks-ost på pasteurisert kumelk fra Elvekanten Ysteri. Osten har en mild, balansert smak og aroma, lagret minimum 4 måneder. Osten har de senere år mottatt anerkjennelser og vunnet flere ulike priser og utmerkelser i inn- og utland.
Gammel Erik Vellagret er en norsk håndverksost på pasteurisert kumelk fra Elvekanten Ysteri, kjent for sin rike og komplekse smak, lagret minimum 6 måneder. Gammel Erik Vellagret fremstår som en smakfull ost med god aroma, krystallisert, god balanse mellom sødme og syrlighet. Osten har de senere år mottatt anerkjennelser og vunnet flere ulike priser og utmerkelser i inn- og utland.
Gammel Erik Mellomlagret er en norsk håndverks-ost på pasteurisert kumelk fra Elvekanten Ysteri. Osten har en mild, balansert smak og aroma, lagret minimum 4 måneder. Osten har de senere år mottatt anerkjennelser og vunnet flere ulike priser og utmerkelser i inn- og utland.
Gammel Erik Vellagret er en norsk håndverks-ost på pasteurisert kumelk fra Elvekanten Ysteri, kjent for sin rike og komplekse smak, lagret minimum 6 måneder. Gammel Erik Vellagret fremstår som en smakfull ost med god aroma, krystallisert, god balanse mellom sødme og syrlighet. Osten har de senere år mottatt anerkjennelser og vunnet flere ulike priser og utmerkelser i inn- og utland.
Norskprodusert fast rødkittost som er lagret over et år slik at smaken virkelig har fått utvikle seg.
En fast, norsk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Eiker Gårdsysteri. Osten er fyldig, har en meget god smelteevne og perfekt til topping på pizza. Osten har mange bruksområder og egner seg til gratinering, pasta og smaksforsterking i sauser, i tillegg til det tradisjonelle ostebordet.
Norskprodusert fast rødkittost som bare blir bedre og bedre når den lagres.
Norskprodusert Tilsiterost.
Eikern er en norskprodusert halvfast rødkittost med en rik og pikant smak uten å bli for sterk for norske ganer.
En fast, norsk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Eiker Gårdsysteri. Osten er fyldig, har en meget god smelteevne og perfekt til topping på pizza. Osten har mange bruksområder og egner seg til gratinering, pasta og smaksforsterking i sauser, i tillegg til det tradisjonelle ostebordet. Eiker lager all ost på egenprodusert melk og osten er modnet 3-6 måneder.
Sundvoldosten er en halvfast rødkittost på pasteurisert kumelk tilsatt ramsløk fra Eiker Gårdsysteri. Sundvoldosten ble til ved et samarbeid med Sundvolden Hotell, derav navnet. De lager all ost på egenprodusert melk og modnet minimum 3 måneder.
Tilsiter er en halvfast rødkittost på pasteurisert kumelk fra Eiker Gårdsysteri. Smaken er fyldig og aromatisk, og snillere enn den klassiske Tilsiter. De lager all ost på egenprodusert melk og osten er modnet minimum 3 måneder.
Hjertebrie er en pasteurisert brie på kumelk fra Eiker Gårdsysteri. Osten er en bløt hvitmuggost, har en mild smak som ung og får under modning kraftigere smak. Hjertebrie en vinner til ostefatet og gave til noen du er glad i.
Holtefjell Vellagret er en fast, norsk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Eiker Gårdsysteri. Osten er eksklusiv, har en fyldig smak og god smelteevne. Eiker lager all ost på egenprodusert melk og Holtefjell Vellagret er modnet minimum 6-12 måneder.
Holtefjell XO er en fast, tørr, norsk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Eiker Gårdsysteri. Osten er eksklusiv, har en fyldig smak, med god smelteevne. Eiker lager all ost på egenprodusert melk og Holtefjell XO er modnet minimum 12 måneder. En god erstatning til italienske Parmesan.
Høvding Sverre Ung fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter. Det er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk, modnet 3-6 måneder. Osten er smidig, har noe hullsetting, med mild smak og lukt. Smaken kan oppleves både kremet, søt, syrlig, fyldig, balansert og nøtteaktig med kort ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød, knekkebrød, til matlaging eller gratinering.
Høvding Sverre Lagret fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter, modnet 6-12 måneder. Osten er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk. Den er myk, smidig og med litt hullsetting. Smaken kan oppleves kremet, søt, rund, fyldig, balansert og nøtteaktig med god ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød og knekkebrød, til gratinering, pizza og ostefatet.
Høvding Sverre XO fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter og er modnet i minst 12 måneder. Det er en pasteurisert, kittmodnet ost av kumelk, der skorpen er beige og blekere enn ung og lagret. Osten er fast, smidig, med noe hullsetting, med mye smak og lukt. Smaken oppleves rund, fyldig, balansert, salt og nøtteaktig med mye ettersmak. XO kan brukes som en parmesan og raspes på supper, pasta og pizza. Nydelig å spise alene sammen med god drikke.
Rokoll fra Orkladal Ysteri er ystet som en fransk Vacherol og er modnet minst 2,5 måneder. Det er en pasteurisert, myk kittmodnet ost av kumelk, med rødlig skorpe. Osten er smidig og smaken kan oppleves både kremet, søt, rund, fyldig, balansert med noe ettersmak. Nyt osten temperert, med godt brød eller usaltet kjeks, gele, honning, nøtter og tørket frukt. Ypperlig sammen med andre oster på en tallerken til forrett eller dessert.
Skjenald fra Orkladal Ysteri en pasteurisert, myk kittmodnet ost av kumelk, ystet som en fransk Vacherol, modnet minst 2,5 måneder. Osten er smidig, med god smak og lukt. Skjenald smaker best temperert og server den gjerne med godt brød eller knekkebrød i kombinasjon med gelé, honning, nøtter og tørket frukt. Server den sammen med andre oster på en tallerken til forrett eller dessert. Kan varmes i ovnen og nytes som en dip.
Høvding Sverre Ung fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter. Det er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk, modnet 3-6 måneder. Osten er smidig, har noe hullsetting, med mild smak og lukt. Smaken kan oppleves både kremet, søt, syrlig, fyldig, balansert og nøtteaktig med kort ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød, knekkebrød, til matlaging eller gratinering.
Høvding Sverre Lagret fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter, modnet 6-12 måneder. Osten er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk. Den er myk, smidig og med litt hullsetting. Smaken kan oppleves kremet, søt, rund, fyldig, balansert og nøtteaktig med god ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød og knekkebrød, til gratinering, pizza og ostefatet.
Høvding Sverre XO fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter og er modnet i minst 12 måneder. Det er en pasteurisert, kittmodnet ost av kumelk, der skorpen er beige og blekere enn ung og lagret. Osten er fast, smidig, med noe hullsetting, med mye smak og lukt. Smaken oppleves rund, fyldig, balansert, salt og nøtteaktig med mye ettersmak. XO kan brukes som en parmesan og raspes på supper, pasta og pizza. Nydelig å spise alene sammen med god drikke.