Ostedisken
Her finner du er rikt utvalg ost fra hele verden og nydelig norsk ost. Finn den perfekte mozzarella til å toppe pizzaen, deilige oster til ostefatet eller en smaksrik parmesan til pastaretten!
Hvilke typer ost har vi?
Ost er laget av melk tilsatt melkesyrebakteriekultur, salt og løype som skiller ut mysen. Forskjeller i produksjon og melketyper har ført til mange tusen ulike ostesorter over hele verden. Noen er harde og skarpe, andre er myke og milde. Vi deler våre oster inn de syv ostefamiliene blåmuggost, chèvre, fastost, ferskost, hvitmuggost, kittmodningsost og smelteost. De vanligste melkesortene for produktsjon av ost er ku, geit, sau og bøffel.
Norskprodusert pasteurisert camembert på kumelk fra Eiker Gårdsysteri.
Norskprodusert hvitmuggost smaksatt med pepper. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norskprodusert hvitmuggost smaksatt med norsk bergmynte og oregano. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norskprodusert hvitmuggost smaksatt med ramsløk og sort pepper. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norskprodusert hvitmuggost produsert på 100% geitemelk. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norskprodusert rødkittost produsert på ku- og geitemelk. Den er ystet på pasteurisert melk.
Norsk håndlaget økologisk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Himmelspannet. Osten har en utmerket smelteevne og ypperlig på pizza, ostesmørbrød eller raclette. Topp pizzaen med noe søtt, eksempelvis aprikosmarmelade, fiken eller pæreskiver.
Norsk lagret, halvfast ost laget av pasteurisert geitemelk fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv er lagret mellom 4-9 måneder, har en mild og behagelig smak av geitemelk, hasselnøtter og karamell med en tilnærmet hvit, lys gul ostemasse. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk lagret, halvfast ost laget av pasteurisert geitemelk fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv er lagret mellom 4-9 måneder, har en mild og behagelig smak av geitemelk, hasselnøtter og karamell med en tilnærmet hvit, lys gul ostemasse. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norskprodusert modnet kremost av pasteurisert geitemelk fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Prosten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Norskprodusert fast rødkittost som er lagret over et år slik at smaken virkelig har fått utvikle seg.
En fast, norsk rødkittost laget på pasteurisert kumelk fra Eiker Gårdsysteri. Osten er fyldig, har en meget god smelteevne og perfekt til topping på pizza. Osten har mange bruksområder og egner seg til gratinering, pasta og smaksforsterking i sauser, i tillegg til det tradisjonelle ostebordet.
Norskprodusert fast rødkittost som bare blir bedre og bedre når den lagres.
Norskprodusert Tilsiterost.
Eikern er en norskprodusert halvfast rødkittost med en rik og pikant smak uten å bli for sterk for norske ganer.
Norskprodusert ung, fast rødkittost fra Eiker Gårdsysteri.
Norskprodusert vellagret fast rødkittost som bare blir bedre og bedre når den lagres.
Norskprodusert fast rødkittost som er lagret over et år slik at smaken virkelig har fått utvikle seg.
Kremet hvitmuggost med smak av trøffel.
Nidelven Blå er en halvfast norskprodusert blåmuggost fra Inderøy i Trøndelag, laget på pasteurisert kumelk. Nidelven er en fyldig blåmuggost med pent marmorert ostemasse og kremet smak, som er modnet i minimum 5 måneder etter produksjon. Nidelven er håndystet og norsk håndverk på sitt beste. Nidelven kan modnes til ca 10 måneder, da vil smaken utvikle seg og oppleves mer kraftig, fortsatt godt balansert. Osten ble kåret til verdens beste ost under Oste-VM i Trondheim i oktober 2023.
Granstubben er en norskprodusert rødkittost fra Gangstad Gårdsysteri.
Norskprodusert Snadderost fra Inderøy, laget på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert hvitskimmelost, laget på pasteurisert kumelk lagt i Gangstad Gårdsysteri sitt keramiske fat.
Norskprodusert hvitskimmelost, laget på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert halvfast hvitskimmelost fra Inderøy, laget på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert blåmuggost fra Inderøy, laget på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert hvitskimmelost fra Inderøy, laget på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert hvitskimmelost med krydder, laget på pasteurisert kumelk.
Mild blåmuggost fra Gangstad Gårdsysteri, med hvitmugg utenpå og blåmugg innvendig, laget på pasteurisert kumelk.
Norskprodusert halvfast hvitskimmelost fra Inderøy, laget på pasteurisert kumelk.
Mild blåmuggost fra Gangstad, med hvitmugg utenpå og blåmugg innvendig, laget på pasteurisert kumelk.
Salatost fra Gangstad Gårdsysteri er en pasteurisert kumelksost kuttet i terninger. Osten er blandet med fersk hvitløk og utvalgte urter, før den er lagt i rapsolje. Et trøndersk og norsk alternativ til den greske fetaosten. Salatosten har fått flere utmerkelser de siste årene, senest en sølvmedalje under Oste-VM 2023 i Trondheim.
Små kuler av pasteurisert chevre rullet i ulike krydder.
Norskprodusert camembert fra Strandli gård, som er oppkalt etter åsen bak gårde.. Osten er produsert på pasteurisert kumelk, og passer godt på ostebordet servert sammen med lyst brød eller kjeks, og noe søtt som en marmelade, gelé eller tørket frukt. Den er også ypperlig å ta med i tursekken med litt ferskt steinovnsbrød og tyttebærgelé.