God mat på glade maidager
Mai er tiden for fest og feiring – 17. mai, konfirmasjon og vårens mange hyggelige anledninger. Frist med norske oster, spekemat og friske salater med sesongens råvarer. Enkle småretter gjør det lett å kose seg sammen rundt bordet. Avslutt måltidet med en deilig kake pyntet med friske bær og spiselige blomster.
Til 17. mai-frokosten
Ta med nydelig spekemat, norsk og sjømat til en nydelig 17. mai-frokost! Maidagene er en tid for å samles – ute eller inne – og god mat gjør minnene enda bedre. Sett frem deilig pålegg på bordet og la gjestene forsyne seg selv, og nyt en deilig frokost i godt selskap.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Dronningsyltetøy, en nydelig norsk tradisjon hvor du blander det beste fra to verdener, norske ville blåbær fra den rene norske skogen og bringebær og rips fra norske produsenter med fokus på kvalitet. Røylands dronningsyltetøy smaker friskt og passe søtt. Den gode balansen mellom de norske bærene gjør syltetøyet det perfekte følge til vafler, pannekaker, brødskiven eller grøten. Nydelig til ost, i bollebakst eller kremkaker. Produktene fra Røyland Gård produseres alle uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.
Norsk karamellisert vaniljeprim fra Tverås Gårdsmat tilsatt ekte vanilje. Primen har fått flere utmerkelser, som Gull i NM i Ost i 2021 og sølv i VM i ost i 2023. Velegnet til brødskiven, vafler, kjeks, og som ingrediens til desserter og kaker.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis med unik smak. En spesialitet fra Garnviks Røkeri på Frøya, klar til servering. Best i test i TV2, desember 2023.
Inderøy 64° Nord sennepssaus med dill fra Berg Gård, Trøndelag, gir måltidene et friskt og smakfullt løft. Denne klassiske kombinasjonen av fyldig sennep og dill passer utmerket til fisk, skalldyr, salater, kjøttretter og potetretter. Berg Gård er først i Norge til å bruke norske sennepsfrø i sine produkter.
Spiseklar påleggssild i en deilig kremet saus. God smak av rømme, med et hint av pepperrot. Klar til å nytes på godt brød.
Norsk tradisjonsrik brunost støpt i gammeldagse former med akantusmønster fra Heidal Ysteri i Gudbrandsdalen. Formosten er pasteurisert, ystet på ku- og geitemelk og tilsatt fløte. Smaken er mild, søt, rund og fyldig. Heidal sin brunost, eller raudost som de sier i Heidal, er som skapt for den tradisjonsrike norske matpakken. Rør litt brunost inn i havregrøten eller i viltsausen, eller bruk den til is, vafler eller i brøddeigen. Du kan også smøre noen lefser med smør, brunost og sprøstekt spekeskinke, og servere som fingermat i fine ruller.
Norskprodusert halvfast hvitskimmelost fra Inderøy, laget på pasteurisert kumelk.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Dronningsyltetøy, en nydelig norsk tradisjon hvor du blander det beste fra to verdener, norske ville blåbær fra den rene norske skogen og bringebær og rips fra norske produsenter med fokus på kvalitet. Røylands dronningsyltetøy smaker friskt og passe søtt. Den gode balansen mellom de norske bærene gjør syltetøyet det perfekte følge til vafler, pannekaker, brødskiven eller grøten. Nydelig til ost, i bollebakst eller kremkaker. Produktene fra Røyland Gård produseres alle uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.
Norsk karamellisert vaniljeprim fra Tverås Gårdsmat tilsatt ekte vanilje. Primen har fått flere utmerkelser, som Gull i NM i Ost i 2021 og sølv i VM i ost i 2023. Velegnet til brødskiven, vafler, kjeks, og som ingrediens til desserter og kaker.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis med unik smak. En spesialitet fra Garnviks Røkeri på Frøya, klar til servering. Best i test i TV2, desember 2023.
Inderøy 64° Nord sennepssaus med dill fra Berg Gård, Trøndelag, gir måltidene et friskt og smakfullt løft. Denne klassiske kombinasjonen av fyldig sennep og dill passer utmerket til fisk, skalldyr, salater, kjøttretter og potetretter. Berg Gård er først i Norge til å bruke norske sennepsfrø i sine produkter.
Spiseklar påleggssild i en deilig kremet saus. God smak av rømme, med et hint av pepperrot. Klar til å nytes på godt brød.
Norsk tradisjonsrik brunost støpt i gammeldagse former med akantusmønster fra Heidal Ysteri i Gudbrandsdalen. Formosten er pasteurisert, ystet på ku- og geitemelk og tilsatt fløte. Smaken er mild, søt, rund og fyldig. Heidal sin brunost, eller raudost som de sier i Heidal, er som skapt for den tradisjonsrike norske matpakken. Rør litt brunost inn i havregrøten eller i viltsausen, eller bruk den til is, vafler eller i brøddeigen. Du kan også smøre noen lefser med smør, brunost og sprøstekt spekeskinke, og servere som fingermat i fine ruller.
Norskprodusert halvfast hvitskimmelost fra Inderøy, laget på pasteurisert kumelk.
Norsk vellagret, halvfast ost laget av pasteurisert stølsmelk av geit fra Hallingdal, produsert av Prestholt Geitost i Hol Ysteri. Leirgrøv av stølsmjølk er lagret fra 12-24 måneder og har en mild og behagelig smak av geit, hasselnøtter, søt karamell og komplimenterende syrlighet. Tilnærmet hvit, lys gul ostemasse med tydelige krystaller, med en myk og kremet konsistens. Osten har fått flere utmerkelser de siste årene, både nasjonalt og internasjonalt.
Dronningsyltetøy, en nydelig norsk tradisjon hvor du blander det beste fra to verdener, norske ville blåbær fra den rene norske skogen og bringebær og rips fra norske produsenter med fokus på kvalitet. Røylands dronningsyltetøy smaker friskt og passe søtt. Den gode balansen mellom de norske bærene gjør syltetøyet det perfekte følge til vafler, pannekaker, brødskiven eller grøten. Nydelig til ost, i bollebakst eller kremkaker. Produktene fra Røyland Gård produseres alle uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.
Norsk karamellisert vaniljeprim fra Tverås Gårdsmat tilsatt ekte vanilje. Primen har fått flere utmerkelser, som Gull i NM i Ost i 2021 og sølv i VM i ost i 2023. Velegnet til brødskiven, vafler, kjeks, og som ingrediens til desserter og kaker.
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis med unik smak. En spesialitet fra Garnviks Røkeri på Frøya, klar til servering. Best i test i TV2, desember 2023.
Smakfullt utvalg norsk ost, spekemat og tapas til koldbordet
En delikat ost- og spekemattallerken er perfekt som forrett, smårett eller en del av et bugnende koldtbord. Velg gode, norske oster som lagret fastost, blåmuggost eller en kremet brie. Kombiner med spekeskinke, straumpølse – og gjerne noen norske bær, matgelé og sprø knekkebrød eller fersk focaccia. Dette er enkel, men elegant mat som passer perfekt til både store og små gjester. En frisk salat med sesongens råvarer passer også godt på koldtbordet, få inspirasjon til deilige salater her.
Spansk spekefat av Ibèrico serrano skinke, Ibèrico chorizo spekepølse og Ibèrico speket ytrefilè.
Delikate mini grissini med en nøytral smak.
Tapenade av grønn oliven er en perfekt smaksetter på en kanapé, toast eller sandwich.
Klassisk hvitløksmajones med en tvist av lime.
Grønne oliven fra Kalamata i Hellas fylt med hele mandler. Passer godt som snacks
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis og smaksatt med Garnviks Røkeri sin krydderblanding. Et smakfullt stykke fisk basert på tradisjoner, klar til å nytes.
Fargerik miks av frysetørkede spiselige blomster til pynting av festkaker, garnityr på et ostebord, salater eller i drinker.
Høvding Sverre Lagret fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter, modnet 6-12 måneder. Osten er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk. Den er myk, smidig og med litt hullsetting. Smaken kan oppleves kremet, søt, rund, fyldig, balansert og nøtteaktig med god ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød og knekkebrød, til gratinering, pizza og ostefatet.
Prisvinnende, vellagret fastost fra Valdres, ystet på stølsmelk i sommerhalvåret fra kyr som går på fjellbeite. Lagret på trehyller i minst 18 måneder. Bufar er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Osten har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Vellagret Bufar® er en fast gulost som egner seg godt til matlaging. Under modning utvikler smaken seg og osten blir fastere. Prøv raspet Bufar på pizza eller som gratinering, da osten har gode smelteegenskaper. En vinner på tapasbordet og et godt norsk alternativ til Parmesan. Bufar har fått navnet sitt fra en gammel tradisjon der kyrene ble hentet hjem fra stølen på bufardagen. Vellagret Bufar har vært finalist i Det norske måltid flere ganger og fikk sølv i NM i ost 2019.
Mild blåmuggost fra Gangstad Gårdsysteri, med hvitmugg utenpå og blåmugg innvendig, laget på pasteurisert kumelk.
IBEX er en halvfast ost på pasteurisert ku- og geitemelk fra Myrdal gård, modnet i minimum 7 måneder. IBEX betyr fjellgeit på latinsk og en blanding av ostene Fjellost og Geitost, også fra Myrdal. IBEX har en noe kremet konsistens der du kan kjenne krystaller etter hvert som osten modnes.
Norsk aquavitgelé laget på prisvinnende aquavit fra Grimstad. Røylands aquavitgelé er det perfekte tilbehøret til julematen. Nydelig til både ribbe, rakfisk og kalkun. Geleen passer også svært godt til viltkjøtt og kjøttretter av okse, og kan gjerne sette prikken over i-en på et ostefat. Røylands aquavitgelé er frisk og lett syrlig, med smak av aquavitkrydder som karve og anis. Nydelig balansert med akkurat passe sødme, syre og krydder. Produktene fra Røyland Gård produseres uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.
Spekepølse av svin og storfe fra Inderøy i Trøndelag. Straumpølsen har en tydelig kjøttstruktur og er røkt på bøkeflis og har blitt kåret til Norges beste spekepølse. Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner på Inderøy og de er mest kjent som kompromissløs produsent av Inderøysodd, og har i tillegg produsert kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. De benytter kun norske kjøttråvarer og produktet er merket med Nyt Norge. Produktet er pakket i beskyttende atmosfære og har spiselig ytterlag. Straumpølsen passer godt på et spekefat, som pålegg eller snacks. Med sitt klassiske smaksbilde passer den også perfekt sammen med andre smaker på et tapasbord. Tempereres før servering.
Svensk tynt, håndkjevlet knekkebrød benyttes til ost eller til annet pålegg.
Spansk spekefat av Ibèrico serrano skinke, Ibèrico chorizo spekepølse og Ibèrico speket ytrefilè.
Delikate mini grissini med en nøytral smak.
Tapenade av grønn oliven er en perfekt smaksetter på en kanapé, toast eller sandwich.
Klassisk hvitløksmajones med en tvist av lime.
Grønne oliven fra Kalamata i Hellas fylt med hele mandler. Passer godt som snacks
Kortreist laks fra krystallklar sjø, røkt på bøkeflis og smaksatt med Garnviks Røkeri sin krydderblanding. Et smakfullt stykke fisk basert på tradisjoner, klar til å nytes.
Fargerik miks av frysetørkede spiselige blomster til pynting av festkaker, garnityr på et ostebord, salater eller i drinker.
Høvding Sverre Lagret fra Orkladal Ysteri er ystet som en sveitsisk tilsiter, modnet 6-12 måneder. Osten er en pasteurisert, halvfast kittmodnet ost av kumelk. Den er myk, smidig og med litt hullsetting. Smaken kan oppleves kremet, søt, rund, fyldig, balansert og nøtteaktig med god ettersmak. Osten nytes temperert sammen med brød og knekkebrød, til gratinering, pizza og ostefatet.
Prisvinnende, vellagret fastost fra Valdres, ystet på stølsmelk i sommerhalvåret fra kyr som går på fjellbeite. Lagret på trehyller i minst 18 måneder. Bufar er en fet gulost med en fyldig, rund smak. Osten har en herlig blanding av salte, søte og nøtteaktige noter med mild melkefriskhet. Vellagret Bufar® er en fast gulost som egner seg godt til matlaging. Under modning utvikler smaken seg og osten blir fastere. Prøv raspet Bufar på pizza eller som gratinering, da osten har gode smelteegenskaper. En vinner på tapasbordet og et godt norsk alternativ til Parmesan. Bufar har fått navnet sitt fra en gammel tradisjon der kyrene ble hentet hjem fra stølen på bufardagen. Vellagret Bufar har vært finalist i Det norske måltid flere ganger og fikk sølv i NM i ost 2019.
Mild blåmuggost fra Gangstad Gårdsysteri, med hvitmugg utenpå og blåmugg innvendig, laget på pasteurisert kumelk.
IBEX er en halvfast ost på pasteurisert ku- og geitemelk fra Myrdal gård, modnet i minimum 7 måneder. IBEX betyr fjellgeit på latinsk og en blanding av ostene Fjellost og Geitost, også fra Myrdal. IBEX har en noe kremet konsistens der du kan kjenne krystaller etter hvert som osten modnes.
Norsk aquavitgelé laget på prisvinnende aquavit fra Grimstad. Røylands aquavitgelé er det perfekte tilbehøret til julematen. Nydelig til både ribbe, rakfisk og kalkun. Geleen passer også svært godt til viltkjøtt og kjøttretter av okse, og kan gjerne sette prikken over i-en på et ostefat. Røylands aquavitgelé er frisk og lett syrlig, med smak av aquavitkrydder som karve og anis. Nydelig balansert med akkurat passe sødme, syre og krydder. Produktene fra Røyland Gård produseres uten konserveringsmidler og rørsukkeret og krydderet som benyttes er økologisk.
Spekepølse av svin og storfe fra Inderøy i Trøndelag. Straumpølsen har en tydelig kjøttstruktur og er røkt på bøkeflis og har blitt kåret til Norges beste spekepølse. Inderøy Slakteri forvalter mattradisjoner på Inderøy og de er mest kjent som kompromissløs produsent av Inderøysodd, og har i tillegg produsert kvalitetsprodukter innen spekemat og pølser gjennom tre generasjoner. De benytter kun norske kjøttråvarer og produktet er merket med Nyt Norge. Produktet er pakket i beskyttende atmosfære og har spiselig ytterlag. Straumpølsen passer godt på et spekefat, som pålegg eller snacks. Med sitt klassiske smaksbilde passer den også perfekt sammen med andre smaker på et tapasbord. Tempereres før servering.
Svensk tynt, håndkjevlet knekkebrød benyttes til ost eller til annet pålegg.
Kakefest til 17. mai og mai-feiringene
Ingen maifeiring uten kake! Enten det er 17. mai, konfirmasjon eller en enkel søndagskaffe, hører det søte med. Den klassiske bløtkaken er en sikker vinner. Pynt kaken med friske bær og spiselige blomster. En deilig og frisk variant av tiramisu med jordbær er en favoritt blant stor og liten og lages i en fei dagen før dagen!
Klassisk italienske fingerkjeks og mest kjent som en av hovedingrediensene til den berømte italienske desserten Tiramisu.
Klassisk italienske glutenfrie fingerkjeks og mest kjent som en av hovedingrediensene til den berømte italienske desserten Tiramisu.
Ricotta er en kremet, mild ost laget av pasteurisert myse og fløte, ideell for både søte og salte retter.
Økologisk ekte kanel av fineste kvalitet. Fair trade.
Ferdig stekte cannoli, klare til å fylles.
Ferdig stekte cannoli, klare til å fylles.
Granarolo Mascarpone er en klassisk italiensk ferskost, laget av pasteurisert fløte av høy kvalitet. Den er et essensielt element i mange tradisjonelle desserter, men kan også brukes i alt fra sauser til baking.
Frysetørkede spiselige stemorsblomster til pynting av festkaker, garnityr til ostebord, salater eller drinker.
Søte pikekyss, ca 35 stk i posen.
100% vanilje med kraftig aroma og smak.
Klassisk britisk lemon curd.
Klassisk italienske fingerkjeks og mest kjent som en av hovedingrediensene til den berømte italienske desserten Tiramisu.
Klassisk italienske glutenfrie fingerkjeks og mest kjent som en av hovedingrediensene til den berømte italienske desserten Tiramisu.
Ricotta er en kremet, mild ost laget av pasteurisert myse og fløte, ideell for både søte og salte retter.
Økologisk ekte kanel av fineste kvalitet. Fair trade.
Ferdig stekte cannoli, klare til å fylles.
Ferdig stekte cannoli, klare til å fylles.
Granarolo Mascarpone er en klassisk italiensk ferskost, laget av pasteurisert fløte av høy kvalitet. Den er et essensielt element i mange tradisjonelle desserter, men kan også brukes i alt fra sauser til baking.
Frysetørkede spiselige stemorsblomster til pynting av festkaker, garnityr til ostebord, salater eller drinker.
Søte pikekyss, ca 35 stk i posen.
100% vanilje med kraftig aroma og smak.
Klassisk britisk lemon curd.
Klassisk italienske fingerkjeks og mest kjent som en av hovedingrediensene til den berømte italienske desserten Tiramisu.