
Tiramisu med jordbær
Frisk variant av tiramisu med jordbær. Perfekt tiramisu til barn! Lag den med vanlige eller glutenfrie fingerkjeks.
Til en tiramisu trenger du:
- 500 g jordbær
- 2 dl vann
- 2 ss sukker
- 250 g fingerkjeks
- 250 g mascarpone
- 3 egg
- 1 ts vaniljesukker
- 60 g sukker
Slik gjør du:
- Vask og rens jordbærene. Kutt dem i små biter. Bland jordbær, 2 ss sukker og vann og la det stå et par minutter.
- Sil jordbærene, ta vare på væsken og ha den over i en dyp skål.
- Skill eggene i to separate boller. Pisk sukker og eggplommer til det får en kremaktig konsistens.
- Rør mascarponen glatt og fold inn eggeplommene. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i mascarponeblandingen.
- Dypp fingerkjeksene raskt i jordbærvannet og fordel dem utover et fat eller i porsjonsglass.
- Topp med havlparten av kremen og halvparten av de hakkede jordbærene. Fordel resten av fingerkjeksen og til slutt resten av kremen over.
- Topp med resten av jordbærene og sett kaken kaldt frem til servering.