
Cannoli med ricottakrem
Sprø, søte og uimotståelige – klassiske cannoli er Italias kanskje mest ikoniske dessert. Her får du en herlig kombinasjon av sprø canneloni-skjell og silkemyk ricottakrem med et hint av kanel. Perfekte å stable i en lekker pyramide på dessertbordet.
Til cannoli trenger du
- 2 pakker cannoli (á ca 15 stk små eller 6 stk store)
- 500 g ricotta
- 150 g sukker
- ½ ts kanel
Til pynt
- Finhakket pistasj
- Melis
Slik gjør du:
- Hell overflødig væske av ricottaen og ha den i en bolle.
- Rør inn sukker og kanel for hånd til du får en glatt og jevn krem – unngå mikser.
- Dekk bollen med plastfolie eller en tallerken, og sett det i kjøleskapet over natten. Da vil sukkeret smelte og kremen tynker til perfekt konsistens.
- Ha kremen over i en sprøytepose og klipp et hull på ca. 1 cm. Fyll cannolirørene fra begge ender.
- Dypp endene i finhakket pistasj, legg dem på et serveringsfat og sikt over litt melis før servering.
Tips: Fyll cannoliene rett før servering så de beholder sprøheten. Du kan også eksperimentere med ulike smaker i endene – prøv for eksempel sjokoladebiter, kandisert appelsinskall eller noe uventet som knust Smash.