Skip to main content
Til toppen
Eltefri focaccia med fetaost og oliven

Eltefri focaccia med fetaost og oliven

Saftig og luftig focaccia er en fantastisk start på et festmåltid med tapas. Denne oppskriften kan du lage uten kjøkkenmaskin så lenge man tar tiden til hjelp. Rør sammen en rask deig og la glutennettet utvikles helt av seg selv ved å la deigen stå til dagen etter. 

Les også: Tapasretter som imponerer gjestene

Du trenger:

  • 600 g hvetemel, tipo 00
  • 1/4 ts tørrgjær
  • 1 ts flaksalt + ekstra til toppen
  • 450 ml kaldt vann
  • 3-6 ss olivenolje
  • Oliven, fetaost og frisk rosmarin. 

Slik gjør du:

  1. Rør hvetemel, tørrgjær og flaksalt sammen i en stor bolle. Hell i vannet og rør sammen til en deig. Du trenger ikke å elte deigen, for ved å la den stå over natten danner deigen glutennett helt av seg selv. Dekk deigen med et lokk eller folie, og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12–20 timer. 
  2. Ha et stykke bakepapir over i en liten langpanne og hell deigen over i formen. Ha litt olivenolje på hendene og press deigen ut i formen. Det går fint om du slår ut luft av deigen underveis, for den skal heve en gang til. Dekk med plastfolie eller kjøkkenhåndkle, og la stå på kjøkkenbenken i 1-2 timer til. 
  3. Forvarm ovnen til 250 grader over og undervarme. 
  4. Hell 3-5 ss olivenolje over brødet og bruk fingerene til å lage små fordypninger i deigen. Bryt store biter av feta og press ned i deigen sammen med oliven og rosmarin. Dryss over maldon flaksalt. 
  5. Stek midt i ovnen i ca 15 min til den er gylden og gir fra seg en hul lyd når du dunker på den.
  6. Avkjøl på rist og lag et fantastisk tapasmåltid med oster, oliven, aioli og forskjellige spanske skinker og salamier. 

Les også: Tapasretter som imponerer gjestene

Visning
Caputo hvetemel tipo-0 Manitoba 1 kg

Manitoba er et italiensk mel med et svært høyt proteininnhold på hele 14%. W: 360-380 som gir en elastisk og smidig deig som kan heve i 72 timer. Vi anbefaler å bruke Manitoba som forsterkning i pizzadeigen eller alene. Tåler temperatur over 370 grader!

Produktnummer: 130165
Lagerbeholdning:
53,00 pr kg
Caputo pizzagjær 100 g

Italiensk tørrgjær som er perfekt til pizzadeig. Krever 1/3 sammenlignet med fersk gjær. Kan brukes direkte i melblandingen og bør oppbevares i kjøleskap etter åpning.

Produktnummer: 130202
Lagerbeholdning:
550,00 pr kg
Gresk feta PDO 200 g

Ekte gresk feta produsert på geit og fåremelk som gir den friske og syrlige smaken.

Produktnummer: 905150
Lagerbeholdning:
375,00 pr kg
Iliada Kalamata olivenolje ex virg bx PDO 250 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak.

Produktnummer: 420205
Lagerbeholdning:
412,04 pr l
Iliada oliven grønn u/sten 120 g

Grønne oliven i olje fra Hellas er velegnet som snacks, til pizza og pastaretter.

Produktnummer: 480817
Lagerbeholdning:
304,17 pr kg

Bestill produkter til focaccia og tapas hjem til deg

Lenker
Min side