Til toppen

Gløgg til jul

Gløgg til jul

Vin chaud, Glühwein eller gløgg? Uansett hva du kaller det, er denne drikken perfekt for kalde og rå dager eller for umiddelbar julestemning. 

Til 4 tørste venner trenger du

1 sitron, økologisk
1 appelsin, økologisk
5 nellikspikere
1 stjerneanis (Og noen ekstra til servering)
3 hele kardemommefrø
1 vaniljestang
1,5 dl sukker
1,5 dl vann
1 kanelstang (Og noen ekstra til servering)
1 flaske god og rund rødvin eller god eplejuice

Slik gjør du

Skrell brede strimler av skallet fra sitronen og appelsinen med en potetskreller. Hvis du klarer det er det best å unngå det hvite fruktkjøttet som er besk. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Press juice av sitronen og appelsinen. 
Ha appelsin og sitronjuice, skall, krydder, vaniljefrø og stang, sukker og vann i en kjele og kok opp. La koke til det har redusert til ⅓ mens du rører nå og da. Det tar ca. 20 minutter.  

Hell i rødvin eller eplejuice, og varm opp til det ryker, men ikke la det koke. Server med det samme. Hvis du har det travelt før gjestene kommer kan du klargjøre sirupen tidligere på dagen og sile fra krydderne når sirupen har kokt ferdig. Hell i alkohol/Juice og varm opp når de kommer og pynt gjerne med litt ekstra kanelstenger og stjerneanis i glassene. 
 

Gløgg med julekrydder

Gløgg med julekrydder

Kjøp det du trenger for å lage gløgg på Oluf.no

Sorter etter: Navn (a > å)

Mill & Mortar kanel hel ØKO 45 g

Økologisk ekte kanel av fineste kvalitet. Fair trade.
514548

Mill & Mortar kardemomme hel ØKO 25 g

Grønn kardemomme er et tradisjonsrikt og aromatisk krydder.
514535

Mill & Mortar nellik hel ØKO 30 g

Sprø blomsterknopper fra nelliktreet.
514549

Mill & Mortar stjerneanis hel ØKO 30 g

Et allsidig krydder med smak av lakris.
514539

Vaniljestang madagaskar (bourbon) 3 stk

Vanilje fra Madagaskar er den vaniljetypen som har størst innhold av vanillin. Aromaen karakteriseres som dyp, fyldig, søt og kremet.
513530