Fastelavensboller eller fastelavnsboller, som det egentlig heter, med sitronkrem, pistasjkrem, kaffekrem eller bringebærkrem. Her får du inspirasjon til fastelavensboller med spennende smaker!
Du trenger:
500 g hvetemel 100 g sukker 3 ts pizzagjær eller 1 pose tørrgjær 0,5 ts malt kardemomme 0,5 ts salt 2 dl melk 1 dl vann 100 g smør, romtemperert i terninger 1 egg , til pensling
Slik gjør du:
Fyll de luftige fastelavensbollene med deilige kremer med spennende smaker. Hver oppskrift holder til 12-14 boller.
Tips: Du kan gjerne bruke vanlig kremfløte, men hvis du ønsker en stivere kremfløte som holder formen bedre når du sprøter den ut, kan du tilsette litt gelatin i kremen. Se oppskrift på stabil pisket krem nederst på siden.
Fastelavnsboller med sitronkrem:
3 dl kremfløte eller 1 grunnoppskrift for stabil pisket krem 1 ss melis 1 ts vaniljesukker Lemon Curd
Melis til pynt
Pisk kremen med melis og vaniljesukker. Del bollene i to og smør litt lemon curd på hver bunn. Sprøyt en ring med krem over, sett på lokket og dryss med litt melis.
Fastelavnsboller med kaffe-, sjokolade- eller pistasjkrem:
3 dl kremfløte eller 1 grunnoppskrift for stabil pisket krem 1 ss melis 3 ss kaffe-, sjokolade- eller pistasjkrem
Melis eller kakaopulver til pynt
Pisk kremen med melis og kaffe-, sjokolade eller pistasjkrem. Del bollene i to, sprøyt på krem, sett på lokket og dryss med litt melis eller kakaopulver.
Fastelavnsboller med blåbær- eller bringebærkrem:
3 dl kremfløte eller 1 grunnoppskrift for stabil pisket krem 1 ss melis 3-6 ts bringer- eller blåbærstøv
Til pynt: Kandisert rose, kandisert fiol eller frysetørket bringebær Et par dråper vann eller sitronsaft ca 100 g melis
Pisk kremen med melis og bringebærstøv eller blåbærstøv til ønsket farge og smak. Del bollene i to, sprøyt på krem, sett på lokket.
Lag melisglasur med melis og et par dråper vann eller sitronsaft til du har en fast glasur. Pynt lokket med litt melisglasur og dryss med kandisert rose, fiol eller bringebær.
Kjølevare
Denne varen er en kjølevare. Vi tilfredstiller alle krav om matsikkerhet og du kan være trygg på at varen blir forsvarlig behandlet hele veien hjem til deg!
Vare med variabel vekt
Produktet varierer i vekt og størrelse. Enhetsprisen er utregnet fra en reservasjonsvekt som er noe høyere enn ca. vekt i varebeskrivelse. Pris per kg er den reelle kiloprisen på varen som du vil bli belastet når varen veies. Prisen blir justert basert på faktisk vekt på utsendingsdagen.
Du betaler aldri for mer enn det du får :)
Les mer om produkter med vektvariabel vekt her.
Kan ikke sendes, må hentes i Vestby.
Denne varen må hentes på vårt hentested i Vestby.
Noen av våre varer er for store, for skjøre eller er av andre årsaker uegnet for å sendes hjem til privatkunder. Vi ønsker likevel å kunne tilby våre kunder muligheten til å kjøpe disse varene hvis man har mulighet for å hente varen på vårt lager i Vestby. Handlekurver som inneholder en av disse varene vil begrense tilegnelige fraktalternativer til kun Hentested: Oluf Lorentzen, Toveien 22, 1540 Vestby.
Hvis du ønsker ordren sendt hjem må du fjerne varen med symbolet for hentevare Vestby.
3 dl fløte 1 plate gelatin 2 ts vann
Bløtlegg gelatin i kaldt vann 5-10 minuter. Kok opp 2 ts vann. Klem vannet ut av gelatinplaten og smelt gelatinen i det varme vannet. Hell gelatinvannet i kremfløten mends du pisker til det dannes myke topper. Sett gjerne kremen 30 minutter i kjøleskapet før du pisker videre. Pass på at du ikke pisker for mye, da vil kremen skille seg.