Til toppen

Vacherin Mont d'or AOP 360 g

En fransk spesialitet! Vinterost med flytende konsistens og masse smak.

Vacherin Mont D'Or er en kittmodnet bløt ost, produsert i Jurafjellene syd for byen Pontarlier, ca. 1300 moh., nær grensen til Sveits. Den er produsert av upasteurisert kumelk. Det anbefales at den spises med skje. Osten lagres/modnes på meieriet i former av gran (fra 3 uker–2 mnd) i en temperatur på 10–12 °C med meget høy luftfuktighet. Vacherin Mont D’Or produseres kun av ”vintermelken” i perioden august til mars. Dette gjør den tilgjengelig fra slutten av september til begynnelsen av april. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1981.
Allergener
Melk
Smak
Osten har en naturlig gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er meget bløt og kremete. Den har en unik kraftig smak, noe fruktig og svært aromatisk. Osten er sylindrisk og tilbys i forskjellige størrelser, fra 13–30 cm i diameter. Ostemassen er bundet med et bånd, som ikke må fjernes, heller ikke ved servering. Vacherin Mont D'Or blir fort bløt og bør serveres fra esken.
Bruksområder
Vacherin Mont D'Or er en av våre meget spesielle oster, som absolutt er å anbefale når man skal presentere et utvalg utenom det vanlige. Den bør være en del av en osteanretning etter en kraftig hovedrett.
Spesifikasjoner
Tilleggsinfo Framstilt av rå melk.
Energi (KJ) 1186.000 KJ
Energi (KCal) 286.000
Fett 24.000 g
Mettet fett 17.000
Karbohydrater 0.500 g
Sukkerarter 0.500
Protein 17.000 g
Kostfiber 0.000
Salt 1.500
Gtin D-pak 13292797041517
Gtin F-pak 3292797041510
Opphavssted Frankrike
Drenet vekt 0.000
Bruksområder Vacherin Mont D'Or er en av våre meget spesielle oster, som absolutt er å anbefale når man skal presentere et utvalg utenom det vanlige. Den bør være en del av en osteanretning etter en kraftig hovedrett.
Smak Osten har en naturlig gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er meget bløt og kremete. Den har en unik kraftig smak, noe fruktig og svært aromatisk. Osten er sylindrisk og tilbys i forskjellige størrelser, fra 13–30 cm i diameter. Ostemassen er bundet med et bånd, som ikke må fjernes, heller ikke ved servering. Vacherin Mont D'Or blir fort bløt og bør serveres fra esken.
Antall F-pak i D-pak 6
Standard pakningsenhet 360 Gram
EPD nummer 4858973
Ingredienser Upasteurisert kumelk, salt, animalsk løpe, syrekultur.
Sesong Ja
Periode Vinter, ca uke 38-17
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fast 1
Skarp 5
Fyldig 4
Korsher Nei
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Ja
Nøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Lupiner Fri for
Debio 0
Euroganic 0
Fairtrade 0
Min.temp 2 °C.
Max.temp 8