Til toppen

Vacherin Mont d'or AOP 360 g

Produktnummer: 905538-fpak
Lagerbeholdning:

inkl. mva.

538,89 per kg

En fransk spesialitet! Vinterost med flytende konsistens og masse smak.

Vacherin Mont D'Or er en kittmodnet bløt ost, produsert i Jurafjellene syd for byen Pontarlier, ca. 1300 moh., nær grensen til Sveits. Den er produsert av upasteurisert kumelk. Det anbefales at den spises med skje. Osten lagres/modnes på meieriet i former av gran (fra 3 uker–2 mnd) i en temperatur på 10–12 °C med meget høy luftfuktighet. Vacherin Mont D’Or produseres kun av ”vintermelken” i perioden august til mars. Dette gjør den tilgjengelig fra slutten av september til begynnelsen av april. Osten fikk sin AOP-betegnelse i 1981.
Smak
Osten har en naturlig gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er meget bløt og kremete. Den har en unik kraftig smak, noe fruktig og svært aromatisk. Osten er sylindrisk og tilbys i forskjellige størrelser, fra 13–30 cm i diameter. Ostemassen er bundet med et bånd, som ikke må fjernes, heller ikke ved servering. Vacherin Mont D'Or blir fort bløt og bør serveres fra esken.
Bruksområder
Vacherin Mont D'Or er en av våre meget spesielle oster, som absolutt er å anbefale når man skal presentere et utvalg utenom det vanlige. Den bør være en del av en osteanretning etter en kraftig hovedrett.
Spesifikasjoner
Tilleggsinfo framstilt av rå melk.
Energi (KJ) 1186
Energi (KCal) 286
Fett (g) 24
Mettede fettsyrer (g) 17
Karbohydrater (g) 0.5
Sukkerarter (g) 0.5
Protein (g) 17
Salt (g) 1.5
Kostfiber (g) 0
Gtin D-pak 13292797041517
Gtin F-pak 3292797041510
Opphavssted Frankrike
Drenret vekt 0.000
Bruksområder Vacherin Mont D'Or er en av våre meget spesielle oster, som absolutt er å anbefale når man skal presentere et utvalg utenom det vanlige. Den bør være en del av en osteanretning etter en kraftig hovedrett.
Smak Osten har en naturlig gylden skorpe med en rødlig farge. Ostemassen er meget bløt og kremete. Den har en unik kraftig smak, noe fruktig og svært aromatisk. Osten er sylindrisk og tilbys i forskjellige størrelser, fra 13–30 cm i diameter. Ostemassen er bundet med et bånd, som ikke må fjernes, heller ikke ved servering. Vacherin Mont D'Or blir fort bløt og bør serveres fra esken.
Antall F-pak i D-pak 6
Pakningsenhet 360 Gram
EPD nummer 4858973
Etikett AOP
Ingredienser Upasteurisert kumelk, salt, animalsk løpe, syrekultur. , Upasteurisert kumelk, salt, animalsk løpe, syrekultur.
Sesong Ja
Periode VINTER
Opprinnelsesland Frankrike
Ku Ja
Sau Nei
Geit Nei
Bøffel Nei
Fasthet 1
Skarphet 5
Fyldighet 4
Gluten Fri for
Skalldyr Fri for
Egg Fri for
Fisk Fri for
Peanøtter Fri for
Soya Fri for
Melk Inneholder
Nøtter Fri for
Mandler Fri for
Kasjunøtter Fri for
Paranøtter Fri for
Hasselnøtter Fri for
Macademianøtter Fri for
Pekannøtter Fri for
Pistasienøtter Fri for
Valnøtter Fri for
Selleri Fri for
Sennep Fri for
Sesam Fri for
Sulfitt Fri for
Bløtdyr Fri for
Bygg Fri for
Havre Fri for
Hvete Fri for
Rug Fri for
Lupiner Fri for
Spelthvete Fri for
Khorasanhvete Fri for
Debio økologisk Nei
EU økologisk Nei
Fairtrade Nei
Korsher Nei
Halal Nei
Egnet for veganere Nei
Egnet for vegetarianere Nei
Pakningsstørrelse 360.0 gram
Oppbevaring Oppbevares kjølig
Min.temp 2 °C.
Max.temp 8 °C.
Hovedbilde
Last ned
Tilleggsbilde
Last ned
Produktark
Last ned
Salgsark
Last ned

Granforno grissini 125 g

Italienske brødstenger uten krydder.
334005-fpak
 
152,00 per kg

Taleggio DOP 200 g

Smaksrik italiensk rødkittost laget av pasteurisert kumelk. Denne osten har mange bruksområder.
905535-fpak
 
372,05 per kg

Manchego 3 mnd DOP 200 g

Berømt spansk fastost av fåremelk, med mange bruksområder.
907281-fpak
 
437,50 per kg

Valdresost 350 g

Norsk fastost produsert på pasteurisert kumelk.
901404-fpak