Skip to main content
Til toppen
Salsiccia – rå pølse med mange muligheter

Salsiccia – rå pølse med mange muligheter

Salsiccia er italienske rå pølser som gir deg en helt unik smaksopplevelse. Med sin fyldige og spennende smak har den blitt populær langt utenfor Italias grenser. Oppdag hvordan du kan bruke salsiccia i deilige retter og tilføre en autentisk italiensk touch til måltidene dine.

Hva er salsiccia?

Salsiccia betyr pølse på italiensk. I Norge selges ofte salsiccia fresca, eller ferske, rå pølser. Pølsene er laget av grovkvernet svinekjøtt i naturtarm og krydret etter lokale tradisjoner. I tillegg til salt og pepper, brukes ofte fennikel, salvie, hvitløk og trøffel. I regionen Calabria tilsettes ofte også chilli og paprika for å lage en sterk salsiccia. 

Hvordan tilberede salsiccia?

Salsiccia er rå og skal alltid gjennomstekes før bruk. I tillegg til å steke eller grille salsiccia hel, kan også innmaten i pølsen tas ut og formes til små kjøttboller, eller hakkes sammen med kjøttdeig for å tilføre smak til gryteretter.

Slik griller du salsiccia

For å bevare saften og smaken i pølsene anbefales det ikke å snitte pølsene med kniv. Behold enten skinnet helt eller lag et par små hull i pølsene med en tannpirker. Grill pølsene på lav/indirekte varme og snu pølsene ofte! La gjerne pølsene hvile et par minutter før servering.

Se hele vårt utvalg salsiccia

Se hele vårt utvalg salsiccia

Kjøp salsiccia her

10 serveringstips med salsiccia

1. Pasta med salsiccia

Ha innmaten av pølsene i en stekepanne med litt olje og hakk kjøttet med en stekespade til du har deilige, sprøstekte kjøttbiter. Vend inn i tomatsaus eller en kremet saus og server med pasta. Se oppskrift på pasta med salsiccia her.

2. Kjøttboller av salsiccia

Klem innholde i pølsene ut i små klumper som du former til kjøttboller. Stek kjøttbollene i litt olje og server med pasta eller polenta.

3. Salsiccia på pizza

Lag små minikjøttboller av salsiccia som du spret utover en pizza før steking.

4. Salsiccia på grillen

Salsiccia smaker nydelig grillet. Stekes på lav varme og snus ofte.

5. Salsiccia i gryteretter

Salsiccia kan kuttes i biter eller brukes hel i en rekke gryteretter. I retten salsiccia cacciatora kokes pølsene hele på lav varme i rodvin og tomatsaus.

6. Ovnsbakt salsiccia

Stek pølsene i ildfast form. Gni gjerne pølsene inn med litt olje før steking og stek på ca 175 grader til pølsene er gjennomstekt. Snu pølsene et par ganger under steketiden.

7. Ragu med salcicca

Spe ut kjøttdeigen med innmaten av salsiccia når du skal lage ragu, for eksempel bolognese. Det gir deilig krydret smak til raguen!

8. Salsiccia som pastafyll

Bruk salsiccia som fyll i hjemmelaget ravioli.

9. Risotto med salsiccia

Stek biter av salsiccia sprøtt i litt olje og bruk det som topping på risotto. Se oppskrift på risotto med salsiccia her.

10. Salsiccia i cannelloni

Ha innmaten i salsiccia i en spøytepose og for å fylle canneloni (store pastarør). Du kan også bruke ferske lasagneplater og rulle dem rundt fyllet. Se oppskrift på cannelloni med salsiccia her.


Oppskrifter med salsiccia

Tagliatelle med salsiccia

Tagliatelle med salsiccia

Se oppskrift
Risotto med salsiccia

Risotto med salsiccia

Se oppskrift
Cannelloni med salsiccia

Cannelloni med salsiccia

Se oppskrift

Kjøp salsiccia her

Lenker
Min side