
Når tomater er lidenskap
Hvordan lidenskap blir til kvalitet Mutti startet som familiegård. Selv om virksomheten har vokst betraktelig i årenes løp, har de bevart den nære tilknytningen til jorden rundt dem. Selskapet holder til i Parma, i smørøyet av Nord-Italias beste landbruksomåde og gastronomiske paradis. Regionens tradisjoner, lokalsamfunn, åkre og vassdrag er en integrert del av Mutti – både i dag og i fremtiden.
Alle tomater fra Mutti sin produksjon høstes og og bearbeides i løpet av en dag for å best kunne foredle smaken av nyplukket sommertomat, og alle tomatene er selvfølgelig 100% italienske. Mutti ble sertifisert GMO-frie i 2001. I produksjonen brukes blant annet tomatsortene Rotondo di Parma, San Marzano, Datterino, Cherry og Plomme-tomater. Men hva er egentlig forskjellen, og når brukes de forskjellige tomatene?
Muttis tomatsorter
- Rotondo di Parma er en rund tomat som vokser godt i Emilia Romagna og de omliggende områdene. Over tid har denne tomaten tilpasset seg og vokser nå i Parma-regionen. Denne tomaten blir bruk i den bestselgende klassikeren, Mutti finhakkede (polpa). I boksen finner du kun tomatsaft og den delen av tomaten med mest fruktkjøtt som er hakket i små, fine biter. Dette gjør produktet spesielt godt egnet til retter som trenger lengre koketid, også med høy temperatur. Denne finnes også i en variant som er ferdig krydret med basilikum.
- San Marzano har navnet sitt fra byen San Marzano sul Sarno som ligger i nærheten av Napoli, dyrkes eksklusivt i Agro Sarnese-Nocerino-regionen og har vært dyrket der siden 17001-tallet. Tomatsorten har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse i EU (D.O.P) som betyr at den kun kan dyrkes i et bestemt område. I vårt sortiment tilbyr vi både store bokser San Marzano på 2,5 kilo og mindre bokser på 400 gram for dette produktet har pizzaentusiastene virkelig trykket til sitt hjerte med sine gode egenskaper som topping.
- Datterino, også kalt "baby Roma-tomaten" ligner en liten plommetomat. Tomatene vokser i Emilia Romagna i et kupert terreng langs Adriaterhavskysten. Smaken av datterini-tomaten er søt og med en kjøttfull konsisens, og dette er en tomaten med svært tynt skall. Dette er tomater som ikke krever lang tilberedningstid, så brukt gjerne Datterini i dine raske retter.
- Cherry, også kalt "ciliegino" vokser i Puglia, og den er en liten og rund tomat som virkelig gir retten din karakter. Cherrytomatene ligger varsomlig skrelt i fløyelsmyk passata og blir raskt hermetisert - alt for å bevare smaken og fastheten til de små, søte og fruktige cherrytomatene. Disse tomatene er supre til retter med kortere tilberedningstid.
- Plomme-tomatene fra Mutti dyrkes i Puglia i Sør-Italia, og de foredles i Oliveto Citra. Dette er fantastiske, solmodne tomater som høstes og forsiktig skrelles ved bruk av damp for å beholde smak, aroma og konsistensen til helt ferske tomater. De skrellede tomatene blir fylt i de velkjente hermetikkboksene sammen med en fløyelsmyk tomatsaus. Dette er Mutti tomater hele og er velegnet både i langtidskokte retter og i retter som krever kortere tid. Knus de på pizza, del de i gryter, eller hakk de til en raskere tomatsaus og nyt den gode tomatsmaken.
Oppskrifter med hermetisk tomat
Vil du ha mer inspirasjon? Les vår tomatguide med forslag til ulike retter som passer hver type hermetisk tomat.
Kjøp Mutti tomater
Vil du se hele vårt produktutvalg fra Mutti så finner du det ved å klikke her.