Til toppen
Canneloni med ricotta og spinat

Canneloni med ricotta og spinat

Canneloni med ricotta, spinat og kremet tomatsaus. Ferske lasagneplater fra Bertagni kan brukes til både lasagne og til canneloni, der platene rulles rundt fyllet og toppes med saus og ost. Prøv denne vegetarvarianten, eller fyll rullene med ragu eller kjøttsaus. 

Til to porsjoner trenger du:

  • 250 g lasagneplater
  • 250 g ricotta
  • 400 g spinat
  • 1 egg
  • 100 g revet parmesan
  • muskatnøtt etter smak
  • salt pepper

Hvit saus (bechamel)

  • 500 ml H-melk
  • 50 g mel
  • 50 g smør
  • muskatnøtt etter smak
  • salt 

Tomatsaus

  • 400 g Mutti passata
  • 1 spiseskje olivenolje
  • salt

Slik gjør du:

  1. Vask og rengjør spinaten og kok den med litt vann i noen minutter. Tøm av vannet, klem spinaten for vann og grovhakk. (Hvis du bruker fryst spinat må den tines, renne av i et dørslag og klemmes for vann). 
  2. I en bolle blander du spinaten med ricottaen, egget, 50 g revet parmesan, muskat, salt og pepper. 
  3. Smelt smøret i en gryte og bland med melet. Varm opp melken og hell den litt om gangen mens du rører kraftig med en visp og koker på middels varme til den tykner. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. 
  4. Tilbered tomatsausen ved å koke passata med olivenolje i en kjele på middels varme i ca 15-20 minutter. 
  5. Pensle lasagneplatene med litt vann. Fordel litt fyll på kortenden av hvert ark og rull dem sammen til cannelloni. 
  6. Fordel noen spiseskjeer tomatsaus og litt av bechamelen i en ildfast form. Legg et første lag med ricotta- og spinatcannelloni i formen, dekk dem med mer tomatsaus og bechamel, og avslutt med et siste lag cannelloni, tomatsaus, bechamel og resten (50 g) av parmesanen. 
  7. Stek i en forvarmet ovn ved 200° i ca 20-30 minutter.
Sorter Anbefalte
Nyhet
Kjølevare

Bertagni lasagneplater 250 g

Ferske italienske pastaplater, laget på eggpasta av ypperste kvalitet.
263647
Utsolgt
Kjølevare

Ricotta 250 g

Italiensk ferskost, perfekt til pastasauser og annen matlaging.
907176
204,00 pr kg
Kjølevare

Parmigiano Reggiano revet fersk 12 mnd DOP 60 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907570

Mill & Mortar muskatnøtt og -blomme ØKO 45 g

Hel muskatnøtt i skall og hel muskatblomme.
514534

Mutti passata tetra 500 g

Passerte tomater er en ferdig tomatsaus som kun skal varmes. Passer til mat med kort tilberedningstid, som pasta og lyst kjøtt.
192116

Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking
420201