Saftige kyllinglår i tomatsaus
Prøv disse saftige, marinerte kyllinglårene i tomatsaus med feta og oliven. En smakfull opplevelse for hele familien!
Til 4 porsjoner trenger du:
- 4 kyllinglår
- 2 ss olivenolje
- 1 løk
- 400 g Mutti polpa
- 1 hvitløksfedd
- 150 g feta, smuldret
- 1 neve bladpersille (til servering)
- Håndfull grønne, stenfrie oliven
- Salt og pepper
Marinade
- 1 ss honning
- 1 ss sitronsaft
- ½ ts chiliflak
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts salt
- 4 ss olivenolje
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Bland marinaden og gni den godt inn i kyllinglårene (la det gjerne marinere i kjøleskapet over natten hvis du har tid).
- Kutt løk og varm en panne med olje. Stek løken myk på medium varme.
- Tilsett hakkede tomater og hvitløk til pannen og la det koke på svak varme et par minutter. Smak til med salt og pepper
- Ha løk- og tomatblandingen i en ildfast form. Legg kyllinglårene på toppen. Strø smuldret feta og oliven over retten.
- Sett formen inn i ovnen og stek i cirka 1 time til kyllingen er gjennomstekt.
- Server med ris og hakket persille.