Til toppen

Mutti

Mutti har ved sin forskning og innovasjon, alltid jobbet for å garantere kvaliteten på sine tomater.

Det blir kun brukt italienske tomater i Mutti sine produkter, og tomatene kvalitetssjekkes nøye ved parametere som sukker, farge, syre og utseende.
Tomatene blir ikke delt inn etter bruksområde, det er de samme tomatene med den høye kvaliteten som blir brukt til alle Mutti sine produkter. Uavhengig av type tomat så blir de høstet og bearbeidet på samme dag, for å bevare den fantstiske smaken av solmodne tomater. 

De beste tomatene vokser opp i et godt miljø med riktig jordsmonn, vann, sollys og tid. Jordsmonnet tomatene trives i varierer fra tomatsort til tomatsort, og de ulike variantene av tomat har også ulike egenskaper som er fint å kunne noe om med tanke på valg av tomater i matlaging.

Hvordan lidenskap blir til kvalitet

Mutti startet som familiegård. Selv om virksomheten har vokst betraktelig i årenes løp, har de bevart den nære tilknytningen til jorden rundt dem. Selskapet holder til i Parma, i smørøyet av Nord-Italias beste landbruksomåde og gastronomiske paradis. Regionens tradisjoner, lokalsamfunn, åkre og vassdrag er en integrert del av Mutti – både i dag og i fremtiden.

I produksjonen brukes Rotondo di Parma, San Marzano, Datterino, Cherry og Plomme-tomater. 

  • Rotondo di Parma er en rund tomat som vokser godt i Emilia Romagna og de omliggende områdene. Over tid har denne tomaten tilpasset seg og vokser nå i Parma-regionen. Denne tomaten blir bruk i Polpa.
  • San Marzano har navnet sitt fra byen San Marzano sul Sarno som ligger i nærheten av Napoli, og den dyrkes eksklusivt i Agro Sarnese-Nocerino-regionen. Den har en søt smak og en fast tekstur, uten nevneverdig smak av syre. 
    Den har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse i EU som betyr at den kun kan dyrkes i et bestemt område, og San Marzano-tomater har blitt dyrket der siden 1700-tallet. 
  • Datterino, også kalt "baby Roma-tomaten" ligner en liten plommetomat! Tomatene vokser i Emilia Romagna i et kupert terreng langs Adriaterhavskysten. Denne tomaten har svært tynt skall og passer derfor perfekt til raske retter. 
  • Cherry, også kalt "ciliegino" vokser i Puglia, og den er en liten og rund tomat som virkelig gir retten din karakter.  Cherrytomatene ligger varsomlig skrelt i fløyelsmyk passata og blir raskt hermetisert - alt for å bevare smaken og fastheten til de små tomatene. 
  • Plomme-tomatene fra Mutti dyrkes i Puglia i Sør-Italia, og de foredles i Oliveto Citra. Fantastiske tomater som blir brukt i Mutti sine Pelati, flådde solmodne tomater. Bruk de gjerne i både langtidskokte retter, og mat som krever kortere tid. 

Mutti ble sertifisert GMO-frie i 2001. Les mer om Mutti her.

Sorter

Mutti pastasaus m/grillede grønnsaker 400 g

Pastasaus med blant annet aubergine, rødløk og paprika.
192151

Mutti tomater finhakkede (polpa) 3x400 g

Mutti knuste tomater inneholder mer vann enn tomatpuré, og passer derfor perfekt til eggbasert pasta. Den er også perfekt til baking og til retter med lang steke/koketid, som kjøttsauser og gryter og ikke minst til pizza. Sausen har en fyldig tomatsmak. Denne varianten kommer i en praktisk 3-pak.
192139
Utsolgt

Mutti knuste tomater (polpa datterini) 300 g

Små aromatiske plommetomater fra Italia med søt smak. Perfekt for en rask fremstilling av sauser eller som base i supper og gryter, grunnet det tynne skallet på denne søte og kjøttfulle tomaten.
192159
80,00 pr kg

Mutti pizzasaus m/krydder 4,1 kg

Klassisk italiensk pizzasaus med krydder.
192098

Mutti pastasaus 3 kg

Fyldig pastasaus laget av italienske tomater.
192094

Mutti passata tetra 390 g

Passerte tomater er en ferdig tomatsaus som kun skal varmes. Passer til mat med kort tilberednings tid, som pasta og lyst kjøtt.
192115

Mutti tomater i terninger 2,45 kg

Tomater i terninger med en frisk og rød farge. Tomatene høstes i august når de er på sitt beste, og blir raskt hermetisert for å bevare friskheten.
192143

Mutti tomatpuré tube m/grønnsaker 130 g

Dobbeltkonsentrert tomatpuré, gulrot, løk og selleri.
192163

Mutti passata tetra 500 g

Passerte tomater er en ferdig tomatsaus som kun skal varmes. Passer til mat med kort tilberedningstid, som pasta og lyst kjøtt.
192116

Mutti San Marzano DOP tomatfilet 400 g

San Marzano er en avlang tomat, med tykkere skall og færre frø, og den er ansett av mange som den beste tomaten å bruke på pizza. Mutti San Marzano DOP tomatfilet er produsert i et begrenset område i Sør-Italia, mellom Roma og Napoli, nær vulkanen Vesuv.
192150

Mutti pestosaus m/gule tomater 180 g

Gule tomater forent med den genuine smaken av Pecorino Romano DOP er basen til denne pestosausen.
192149
Utsolgt

Mutti pestosaus m/røde tomater 180 g

Semi soltørkede tomater, forent med den genuine smaken av Grana Padano er basen til denne pestosausen.
192148
255,56 pr kg

Oppskrifter med produkter fra Mutti