Til toppen

Mutti

Mutti har ved sin forskning og innovasjon, alltid jobbet for å garantere kvaliteten på sine tomater.

Det blir kun brukt italienske tomater i Mutti sine produkter, og tomatene kvalitetssjekkes nøye ved parametere som sukker, farge, syre og utseende.
Tomatene blir ikke delt inn etter bruksområde, det er de samme tomatene med den høye kvaliteten som blir brukt til alle Mutti sine produkter. Uavhengig av type tomat så blir de høstet og bearbeidet på samme dag, for å bevare den fantstiske smaken av solmodne tomater. 

De beste tomatene vokser opp i et godt miljø med riktig jordsmonn, vann, sollys og tid. Jordsmonnet tomatene trives i varierer fra tomatsort til tomatsort, og de ulike variantene av tomat har også ulike egenskaper som er fint å kunne noe om med tanke på valg av tomater i matlaging.

Hvordan lidenskap blir til kvalitet

Mutti startet som familiegård. Selv om virksomheten har vokst betraktelig i årenes løp, har de bevart den nære tilknytningen til jorden rundt dem. Selskapet holder til i Parma, i smørøyet av Nord-Italias beste landbruksomåde og gastronomiske paradis. Regionens tradisjoner, lokalsamfunn, åkre og vassdrag er en integrert del av Mutti – både i dag og i fremtiden.

I produksjonen brukes Rotondo di Parma, San Marzano, Datterino, Cherry og Plomme-tomater. 

  • Rotondo di Parma er en rund tomat som vokser godt i Emilia Romagna og de omliggende områdene. Over tid har denne tomaten tilpasset seg og vokser nå i Parma-regionen. Denne tomaten blir bruk i Polpa.
  • San Marzano har navnet sitt fra byen San Marzano sul Sarno som ligger i nærheten av Napoli, og den dyrkes eksklusivt i Agro Sarnese-Nocerino-regionen. Den har en søt smak og en fast tekstur, uten nevneverdig smak av syre. 
    Den har en beskyttet opprinnelsesbetegnelse i EU som betyr at den kun kan dyrkes i et bestemt område, og San Marzano-tomater har blitt dyrket der siden 1700-tallet. 
  • Datterino, også kalt "baby Roma-tomaten" ligner en liten plommetomat! Tomatene vokser i Emilia Romagna i et kupert terreng langs Adriaterhavskysten. Denne tomaten har svært tynt skall og passer derfor perfekt til raske retter. 
  • Cherry, også kalt "ciliegino" vokser i Puglia, og den er en liten og rund tomat som virkelig gir retten din karakter.  Cherrytomatene ligger varsomlig skrelt i fløyelsmyk passata og blir raskt hermetisert - alt for å bevare smaken og fastheten til de små tomatene. 
  • Plomme-tomatene fra Mutti dyrkes i Puglia i Sør-Italia, og de foredles i Oliveto Citra. Fantastiske tomater som blir brukt i Mutti sine Pelati, flådde solmodne tomater. Bruk de gjerne i både langtidskokte retter, og mat som krever kortere tid. 

Mutti ble sertifisert GMO-frie i 2001. Les mer om Mutti her.

Sorter etter:

Mutti pastasaus 3 kg

Fyldig pastasaus laget av italienske tomater.
192094

Mutti tomater finhakkede (polpa) 3x400 g

Knuste tomater i tomatjuice i praktisk 3-pk.
192139

Mutti knuste tomater (polpa datterini) 300 g

Knuste datterinitomater i tomatsaus. Små aromatiske plommetomater fra Italia med søt smak.
192159

Mutti pizzasaus m/krydder 4,1 kg

Klassisk italiensk pizzasaus med krydder.
192098

Mutti tomater San Marzano DOP 2,5 kg

Plommetomat, som regnes som selve gullstandarden, med sin kjøttfullhet og gode balanse mellom syre og sødme.
192142
79,60 pr kg

Mutti pestosaus m/grønne tomater 180 g

Grønne tomater og basilikum forent med den genuine smaken av Grana Padano og Pecorino Romano DOP er basen til denne pestosausen.
192147

Mutti pestosaus m/røde tomater 180 g

Semi soltørkede tomater, forent med den genuine smaken av Grana Padano er basen til denne pestosausen.
192148

Mutti pestosaus m/gule tomater 180 g

Gule tomater forent med den genuine smaken av Pecorino Romano DOP er basen til denne pestosausen.
192149

Mutti San Marzano DOP tomatfilet 400 g

Tykke fileter av San Marzano DOP tomater som ligger i en fyldig tomatsaus.
192150
132,25 pr kg

Mutti pastasaus m/basilikum 400 g

Pastasaus med hakkede basilikumblader.
192155

Mutti pastasaus m/oliven 400 g

Pastasaus med grønne og sorte oliven.
192157