Til toppen

Lasagnerull med ricotta, spinat og hakkede tomater


Lasagnerull med ricotta, spinat og hakkede tomater

Tre lasagneruller på en hvit tallerken, fylt med ricotta, spinat og hakkede tomater

Slik gjør du:

1. Bland godt sammen mel, egg, vann, 1 spiseskje olje og et knivsodd salt. Når røren er glatt og elastisk dekk til og la hvile i 30 min.

2. Vask spinaten og kok den raskt i kokende saltet vann i 2 minutter. Hell av og klem ut vannet, og hakk den fint. Bland spinaten med ricotta, tilsett 80 g parmesan, salt og smak til med muskatnøtt.

3. Kjevle ut pastaen i tynne flak, skjær den i striper som er 6 cm brede og 15 cm lange. Kok dem i kokende saltet vann i 2 minutter, renn av og tørk dem på et rent kjøkkenhåndkle.

4. Smør et lag med fyll på hver strimmel og rull dem sammen, legg dem etter hvert i en ildfast form kledt med bakepapir penslet med smør. Dekk over med bechamelsaus og hakkede tomater. Dryss over resten av parmesanosten og noen skiver med smør.

5. Stek i ovnen ved 180° C i 20 minutter.

4 porsjoner

porsjoner
Pasta
2 store egg
30 g vann
1 knivsodd salt
Fyll
1 kg spinat
3 dl béchamelsaus
30 g smør
salt
muskattnøtt

Legg oppskrift i handlevogn