Til toppen

Bolognesesaus

Bolognesesaus

Slik gjør du:

1. Stek gulrot, sjalottløk og selleri i litt olje til de er myke.

2. Tilsett kjøttdeig/karbonadedeig og stek til det er gjennomstekt og litt gyllent.

3. Tilsett tomater og vann, kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, tilsett oksefond.

4. La sausen putre på lav varme, til sausen blir blank og tykk. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Server med fettuccine og revet parmesan eller litt godt brød og en grønn salat.

4 porsjoner

  • 0.5 dl Puljonki oksehalefond
  • 500 g kjøttdeig/karbonadedeig
  • 1 sjalottløk
  • 50 g gulrot, finhakket
  • 40 g selleri, finhakket
  • 400 g Mutti tomater finhakkede
  • 3 dl vann
  • olje til steking
  • litt salt og pepper
  • 500 g De cecco fettuccine
  • 20 g Revet parmesan, Parmigiano Reggiano