Til toppen
Bolognesesaus

Bolognesesaus

4 porsjoner

  • 2 dl oksefond
  • 500 g kjøttdeig/karbonadedeig
  • 1 sjalottløk
  • 50 g gulrot, finhakket
  • 40 g selleri, finhakket
  • 400 g Mutti tomater finhakkede
  • 3 dl vann
  • olje til steking
  • litt salt og pepper
  • 500 g De cecco fettuccine
  • 20 g Revet parmesan, Parmigiano Reggiano

Slik gjør du:

  1. Stek gulrot, sjalottløk og selleri i litt olje til de er myke.
  2. Tilsett kjøttdeig/karbonadedeig og stek til det er gjennomstekt og litt gyllent.
  3. Tilsett tomater og vann, kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, tilsett oksefond.
  4. La sausen putre på lav varme, til sausen blir blank og tykk. Smak til med salt og pepper.

 

Tips: Server med fettuccine og revet parmesan eller litt godt brød og en grønn salat.

Sorter Navn (a > å)

De Cecco fettuccine 500 g

Italiensk pasta som er noe bredere og tykkere enn tagliatelle.
263466

Englert oksefond 200 ml

Englert oksefond er utmerket til alle type storferetter. Den gir en smaksforsterkende effekt i ulike type supper og sauser.
451074
Kjølevare

Parmigiano Reggiano trekant 30 mnd DOP 150 g

Tradisjonrik italiensk fastost, perfekt til matlaging og gratinering. Laget på upasteurisert melk og animalsk løpe.
907110