Til toppen
Kjøttboller med harissasaus

Kjøttboller med harissasaus

Kjøttboller i tomatsaus krydret med Rose Harissa.

Her er en kjent oppskrift med en deilig krydret vri. Ikke noe komplisert med det, bare ren smak; lett å gå og rikelig med duft, saft og kraft for voksne og barn.

Rose Harissa er en aromatisk chili rub fra det nordafrikanske kjøkken med tre typer chili, fennikel, spisskummen og koriander, samt et snev av ekte kanel og roseblader. En eksotisk blanding av varme krydder, inspirert av det nordafrikanske kjøkken. Perfekt når du trenger det ekstra for å løfte retten.

TIl 4-6 porsjoner

Tomatsaus med harissa

  • 2 rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk røde paprika
  • 2 bokser à 400 g hakkede tomater 
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts Rose Harissa
  • 1 ts sukker
  • Havsalt
  • Svart pepper

Kjøttboller

  • 600 g kjøttdeig
  • 3 ts tørket oregano
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron, kun skallet
  • 1 ss grovkornet sennep
  • 1 egg
  • 4 ss brødrasp/brødsmuler
  • Havsalt
  • Olivenolje

Slik gjør du:

  1. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Rens paprikaene og skjær dem i strimler. Fres løk og hvitløk i en stor, varm panne i olivenolje. Tilsett paprikastrimlene sammen med tomater, Rose Harissa, sukker, salt og pepper og la det surre på svak varme i ca. 40 minutter, gjerne lenger hvis mulig. Bland den til en fin konsistens med en stavmikser. Hell sausen tilbake i pannen og smak til med salt, sukker og pepper.
  2. Rør kjøttdeigen sammen med oregano, finhakket hvitløk, sitronskall, sennep, egg og brødsmuler, tilsett deretter salt og pepper til det er en jevn kjøttdeig. Form farsen til små kjøttboller og stek dem gylne i olivenolje i varm panne.
  3. Tilsett de ferdige bollene i tomatsausen og la det småkoke i 5-6 minutter.
  4. Topp med masse koriander og server retten med pitabrød, couscous, bulgur eller ris.
Sorter Anbefalte

Mill & Mortar rose harissa ØKO 50 g

En chilirub fra Nord-Afrika med hint av varme krydder og roser.
514598

Mill & Mortar oregano ØKO 16 g

Grovskårede oreganoblader.
514552

Mill & Mortar sorte pepperkorn Sre Ambel 50 g

Sorte pepperkorn fra Sre Ambel, Kambodsja.
514546

Mill & Mortar havsalt 70 g

Fingersalt i store, fine flak.
514560

Mutti tomater finhakkede (polpa) 400 g

Mutti knuste tomater inneholder mer vann enn tomatpuré, og passer derfor perfekt til eggbasert pasta. Den er også perfekt til baking og til retter med lang steke/koketid, som kjøttsauser og gryter. Sausen har en fyldig tomatsmak.
192130

Fallot dijon sennep grov 205 g

Fransk klassisk, grov dijon sennep.
515203

Iliada olivenolje 500 ml

En mild olivenolje som egner seg spesielt godt til steking
420201