Grillet ostesmørbrød med brie og rødbetkrem
Ostesmørbrød trenger ikke å være kjedelig! Prøv denne varianten med brie og rødbetkrem neste gang du vil lage deg noe ekstra godt. Perfekt til både lunsj og kveldskos.
4 porsjoner
- 2 ss smør
- 8 skiver landbrød
- 12 skiver skinke
- 400 g Brie de Paris
Rødbetekrem
- 4 små rødbeter
- 1/2 rødløk
- 2 ss Iliada kalamata olivenolje
- 1 dl bringebæreddik
- 2 ss sukker
- 1 tsdijon sennep lys
- 1 hel kanelstang
- 150 g soignon chèvre
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 220 °C.
- Vask rødbetene godt, del dem i to, legg i en ildfast form, hell over litt olje og bak i ovnen ca. 40 minutter. Avkjøl noe, fjern mesteparten av skallet og del i biter. Bruk gjerne plasthansker!
- Hakk rødløk og fres mykt i olje. Ha i bakte rødbeter, eddik, salt, pepper, sukker, sennep og kanelstang og la småkoke i ca. 10 minutter. Fjern kanelstangen, tilsett chèvre og kjør glatt med stavmikser.
- Smør brødskivene godt med smør på begge sider. Legg kjøttpålegg og brie i skiver på halvparten av skivene og stek i ovnen i ca. 10 minutter, til gylne og osten har smeltet.
- Legg godt med rødbetekrem på toppen av osten, topp med en brødskive og del i to med en skarp kniv.