Til toppen

Grillet ostesmørbrød med brie og rødbetkrem

Grillet ostesmørbrød med brie og rødbetkrem

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 220 °C.

2. Vask rødbetene godt, del dem i to, legg i en ildfast form, hell over litt olje og bak i ovnen ca. 40 minutter. Avkjøl noe, fjern mesteparten av skallet og del i biter. Bruk plasthansker!

3. Hakk rødløk og fres mykt i olje. Ha i bakte rødbeter, eddik, salt, pepper, sukker, sennep og kanelstang og la småkoke i ca. 10 minutter. Fjern kanelstangen, tilsett snørfrisk og kjør glatt med stavmikser.

4. Smør brødskivene godt med smør på begge sider. Legg kjøttpålegg og brie i skiver på halvparten av skivene og stek i ovnen i ca. 10 minutter, til gylne og osten har smeltet.

5. Legg godt med rødbetekrem på toppen av osten, topp med en brødskive og del i to med en skarp kniv.

4 porsjoner

  • 2 ss smør
  • 8 skiver landbrød
  • 12 skiver skinke- eller kalkunpålegg
  • 400 g Brie de Paris
Rødbetekrem
  • 4 små rødbeter
  • 0.5 rødløk
  • 2 ss Iliada kalamata olivenolje
  • 1 dl Martin Pouret bringebæreddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ts Fallot dijon sennep lys
  • 1 hel kanelstang
  • 150 g soignon chèvre frisk
  • salt og pepper
Sorter etter: Navn (a > å)

Brie de Paris 500 g

En av Norges mest solgte Brier, perfekt på ostebord eller til desserter.
903203

Fallot dijon sennep lys 210 g

Fransk klassisk, lys dijon sennep
515200

Iliada Kalamata olivenolje ex virgin PDO 500 ml

Extra virgin oliven olje presset fra Koroneiki oliven. En fruktig olje, med en mild oliven smak
420180

Martin Pouret bringebæreddik 250 ml

Fransk bringebæreddik fra byen Orleans.
410331

Mill & Mortar kanel hel ØKO 45 g

Økologisk ekte kanel av fineste kvalitet. Fair trade.
514548

Soignon chèvre frisk 150 g

En frisk, syrlig og smørbar geitemelksost. Ypperlig både på brødskiva og til matlaging.
904579