Falafel med grønn oliven
Falafel er vegetarboller med opphav i Midtøsten, kokte kikerter er hovedingrediensen. Vår variant har fått smak av blant annet grønn oliven, hvitløk, spisskummen, chili og koriander. Servert på wraps med litt godt tilbehør har du en super middag, både til hverdag eller helg.
4 porsjoner
- 100 g Iliada oliven m/hvitløk
- 550 g S&W kikerter
- 50 g rødløk, grovt hakket
- 1 dl frisk mynte, grovhakket
- 2 ts sitronskall, finrevet
- 1/2 stk sitron, saften
- 3 ss hvetemel (ca.)
- 1,5 ts spisskummen, malt
- 0,5 ts Chili Klaus chilipulver
- 1 ts koriander, malt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 0,5 ts grovkvernet sort pepper
- olivneolje til steking/fritering
Til servering
- 8 små wraps eller 4 store
- friske små tomater
- rødløk i skiver
- Iliada oliven
- frisk mynte
Slik gjør du:
- Ha oliven, kikerter, rødløk, mynte, sitronskall og sitronsaft i en foodprosessor. Kjør sammen til en glatt masse.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Dersom deigen føles løs, tilsett litt mer hvetemel. La deigen hvile ca. 30 minutter.
- Trill ut små boller (ca. 1 ½ cm tykke), trykk dem litt flate.
- Stek eller friter bollene i olivenolje på sterk varme til de er gylne.
- Server på lune wraps med litt friske tomater, rødløk, oliven, frisk mynte og en god dressing. Vi anbefaler en sitron - og myntedressing eller en god hummus.
Tips: Slik lager du en enkel sitron - og myntedressing: Bland sammen ca. 2 dl gresk yoghurt, 1 ss finhakket frisk mynte, 1 ts sukker, litt salt og nykvernet sort pepper. Smak til med presset sitron.