Eclairs - søte godbiter!
Eclairs! Fristende små go'biter fylt med dine favorittsmaker. Vårt forslag er lemoncurd og italienske kremer med smak av pistasje og sjokolade. NAM! :-)
Vannbakkels:
- 60 g fransk meierismør
- 60 g vann
- 60 g helmelk
- 1 ts sukker
- 70 g Caputo Pasticceria tipo 00
- 110 g egg
Slik gjør du:
- Ha smør, vann, melk og sukker i en tykkbunnet kjele og varm opp på medium varme til smøret har smeltet og det ryker.
- Trekk kjelen vekk fra varmen og ha i hvetemelet. Rør sammen til en deig med en slikkepott eller sleiv. Sett kjelen tilbake på medium varme og varm opp under omrøring i 3-5 minutter.
- Ha deigen over i en bakebolle og avkjøl i noen minutter. Pisk eggene lett sammen. Pisk inn litt og litt egg med en kjøkkenmaskin eller håndvisp. Pisk inn egg til du har en tykk kremet konsistens. Det kan være at du ikke trenger å tilsette alt egget.
- Ha røren over i en sprøytepose med en fransk tipp. Forvarm stekeovnen til 200 grader over og undervarme. Ha bakepapir på stekebrett og sprøyt 5-7 cm striper med litt avstand på bakepapiret. Sett stekebrettet midt i ovnen og senk varmen til 170 grader over og undervarme. Stek i ca 40 minutter. Det er viktig å ikke åpne stekeovnen de første 30 minuttene, for da kan vannbakkelsen kollapse.
Vaniljekrem:
- 110 g sukker
- 80 g eggeplommer
- 5 dl helmelk
- 1 Vaniljestang madagaskar (bourbon)
- 25 g maizena
- 25 g Caputo Pasticceria tipo 00
- 50 g romtemperert smør
Slik gjør du:
- Pisk sukker og eggeplommer sammen i en bolle, til det er litt luftig.
- Ha melk i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha stang og frøene i melken og varm opp til melken ryker.
- Pisk maizena og mel inn i eggeplommene. Pisk inn litt og litt av den varme melken. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp under omrøring til du har en tykk krem. Vaniljestangen kan være i kjelen hele tiden så gir den ekstra smak.
- Ha den ferdige kremen over i en bolle og dekk med plastfolie. Legg folien tett oppå kremen og sett bollen i kjøleskapet.
- Når vaniljekremen er helt kald er den klar til bruk. Rør den lett sammen med en slikkepott. Du kan bruke den som den er eller lage kremer med andre smaker, men med vaniljekremen som base. 1 porsjon vaniljekrem er nok til alle vannbakkelsene. Men du kan dele posisjonen i to og tilsette andre smaker til kremen.
Her er noen varianter:
Sitronkrem:
- ½ porsjon vaniljekrem
- 2 ss Mackays lemon curd
Pistasjkrem:
- ½ porsjon vaniljekrem
- 2 ss Crema de pistaccio
Kaffe og sjokoladekrem:
- ½ porsjon vaniljekrem
- 1 ss Crema al caffé
- 100 g smeltet mørk sjokolade Hershey's sjokoladebiter
Slik gjør du:
- Rør lemoncurd eller pistasjpasta inn i vaniljekremen for å lage sitron og pistasjkrem.
- Til kaffe og sjokoladekremen smelt sjokolade over vannbad og avkjøl til romtemperatur. Rør 1 ss kaffekrem og sjokoladen inn i vaniljekremen.
- Ha kremene i sprøyteposer med en liten tipp. Lag hull på undersidene av vannbakkelsene med en liten kniv og fyll de med krem.
- Lag gjerne en tykk melisglasur og bruk litt konditorfarge til å farge de. Vi pyntet kaffe og sjokoladeeclairs med ekte skogfioler og kandiserte fioler. Vaniljeeclairs ble pyntet med rosa melisglasur og kandiserte roser. Eclairs med sitronkrem ble pyntet med friske lønneblomster.