Sandwich med italienske kjøttboller i spicy saus
En spicy, deilig tvist på sandwichen som vil imponere.
4 porsjoner
- 400 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 0,5 ts malt sort pepper
- 2 ss griljermel
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 2 ss basilikum ev bladpersille, grovhakket
- 0,5 dl kaldt vann
- 2 egg
- 50 g parmesan, finrevet
- 80 g Iliada kalamata oliven, finhakket
- 2 ss Iliada olivenolje ex virgin Lakonia
Tomat- og chilisaus
- 2 fedd hvitløk
- 4 sjalottløk, i tynne skiver
- 0,5 chili (uten frø), finhakket
- 3 ss Iliada olivenolje ex virgin Lakonia
- 400 g Mutti cherrytomater
- 0,5 ts sort malt pepper
- smak til med sukker og salt
- frisk basilikum etter ønske
Til servering
- 1 hjertesalat
- 3 ss Iliada olivenolje ex virgin Lakonia
- 2 ss frisk timian
- 4 runstykker, delt i to
- litt ruccola og aioli
Slik gjør du:
Kjøttboller
- Rør kjøttdeig og krydder sammen.
- Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen. Spe eventuelt med mer vann.
- Form og stek små kjøttboller (ca. 16 stk) i en panne på sterk varme med litt olivenolje, til de er gjennomstekte.
Tomat og chilisaus
- Surr hvitløk, løk og chili i olje på middels sterk varme til det er blankt.
- Tilsett resten av ingrediensene til sausen og la det småkoke ca. 5 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker.
- La kjøttbollene trekke i sausen til de er gjennomvarme. Tilsett frisk basilikum mot slutten av koketiden.
- Del rundstykkene i to og stek dem i en varm panne med olivenolje og gjerne litt urter på middels sterk varme, til de er gylne.
- Legg salat og kjøttboller med saus på rundstykkebunnen, ha over litt ruccula og et dryss grovkvernet pepper. Legg om ønskelig toppen av rundstykket over. Server gjerne med ekstra oliven og en god aioli til.
Tips: Kjøttbollene med saus smaker også utrolig godt til nykokt pasta, servert med nyrevet parmesan og ekstra godt med kalamataoliven.